• Missy Cat

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    Phil & Ted syskonvagn del 14


    Välkommen till 14:e Phil and Ted´s tråden!


    OBS OBS OBS! Läs denna FAQ innan du ställer din fråga OBS OBS OBS!

    www.familjeliv.se/Forum-3-141/m38661776.html

    Hur funkar Phil and Ted´s?

    När man ska ha en nyfödd/baby och ett större barn i vagnen fäller man ner ryggstödet på huvudsätet i fullt liggläge vilket skapar ”babypositionen” där man ställer liften eller lägger babyn. Man lyfter i och ur babyn från baksidan av vagnen, där det är öppet mellan handtag och sufflett. Med vagnen får man ett genomskinlig plaststycke som man fäster med kardborre och kan fälla ner/för öppningen som skydd.

    Då man har en baby och ett större barn i vagnen sätter man fast syskonsitsen/extrasätet framtill på vagnen så att det äldre barnet sitter ovanför den liggande babyn.När babyn blir stor nog att sitta tar man bort syskonsitsen, fäller upp ryggstödet på huvudsitsen och placerar syskonsitsen baktill. I de flesta fall placeras det äldre syskonet fram och det yngre bak men det varierar lite efter tycke och smak. Det viktiga är att placera det tyngre barnet fram och det lättare bak så att vagnen inte blir baktung.

    Gamla tråden: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m40914001.html

    Kortfattad beskrivning om vad som skiljer de olika modellerna åt:

    E3: /classic: (rätt lika) standard modell skulle jag säga

    Sport: Vinkelbart styre, viloläge på syskonsittsen, liten designskillnad.

    Dash: Vinklebart styre, steglöst reglerbart liggläge på huvudsittsen, viloläge på sykonsitts, ombonade uttagbara dynor, broms i styret, fotstöd i tyg men med "plastbricka" ditsatt

    Vibe: Vinkelbart styre, plastfotstöd, steglöst reglerbart liggläge i huvudsittsen, viloläge på syskonsittsen, ombonade uttagbara dynor, broms i styret, 2 cm bredare (64cm bred) lite rymligare

    Demofilm av en sport V1

    " target="_blank">



    Bild och text jämförelse mellan de snarlika modellerna Sport V2 och första modellen av Dash familjen-axelsson.blogspot.com/2009/02/sport-...

    Lägg ut era bilder på vagnen, tillbehör och tips och trix 

    BILDTRÅD 1: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m36968524.html

    BILDTRÅD 2: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m40276206.html
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Nova 060612 - Saga 080609 ♥¸.?°´¯) ♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-29 00:47
    BILDTRÅD 3: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m43496899.html
  • Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14
  • trolltriss
    VR0NK skrev 2009-06-03 21:17:46 följande:
    Vad tycker ni om mjukliften till Sport?

    Är den det till Sport också tro? hur känner ni som har en Sport med mjuklift, är den värd priset eller ska man skaffa en annan mjuklift? Eller går det kanske lika bra att bädda med någonting annat?
    nej! KÖP DEN PÅ BLOCKET ELLER FL s köp o sälj, ge fyra hundra MAX och sälj den åter efter era fyra månader, INGEN använder den längre än så....
  • Hannah74

    Vår mjuklift till sporten börjar redan bli trång och tösen är bara 56 lång och 1 månad..

    Desutom, har någon varit med om att sporten låst sej i hopfällt läge? Det hände oss idag, vi kunde inte fälla upp den vilket vi kunnat göra jätteenkelt förut och så nu hittade vi till slut den grå "flärpen" man fick lyfta på. Men det kanske är så det ska vara och som vi haft det innan varit fel (att bara "slänga" upp den.)


    Nu är vår lille pojk äntligen här-världens vackraste!Och i maj fick han en lillasyster!
  • VR0NK
    Hannah74 skrev 2009-06-03 21:43:25 följande:
    Vår mjuklift till sporten börjar redan bli trång och tösen är bara 56 lång och 1 månad..Desutom, har någon varit med om att sporten låst sej i hopfällt läge? Det hände oss idag, vi kunde inte fälla upp den vilket vi kunnat göra jätteenkelt förut och så nu hittade vi till slut den grå "flärpen" man fick lyfta på. Men det kanske är så det ska vara och som vi haft det innan varit fel (att bara "slänga" upp den.)
    Oj, ja 56 cm är ju inte mycket alls. Hoppar nog över den iså fall eller köper den begagnad.

    Ang den grå flärpen så tror jag att det ska vara så, jag har ju inte hunnit testa själv ännu, men på den demovideon jag såg på Youtube så fanns det en grå pryl man skulle lyfta/trycka på för att det skulle gå att fälla upp den.
  • lunkentuss
    VR0NK skrev 2009-06-03 21:17:46 följande:
    Vad tycker ni om mjukliften till Sport? Är den det till Sport också tro? hur känner ni som har en Sport med mjuklift, är den värd priset eller ska man skaffa en annan mjuklift? Eller går det kanske lika bra att bädda med någonting annat?
    cocoonen är bara 60 cm lång... Jag tycker det funkade mkt bättre att bädda med annat (tjockare filtar tex) -o lättare att ta i o ur bebisen då med=)
  • norgesessan

    Hannah, den låser sig ja. Det är en funktion. en gång fick jag knappt upp den, men nu går det bra.Gjorde nog fel. Den kan tillochmed låsas med åkpåse och syskonsitsen monterad framme. Det trodde jag inte.


    Emil 03-Jonathan 05 och Isabelle 2/2.09
  • norgesessan

    Nu har jag  inget (4 månader), hade räckt med åkpåse från början tror jag, har inte behövt bära liften. (har sjal).


    Emil 03-Jonathan 05 och Isabelle 2/2.09
  • Söta Nasse

    angel ica
    Vi tänker testa att ta med vagnen i sommar då vi inte klarar oss utan den i en hel månad. Har köpt travelbagen och tyckte ändå att den var mer fodrad än vad jag först trott. Men om flygbolaget har sönder min vagn får de också stå för en ny. Nu kan den ju i alla fall inte bli repig och så och sånt ersätter de ju inte så då har man ju i alla fall skyddat sig mot sånt. Men de ska ju ersätta om de kastar omkring vagnen så att däcken går sönder eller hela chassit för den delen.
    Har ni tittat på travelbagen? Jag blev ju possitivt överraskad av den


Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14