• CissiP

    Lilla 10-veckorsmaffian! Fortsättning: Tråd 5

    Har också hittat hit nu, tack Carisma för nya tråden!

    Stina - Vad ska man säga? Fy tusan, skickar en styrkekram!

    MalinLo - Lider med dig! Finns inget som sätter spår som brist på sömn! Vår fröken sover jättebra om nätterna, när hon väl somnar. Vi har kommit in i rutin nu faktiskt, somnar vid 22 och sover till 8. Känns rätt ok. På dagen sover hon mellan 12-14 och ev. en mikrosov i bilen på em om vi är iväg på nåt.

    fia - Välkommen till Sverige! Skönt att resan gick bra och att hon sover så bra! Jösses, vad många timmar!

    Vi har haft dop och det var SÅÅÅÅÅ fint! J skötte sig som en pärla hela tiden. Jag och maken var helt slut efteråt med alla förberedelser, sen själva dopet och så allt efteråt. Puh! Men vilken fin dag! Spöregnade iofs hela långa dagen, men vi var ju inomhus och kyrkan låg vägg-i-vägg med lokalen så det gick fint. Lekbordet till barnen var en kanonbra grej, dom pysslade med sitt och vi fick fika färdigt i lugn och ro. Sen skrev vi lite frågor som folk fick svara på som J ska få ha i en bok till minne sen, nästan alla svarade och det trodde jag inte. Jättekul att läsa!

    Idag bär det iväg till banken. Vi skrev ju på kontraktet i torsdags men nu ska banken skicka över handpenningen idag. Sen ska vi sätta fart med att leta hantverkare och planera badrum. Prio 1 på vår lista.

    Carisma - Vi räknar med att det blir flytt i månadsskiftet aug/sep, om vi fixar det. Vi har lägenheten/radhuset kvar september ut. Är faktiskt inte uppsagd ännu! Bara bra, vi hinner rusta mer i huset då.

    Nu måste jag hoppa in i duschen så jag hinner bli klar innan vi ska susa iväg till banken. Vi hörs tjejer!

  • CissiP

    Jösses, går dom på potta redan? Det var som! Vad kul! Å vilka duktiga ungar!

    AngelinaJo - Ryggskott är pest! Jag knäckte till ryggen också dagen före dopet, hade fruktansvärt ont när jag stod och fixade till smörgåstårtorna men maken hjälpte till massor och så fick han lyfta J hela dopdagen så det gick rätt bra, med en karta Ipren i väskan!

    Igår var vi till banken och kalkylen ser jättebra ut för oss, vi får mindre boendekostnad i huset med hela rustkrediten utnyttjad, helt otroligt. Vi firade genom att åka till en butik som hade ombyggnadsrea och köpte på oss tvättmaskin och tumlare. Kanonpris och bra maskiner också. Leverans i juli fast då bor vi ju inte där ännu! Kändes lite knepigt men man får passa på när man hittar billigt. Önskar vi hade köket någorlunda planerat också för dom hade jättebra priser på vitvaror dit också. Men har ingen aning om hur vi ska ha, fristående spis eller inbyggt? Nåja, det får bli nästa fråga, nu måste vi koncentrera oss på badrummet.

    Idag är det dags för ettårskontroll med vaccination. Vi fick tid förra veckan först men vågade inte eftersom hon blev sjuk efter det förra gången, ville inte riskera dopet så vi fick nu istället. Ska bli kul att se hur lång hon är nu, hon har växt en del om man kikar på kläderna iaf!

  • CissiP

    Förresten,
    MalinLo - Hur gick natten? Vi hade en kalasbra natt inatt, hon somnade strax efter 22 och sov till 8.30. Nice!!!

  • CissiP

    Ettårskontrollen avklarad. Hon var jätteduktig men blev lite ledsen när dom nålade henne i båda benen. Hon hade klivit över "sitt" streck på kurvan på alla 3 måtten - stolt mamma! Jag vet, man ska inte bry sig om kurvorna, men kan ju inte låta bli att kolla... Väger 10,4 kg och är 76 cm minsann!

    Hon har varit riktigt gnällig ikväll så vi kollade tempen - 38 grader. Satte mig en stund med henne och hon somnade i min famn, får se hur natten blir.. Kanske min tur att beklaga mig sen?

  • CissiP

    MalinLo - Strulande natt här också men kanske förklarligt med tanke på sprutorna igår. Hon somnade ju strax efter 21 och vaknade vid 6, jättegrinig. Försökte få i henne gröt, frukt eller mellis men inget funkade, inte dricka heller och över 39 graders feber. Jädra sprutor! Strax före 8 somnade hon och sov till 11 med vissa avbrott med gråt. Stackars liten. Sen höll hon sig vaken 2 timmar innan hon slocknade igen. Hon hade fortfarande feber när jag kollade vid 16.

    Jungblom - Vad skönt att han kom in! Å att det funkar så bra med inskolningen också!

    Huga, var nere i tvättstugan nyss och J hjälpte till att sortera tvätt. Rätt vad det var slängde hon iväg en body och från den åkte det iväg en JÄTTEspindel! Fy tusan! Har en ruskig fobi för spindlar och så måste man hålla sig och inte visa det för att skrämma barnen också.. Hu, ryser fortfarande. Den var gigantisk! Skickade ner maken när han kom hem från jobbet och jo, han hittade en som han tog kål på så jag försöker intala mig att det var den, för det kan ju absolut inte finnas fler såna där nere! Eller hur??

  • CissiP

    AngelinaJo - Ha det så skönt nu!

    Jungblom - Kul att jag kan glädja nån! Tror tom maken tyckte den var i största laget.. fast han inte är skraj för dom.. Å för mig som är rädd för mm-stora spindlar... huga...

  • CissiP

    Skönt att höra att det är fler som är skraj för småkryp!

    Idag har lilla fröken tagit igen den tid hon förlorat när hon sov förra dygnet. Hon har sovit middag drygt en timme men varit vaken och go och glad hela dagen! Puh, hoppas hon vill somna snart.

    Imorrn bär det av till Furuvik för vår del, om det är väder till det. Ser inte lovande ut direkt men vi håller tummarna så mycket det går.

    Hoppas ni får en fin midsommarafton allihopa!

  • CissiP

    Förälskad - Vi hade tur! Kom några småstänk men inte ens så vi behövde ha på regnskydd på vagnen! J sov medan dom reste stången och storasyster har växt ifrån det här med dans kring stången så vi traskade in i parken och såg oss omkring. J fick kika på aporna och klappa getter sen när hon vaknat. En jättehärlig dag! Som avslutning blev det gott käk och sen lite Singstar. J älskar det, hon står och dansar för fullt, fast vi inte är nåt vidare bra på att sjunga!

    Det blir förhoppningsvis mer Furuvik i sommar eftersom vi har säsongskort dit, som vi brukar ha. Brukar bli bad i poolen om somrarna.

  • CissiP

    Förälskad - Jättefin! Enkel och så snygg! Bra pris också! Förresten... det var väl inte ditt partytält som Jysk reade ut nu?

    Klart vi kan åka dit tillsammans! Mysigt att bara gå omkring och kika på djuren och ta en fika. Man tjänar rätt snabbt in säsongskorten har jag för mig att vi räknade ut. Maken får dessutom rabatt via sitt jobb på dom så.. då blir det ett enkelt val för oss!

    Idag ska vi till huset och mäta lite så vi verkligen kan sätta fart med badrummet.

Svar på tråden Lilla 10-veckorsmaffian! Fortsättning: Tråd 5