Inlägg från: Gersemi |Visa alla inlägg
  • Gersemi

    Nya vi som försöker få syskon till våra änglar

    smultronrt skrev 2009-05-31 01:25:54 följande:
    Grattis på morsdag alla fina änglamammor
    Trodde inte att det skulle påverka mig sådant. Började gråta igen Men det är ju så det är... Grattis på er, starka, fantastiska mammor!
  • Gersemi
    Angelmommy skrev 2009-06-03 15:25:55 följande:
    Tack :) Men när kan man ha samlag igen? När man slutat blöda?
    Kort och gott -Ja!
  • Gersemi

    Har lite blandade känslor.

    Som många andra som förlorat sitt barn i magen längtar jag väldigt mycket efter att få vara gravid igen. Fast jag var lite tveksam till varför det är så, varför man har den där otroligt starka längtan. Var det för att 'ersätta' barnet? Men så tänkte jag att även de som aldrig förlorat ett barn också kan känna så. Till sist frågade jag min kurator istället, det var enklare än att grubbla. Hon sa att det var naturligt, och DESSUTOM VÄLDIGT SUNT! Så, lättad som jag var tog jag det som grönt ljus och slutade grubbla.

    Igår var jag hos tant doktorn som vanligtvis är väldigt sympatisk. Det var första gången jag träffade henne efter Emanuel dog och naturligtvis pratade vi om det. När jag berättade att jag ville bli gravid igen slog hon runt och rekommenderade att jag INTE skulle försöka igen! Jag vet att jag förmodligen inte hörde allt så som hon faktiskt sa det, men hon menade att eftersom jag har sorg kan jag inte ge ett nytt barn allt. Alltså borde jag vänta tills jag sörjt klart. (Har man någonsin sörjt färdigt?) Hon antydde alltså att jag skulle vara en sämre mamma nu... Jag blev så arg! Jag har aldrig behövt vara hård eller otrevlig mot henne, men jag klämde ur mig att 'Det tänker jag nog avgöra själv!' varpå som skrattade och sa att naturligtvis gör jag det. Förbannade läkare! Det sista jag behövde nu var att bli ifråntagen hoppet om en levande bebis.

    Nå, min fråga, har någon här blivit rekommenderad att inte försöka igen av annat än fysiska skäl? Är det OK för en läkare att säga så här, överdriver jag? Det känns ju som att en doktor borde veta. Och varför säger kuratorn och doktorn så tvärt emot varandra?

    Är jag en sämre mamma? Har inte orkat ha mina tidigare barn lika mycket som innan, men det är okej en kortare period? Men är jag verkligen en sämre mamma?

    Blir så arg och ledsen.

  • Gersemi

    Tack alla som svarat Kände mig så himla styrd och att det var så fel. Era ord har värmt mycket, kan jag säga! Skönt att detta ställe finns!

    Tyvärr känner jag mig lite ego, att jag inte har så mycket att ge tillbaka till all trevliga människor här. Hoppas att man har lite respit på det, närmar mig tvåmånadersdagen.

    Har två killar hemma som fått sommarlov idag. Det låter som att de håller på att riva huset De fick läxa av rektorn, att äta massor med jordgubbar och glass

    Så.. Allt känns bättre idag. Tack!

  • Gersemi

    ma och pa till en ängel skrev 2009-07-14 23:13:21 följande:


    en sak till....Kanske en känslig fråga? Men jag har nu mi ÄL eller den började i ons och slutar i dag enligt FL. Jag och min man har haft sex nu alla dagar under ÄL och med det undrar jag om det är bra att ha sex varje dag eller ska man köra varannan?Har ni haft det eller har ni haft sex varannan?
    Med min första hade vi sex varje dag oavsett ÄL och det funkade ju... Fast jag har ju förstått att sperman inte riktigt hinner mogna då, så vi hade nog lite tur.
  • Gersemi

    Stark Längtan83 skrev 2009-07-20 22:06:35 följande:


    jag vet inte hur jag ska tackla livet, längtar så efter ett litet syskon till malte men tänk om det dröjer jätte länge. det värker så. för första gången idag satte jag mig ner och läste alla korten vi fick av vänner anhöriga m fl i samband med maltes bortgång. har inte läst dom innan bara lagt dom på hög. började gråta (så klart) det känns som om jag e mitt uppe i sörjandet och alla har gått vidare utom jag. jag tycker fortfarande det e jobbigt och tungt. det e bara ni här som ´kan förstå vad jag känner och det märks. alla andra skrattar och beter sig som vanligt. jag har en nervös lessen känsla i mitt bröst hela tiden och oroar mig mycket för mitt arbete. är rädd att de tvingar mig att gå tillbaka heltid nu efter min semester. jag bara sover sover och sover hela tiden samtidigt som halva jag inte vill nåt hellre än att bli gravid igen. det går inte en dag utan att jag tänker på när och om jag blir gravid igen tänk om det inte händer igen. tänker mycket och börjar gråta så fort jag tänker på att nästa gång jag ligger på förlossningen kanske jag har ett levande barn på mitt bröst. (gråter nu) jag vill ha nån som förstår mig på riktigt  som jag kan prata om detta med. men vem det e bara ni och jag känner mig dum som belastar er med detta.JAG LÄNGTAR SÅ!!!!
    Kära, kära du,*kramar om*! Skriv hur mycket du vill, hur mycket du än behöver! Alla har vi varit där du är nu, och alla stannade vi olika länge i den fasen. Vet inte ens om jag själv tagit mig ur den än... Har inte skrivit här tidigare, eftersom jag inte 'officiellt försöker igen än'. Kunde bara inte låta dig gråta i ensamhet!!! Du är inte ensam. Du är inte ensam. Tycker att du är så modig som verkligen vågar skriva hur eländigt det kan vara, och inte förskönar läget.

