Inlägg från: Melkers mamma |Visa alla inlägg
  • Melkers mamma

    Nya vi som försöker få syskon till våra änglar

    Har idag ringt spec mödravården. Fick prata med en snipig BM. Hon tänkte först inte ge mig någon tid förrän v.29!!! Men jag stod på mig (har blivit bra på det) så jag fick en tid nästa tisdag, vilket känns bra.
    Förklarade för BM att läkaren sagt till mig tidigare att de eventuellt när jag blev gravid skulle sätta cerklage på mig i v. 12-13 och att jag måste få diskutera detta med läkaren omgående så att jag vet. Kan ju inte gärna göra det när jag är i v.12!!
    Snacka om att ha fel person på fel plats. På spec mödravården tycker man att de skulle vara extra förstående eller hur.

    Har varit hos kuratorn idag oxå. Skönt att få prata av sig lite om sin oro. Hon har ju varit med hela vägen och vet allt vi gått igenom.

  • Melkers mamma

    Ayla sthlm skrev 2009-06-03 07:48:56 följande:
    [citat]
    Kikar in lite och önskar att den här tråden inte fanns kvar längre...Ego:I helgen gifte vi oss! Det var fullkomligt underbart med vackert väder, goa vänner och så kände jag mig så vacker i vit klänning och fin håruppsättning. Ska försöka få upp bilder snart men de är lite stora så jag måste försöka minska dem lite.Har även lagt upp några på min blogg:

  • Melkers mamma

    Nejmen så konstigt det blev? Mina kommentarer kom inte med citatet???
    Det jag skrv var:

    Ayla: Stort grattis till att du nu är fru! Låter som att ni hade en underbar dag och vädret kunde ju inte ha varit bättre. skönt att ni har en plan angående babyverkstan.
    Kram!

    Om två veckor är det min tur =)

  • Melkers mamma

    tan73: spännande med casting! Lovar oxå att jag ska sitta bänkad varje vecka om du kommer med! Mysigt med kattunge. Jag är ständigt sugen på att skaffa det, men vi har 3 katter och blivande mannen tycker att det räcker.

    Vill oxå välkomna er nya änglaföräldrar till denna tråd. Beklagar så att era små inte fick stanna och att ni nu tillhör vår skara. hoppas att ni kan känna att detta forum kan ger er stöd och tröst. Det har givit mig mycket att vara härinne och skriva samt ta del av andras historier och tankar.

  • Melkers mamma

    anniloo: har nu tittat på dina bilder på din jätte, jätte fina lilla Erik! Kunde förstås inte hålla tårarna borta när jag läste de fina dikterna i din pres.
    Kram1

  • Melkers mamma

    ma och pa till en ängel: Välkommen till denna tråd. Beklagar att inte heller er lilla son fick stanna hos er. Härinne vet vi alltför väl vad ni går igenom just nu.
    Många av oss (bla jag) kände nästan direkt att man vill bli gravidigen. Rent fysiskt ska man vänta tills avslaget upphört. Har också hört från några att man bör ha en "normal" mens innan man försöker, men jag vet inte om det stämmer.

    själv drabbades jag av livmoderinfektion ca 2 veckor efter förlossningen med komplikationer så vi kunde inte försöka förrän efter nästan 4 månader, vilket var jättejobbigt.

    Samtidigt var det kanske bra att det hann gå en tid, så att man hunnit med att landa i sig själv mellan. Har precis nyligen plussat och känner mig glad men oxå skräckslagen emellanåt.

    Bara NI kan känna när ni är redo att påbörja bebisverkstan för att få ett syskon till er lilla ängel, låt ingen annan i er omgivning komma med "goda" råd om det!
    Kram!

  • Melkers mamma

    Tummeliten: Nej, nu är det nog med elände för dig, det har jag bestämt! I armhålan har man ju också körtlar och dessa kan ibland svullna vet jag. Hoppas innerligt att det bara är något sådant. Själv var jag och undersökte mig igår då jag känt något hårt, knölliknande under höger revbensbåge. Läkaren var dock rätt säker på att det inte var någon fara, utan att det var brosk från revbenet jag kände. trodde oxå jag hade fått urinvägsinfektion igen, men detta visade sig vara fel denna gång. Himla skönt! Kramar till dig!

    Barba bok: Man kan ju göra ett grav test för att se om hormonerna är borta. Blir testet negativt så vet man ju sen om det är riktig äl.

    Smultronrt: vi vald eoxå att obducera, både för att se om det var något som ytterligare felades vår pojke utom det allvarliga hjärtfelet (men det var det inte) men också i forsknings syfte. Om vår lilla pojke på något sätt kan bidra till att hjälpa barn med detta hjärtfel i framtiden så är det ett stort bidrag. så tänkte vi, men jag förstår oxå helt om man inte vill det.

