• Zirup

    Fortsättnings tråd för våra småttingar födda aug/sep-08

    Jag får kissa in tråden jag också!

    Igår Trollhättan, picnicbaguetter på lekplatsen vid fallen, sen en massa lek och bus medan föräldrarna fikade med kusinens föräldrar. Tilde lånade kusin Linus resesäng och blev nattad i den och sen åt vi tacos och spelade guitar hero fram till tio på kvällen. Då bar vi över Tilde till bilen och åkte hem utan krångel. Det tog en stund för henne att somna om hemma i sängen men hon var nöjd med att ligga i mörkret och prata med sin mask-skallra. Hade en toppendag i solen!

    Idag är det redan supervarmt och jag sitter här i bikini och svettas, haha!

  • Zirup

    Kristyr: Tilde är ungefär samma, står och balanserar och kan även stå utan stöd men så snart hon upptäcker det sätter hon sig ned illa kvickt.

  • Zirup

    Jegra: rätt länge, tror jag. Tyvärr. Jag har itne vågat låta Tilde leka själv, jag får nöja mig med att sitta bredvid henne och titta uppmärksamt på allt hon gör så att hon inte stoppar fimpar och sånt i munnen. Boring, men jag får iallafall vara ute!

  • Zirup
    Kristyr skrev 2009-06-24 15:05:34 följande:
    Zirup> Jag hade tänkt kavat. Men så hittade jag vincent. Fina är de! Ett svenska märke. Inte såååååå billiga..
    Jag tycker Kavat är väldigt fina skor. Men Tilde har så otypiskt smala fötter och Kavat tycker jag är riktigt breda så jag tror inte att de sitter speciellt bra. Finns det någon sort sko som passar en barnfot som är riktigt smal "på det bredaste stället" på foten?
  • Zirup

    Skorpan: loppis är verkligen jätteroligt men jag tror jag är lite beroende av att FYNDA, att göra ett bra KAP... och kan man dessutom hitta något som inte alla andra har är det ju riktigt roligt. Just nu har jag lite koll på Blocket efter en brio tågbana och duplolego. Det minns jag att jag lekte mycket med när jag var liten så det vore roligt. Men tydligen går det rätt snabbt och gör det inte det så beror det på att de har satt priset så högt. Hur som helst, det går ju att göra fynd även på andra ställen ibland. Om man har lite tur.

  • Zirup

    Kristyr: vilket babyskydd hade ni? Vi hade MaxiCosi, det var det lättaste av de tre som var kompatibla med vår vagn. Jag minns att vi funderade både en och två gånger om det verkligen var användbart att ha ett babyskydd som gick att fästa på vagnen men jösses så mycket vi använde den funktionen, den var helt ovärdelig för oss, speciellt som Tilde var så lättväckt. Kan rekommendera MaxiCosin, gubben på NTF gillade det mycket också, att det är fastspänt i V-formation i bältet är tydligen väldigt bra ur säkerhetssynpunkt.

  • Zirup
    Kristyr skrev 2009-06-25 08:37:48 följande:
    Zirup> Acta graco duo logic 2.. som att bära på bly... När Arvid sover så sover han
    Jag tror Kusin Linus hade en sådan också. De var väldigt nöjda med den men den kanske är lite tung, ja.
  • Zirup
    Kristyr skrev 2009-06-25 08:43:49 följande:
    zirup> vad var det ni köpte nu?
    Vi tog faktiskt MaxiCosi Mobin. Delvis för att vi var nöjda med babyskyddet men också för att den gick att tippa och Tilde brukar alltid sova i bilen. Och så gäller den till 25 kilo men det är det väl fler bilbarnstolar som gör...

    Nu ska jag äta frukost! Idag skall jag och några andra mammor på picnic i slottskogen! Vi hörs i eftermiddag!
  • Zirup

    Har ni "riktiga" poolar på tomten? Fy så avis jag blir! Vi köpte en liten plaskepool till Tilde som vi har fyllt och låtit henne plaska runt i. Igår var det så helvetiskt varmt att jag gjorde henne sällskap i den men den är så liten att jag bara fick plats med ändan i den, benen fick jag ha utanför!

Svar på tråden Fortsättnings tråd för våra småttingar födda aug/sep-08