    Stor, stor kram från mig!
  • Gersemi

    Linea: Stor kram till er!! Beklagar verkligen. Orden räcker inte. Önskar er all styrka.

  • Gersemi

    StarkLängtan: Nidblödning? Är det 22-24 dgr sen mensen?

    Toka: Stort grattis!

  • Gersemi

    Hej tjejer

    Nu kan jag inte hålla mig borta längre. Får jag vara med? Försöker inte aktivt bli gravid igen, men använder heller inget skydd. Min kära, kära sambo är lite ambivalent. Han vill ha barn, men vågar inte 'säga det högt'

    För er son inte vet, förlorade vår Emanuel i v 19 i april, ett sent MA. En så vacker gosse!!! Sambons första barn, hans föräldrars första barnbarn. Mitt tredje. Har två jordesöner (tack och lov, vet inte om jag klarat det annars)!

    Längtar något fasligt efter barn. Skulle haft mens igår, kom inget. Har en liten, liten blödning idag och lite ont i magen. Testat minus. Ledsen. Känns ändå inte som mens.

    Jaja, ska kanske vänta på att bli välkomnad innan jag sprider mina nojjor...

    Kram, alla tappra mammor!

  • Gersemi

    Stark Längtan83 skrev 2009-07-30 17:09:46 följande:


    Hade mensen den 18e så jag ska väl ha äl imorgon om det e som det ska nu??men jag känner att det e nåt så den verkar ha kommit tidigare. Hade likadant förra månaden vid äl men det blev lite rosa då i 1 dag från och till. jag har ju sagt länge att jag känner mig konstig (gravid) men har haft negativt test den 16 juli och mens den 18e juli idag var det 3 röda strimmor i flytningen igen iallafall...
    Hm, då vet jag inte. Inte hört talas om att man kan blöda vid ÄL, men det kan man säkert. Är ju så mkt annat konstigt... Kanske hormonerna som gör slemhinnan känslig? Du får planera in en romantisk kväll med din älskade Håller tummarna för dig! (och om du är bekymrad för ifall du är gravid, testa igen. Det skadar ju ingen!)
  • Gersemi

    Och hoppets förmåga att fabricera falska graviditetssymptom... Helt otroligt!

  • Gersemi

    Hej... Nån där? Känner mig lite hysterisk. Eller ja, man kan nog inte vara LITE hysterisk, så jag är väl nojjig, om man nu ska märka ord. Mycket nojjig.

    BIM+3 nu, ff ingen mens, bara en färgad flytning till och från. Känner ingen antydan till mens heller. Kräktes nyss. Oro eller hormoner, ingen aning. Testet var ju negativt. Pratade med min BM (går under kategorin hysterisk, men hon var väldigt förstående) och hon tyckte att om mensen inte kommit om två veckor skulle jag testa igen. Två veckor, kom igen!!! Finns ju en tanke i bakhuvudet som säger att jag testade negativt 6 (!) gånger förra gången.

    Det borde ju vara antigen eller. Eller? Mensen kan ju inte försvinna utan att man är gravid, såvida inte man har tagit sig genom klimakteriet. Jag är 30, så det hoppas jag verkligen inte har hänt... Vet att jag borde ha is i magen och inse att mensen kommer att komma när den känner för det, men jag VILL INTE!

    Vill inte... Men om den ändå ska komma kan den väl komma NU, så jag får ÄL igen nån gång.

    BLÄ! Är det tillåtet att fräsa ur sig sitt dåliga humör här?

    Tålamod är inte min starkaste sida *ler*

  • Gersemi

    ica003: Ingen fara Jag är gammal nog att kunna ta ett 'Nej, du är tyvärr inte gravid', jag tål bara inte detta mellanting. Du skriver så snällt att jag nog kanske blir lite mindre hysterisk. Fast det är ju kvällarna som är värst (Tankar typ 'Ingen mens idag heller. Undrar om jag är gravid. Testet var negativt. Testa igen? Kommer mensen imorgon, tro? Men jag måste ju vara gravid. Men varför är då testet negativt? Varför komemr inte mensen???') Kan driva vem som helst från vettet *Ler*

    Hoppas verkligen inte att mensen försvinner helt bara så där, som du beskriver. Hemskt ju! Men måste man inte må rätt uselt för att den ska försvinna bara så där? Typ tjejer som tränar alldeles för hårt/svälter sig? För visst sörjer jag Emanuel, men livet känns faktiskt helt okej igen nu. Så skönt att kunna säga så!

    Känns lite pinsamt det här. Att jag inte har mer ro i kroppen. *suck*

    Tack för kramen, den värmer

Svar på tråden Nya vi som försöker få syskon till våra änglar