• cwo

    Är det bara jag som blir provocerad?

    Jag håller med dig ts. Jag och min sambo förlorade vår son för drygt ett år sedan.
    Jag beklagar din förlust.

  • cwo
    Anonym skrev 2011-06-12 08:37:57 följande:
    Sorg är individuellt och ingen kan säga åt någon annan vad de har rätt att känna. Jag har nyligen fått missfall i vecka 9. Det är en enorm sorg för oss då vi förlorar så mycket mer än bara den här graviditeten. Vi har kämpat för det här i många år och iom missfallet förlorar vi en massa drömmar och hopp om en framtid med ett barn. Det kanske kommer fler chanser, men det är osäkert bl.a. pg av min ålder och att vi uppenbarligen har svårt att få barn. För mig känns det som att jag förlorat ett barn och jag struntar i om någon blir provocerad av det. För mig var det här ett barn då jag såg livet med barnet framför mig i min graviditet. Tyck ni att det är patetiskt och provocerande, det säger mer om er än om mig. Det här är min och min sambos sorg och jag tycker det är hemskt att någon kan bli provocerad av vad vi känner. Själv har jag inget behov av att jämföra vår sorg med någon annans. Själv blir jag provocerad av de som känner behov av att säga "Jag sörjer mer än dig!"
    Fast det står väl ingenstans i ts vad du får lov att känna och detta kanske låter hårt men om du inte har mist ett barn kan du inte säga att det känns som att mista ett barn.
    Jag kan inte svara för ts, men jag blir inte provocerad av vad någon känner men jag kan bli provocerad när någon säger att de också förlorat ett barn och det visar sig att det var frågan om ett tidigt missfall. Nu var det lite mer än tre år sedan vårt barn dog så jag har blivit bättre på att inte bry mig om folks knepiga jämförelser, men jag skall inte sticka under stolen med att det funnits gånger jag blivit ordentligt arg.
Svar på tråden Är det bara jag som blir provocerad?