    Idag har vi varit på spec.mödravården för första gången. Det var ju ett väldigt tidigt besök för jag är ju bara i vecka 7, men specialist läkaren går på semester efter midsommar så. Jag blev jätte, mega nervös när vi kom upp till väntrummet. Det var ju efter att vi suttit i det väntrummet som vi fick "domen" sist. Dessutom har jag fått sitta där och vänta när jag varit tvungen att åka in akut för livmoderinfektion. Så jag har bara dåliga erfarenheter av det väntrummet.
    Men idag fick vi iaf se ett levande LITET pyre! Vi bestämde också att man ska sätta cerklage (ett band runt livmoderhalsen/tappen) på mig i vecka 13. Detta pga av min förlossningsskada. De rosa flytningar jag haft är pga att det tydligen är lite irriterat kring detta område. Lite oroande känner jag. Läkaren ville dock inte påbörja antibiotika än, antar att det är sådär för embyot.

    Är livrädd, men försöker att vara positiv och ta en dag i taget!

  • Melkers mamma

    Hej allihopa!

    Vill välkomna alla nya i denna tråd. Är inte så aktiv här längre då jag plussat för en månad sedan. men kan inte hålla mig helt borta, för jag vill ju se hur det är med er och dessutom känner jag mig inte mogen att vara med i "väntar" tråden. Hoppas det är ok.

    Tummeliten: Skönt ändå att det verkade som att det inte var något farligt på mammografin, men förstår att du inte törs andas ut riktigt ännu. Jag håller alla tummar för att allt är bra. Spännande med Lofoten och valsafari!!! Det är en av mina drömmar, så jag blir allt lite avis. Hoppas att ni får en riktigt fin upplevelse och att ni får se valar. Kram!!!

    AnnCharlotte86: låter som att du har en pojkvän att hålla hårt i, sådana som han växer inte på trän.

    Ego: Är numera fru =) Bröllopet blev jätte fint och festen lyckad.

  • Melkers mamma

    missCharlotte: Grattis till plus! Ja, specmödravården lär inte få det lätt med mig heller. Jag har redan varit där!!!

    Linea: nej, man vågar inte riktigt tro på att det ska gå vägen, men är tacksam för varje dag som går.

    Kram till er!

  • Melkers mamma

    Smultronrt: håller oxå tummarna för att allt är ok med din syster bebis.

  • Melkers mamma

    LillanM: Har oxå tänkt mycket på dig/er! Hoppas att du mår lite bättre! KRAM!

    Smultronrt: skönt att det var bra med din systers barn, men klantigt av dem att mäta fel och skrämma upp er alla!

  • Melkers mamma

    Camilla D: Även för oss var det lättare att bli gravid denna gång. Men vi var tvungna att vänta 5 månader innan vi kunde försöka pga att jag drabbades av livmoderinfektion med en massa kompikationer. När vi väl försökte gick det dock på 2 månader, vilket kändes som en liten seger då det tog drygt 1 år att bli gravid med Melker. (även om jag hade bra mycket bättre koll på äl mm denna gång)

    Linea: Åh vet precis hur du känner! Vi ska på ul och kolla hjärtat på pyret den 21/7 och är fruktansvärt nervös, rädd och orolig över att vi ska få dåligt besked. Men på ett sätt är det ju lika bra att dagen kommer så att man får veta för ovissheten är ju också skitjobbig.
    Om ul visar sig bra ska man sätta cerklage på mig pga den förlossningsskada jag fick i november. Känns också jobbigt och nervöst, men självklart kommer jag att gå igenom "operationen" om läkarna tror att det behövs. Var inne på ett tidigt ul för en dryg vecka sedan och då var iaf min livmoderhals lång vilket är bra. vi får se, men nervöst är det, så jag vet hur du känner dig. ska tänka på dig på måndag!!

    Kram till alla kämparmammor!

  • Melkers mamma

    Fossing: ja, man tror att hjärtfelet kan vara ärftigt på något vis, men man har inte hittat genen som orsakar det. Men vi som fått barn med hjärtfel har större risk att få barn med detta (igen) än andra. är inte säker på procenttalet läste i någon rapport att det låg på ca 8% Låter kanske inte så mycket, men när man fått ett barn med ett hjärtfel som bara drabbar 1/10000 känns oddsen höga ändå!!! du förstår säkert vad jag menar...

    maoch pa till en ängel: Skickar över en stor KRAM! Vi har alla varit i det mörka hålet och vet hur det känns.

  • Melkers mamma

    Linea: Håller som du vet alla tummar för dig. Jag sitter ju i samma sits som du att det blir tvunget med tvåstegsabort om det visar sig vara fel. Men det får INTE hända. Inte för dig och inte för mig!

  • Melkers mamma

    Miss Charlotte: Jätte ledsen för er skull! Vet att det inte hjälper, men skickar en stor KRAM!!

    Tummeliten: Härligt att knölen var ofarlig!!! =) Nu håller jag tummar och tår för att ni lyckas bli gravida med IVF! Kram!!

    Anna-Maria78: välkommen till en jätte bra tråd. Beklagar att inte heller din lilla pojke fick stanna hos er! Det finns ingen rättvisa i världen!!

    själva ska vi till U-sala på måndag om en vecka för att med ul kolla hjärtat på det lilla pyre som växer i min mage. Jag är förstås livrädd och nervös (milt uttryckt). Vacklar från att i ena stunden tänka positivt till att i nästa måla upp hela det hemska scenariot framför mig, att läkaren säger
    -tyvärr det ser inte bra ut...

    Kramar till er som kämpar för + Jag håller alla tummar för att ni snart ska få det!

Svar på tråden Nya vi som försöker få syskon till våra änglar