• Melva

    Augustibebisar 2008, del 8

    Nu har jag också hittat hit. Orkar inte skriva det vi gjort idag, ni får läsa här; mamma-monika.blogspot.com.

    Nu ska vi allafall fixa käk (pastasallad från igår, varför göra det jobbigt för sig ) och sen ska jag slappa! Makens läggkväll ikväll .

  • Melva

    Åh, jag är helt mör i kroppen. Har nog gått för mycket dom senaste dagarna. Nu är det ett pass på motionscykeln som väntar, sen blir det faktiskt lite glass .
    Men jag känner inte alls för att träna ikväll, men om jag gör det när det tar emot så blir det lättare sen ju.

    Och jag är så glad över att äntligen kunna göra något utan att känna att nerverna kommer i kläm i ryggslutet.

    Jag tog ett gott bad förut, men jag får väl bada igen .

    Det har varit varmt och hett hela dagen, men nu till kvällen så kom det åska och regn. Välbehövligt.

    Kom på förut att A kanske är grinig för att han inte riktigt klarar av vällingen (den från 1 år alltså). Ska köpa 8-månadersvällingen imorgon igen och prova med den igen. Han har ju faktiskt inte bajsat som han brukar.

  • Melva

    Lina S: men det känns gott när det är gjort

    Idag ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Jag ska städa (behövs verkligen) och hålla mig inne, barnen slänger jag ut på uteplatsen .
    Önskar vi hade en trädgård istället, men men.

  • Melva

    A har släppt taget ett par gånger, men sätter sig ner efter två sekunder. Han är långt ifrån att stå själv. Han går ut med möbler och så dock.

    sthlmstjejen: fast är det så sent då? egentligen? även det är ju en individuell sak tycker jag.

    Jag är på urdåligt humör idag. Skulle ju städa och plocka undan, men har ingen lust med något. Orkar knappt med mig själv, än mindre barnen. Stackars dom som får stå ut med mig några timmar till...

    A är så hes efter allt skrikande dom senaste dagarna att han låter som ett monster, mellan skriker och gnäller än mer och äldsta retar mellan mest hela tiden... Jag har inte tålamod för det här idag.
    Men A har iallafall ätit som vanligt, druckit extra mycket och inte varit lika gnällig idag som igår.

  • Melva

    Precis, barn utvecklas ju så olika och lägger ju energi på olika saker.
    Tycker också att man lägger mycket vikt vid det motoriska i den här åldern.

    A förstår också mycket, men är exempelvis långt ifrån att prata något vettigt . Har ju bara nyligen börjat låta ma-ma.

    sthlmstjejen: pms gissar jag. Vilket gör att jag blir ledsen också.
    Jag vet faktiskt inte om det gör någon skillnad. Det han sag nu har liksom hänt många gånger förut (förutom en sak som han "erkände" att han gjort (men inte velat ta på sig innan han gick dit)). Min erfarenhet säger mig att jag får vänta ett tag för att se om det är tomma ord eller inte.

    Nu har jag iallafall varit till doktorn, fått plåster, fått kolla hjärta och lungor (och mage ), fått presenter, varit till frisören och blivit matad. Gånger två

  • Melva

    sthlmstjejen: känner igen det där .

    VT: nja, jag är fortfarande på dassigt humör, men nu har ju maken kommit hem så nu får barnen klänga på honom. Fast jag blir ju irriterad för vad han hittar på också

    Barnen matade mig med "gristårta" och diverse

  • Melva

    VT: ja, fråga mig inte hur, men det är något äldsta har kommit på själv . Alltså hon gör en tårta av duplo och kallar den gristårta. Jättegott

    Jag blir bara mer och mer irriterad. Snart har alla barnen kommit i säng och då ska jag träna ett hårt pass.

    A har förresten en antydan till en tand till däruppe nu. Skymtar lite vitt under tandköttet. Klart han är gnällig då- också.

  • Melva

    Ha ha, gågga . Skrattar åt att det låter roligt, inte åt att ni gör det. All träning som blir av är ju bra träning
    VT: jag vill inte vara negativ, menjag avskyr också verkligen jogga. Det är så otroligt tråkigt tycker jag. Jag måste ha någon att springa med och då måste man vara jämbördig för att få ut något av det och det är svårt att finna någon partner.

    (mellan kom upp, drömde om monster och flugor som skulle ta honom)

    Vad gott det var att träna hårt förut. Jag var så j-a arg! Man orkar mer då .
    Provade ett par byxor till förut, och jag får på mig dom. Ok, dom sitter inte snyggt, men jag kan knäppa dom iallafall . Så snart är det 3 par nya byxor!

    Rimoflina: men stackarn. Hoppas trippen imorgon ger resultat och att båda tjejerna snart slipper sina proppar.

    Saliva: äldsta är likadan, gör inte grejer när någon tittar på . När hon skulle lära sig gå så gick hon mellan dörrposten och balkongdörren (den stod öppen hela dagarna, detta var på sommaren), men så fort hon såg att jag tittade åt hennes håll satte hon sig ner . Är likadan idag.

  • Melva

    Jag är irriterad. Inte nog med pmsen, det är ju tvunget att samla på sig extra vatten också. Nu kommer jag ju inte i dom nya byxorna . Vet ju att det försvinner om et par dagar, men ändå...

    Nu ska vi iväg. Barnen plaskar lite i poolen i väntan på L som ska köra oss till vc och så ska det tas sprutor. Den där mot fästingar (eller ja, sjukdomarna dom för med sig är det väl egentligen). Svärmor bjuder.

    Sen ska jag dra iväg dottern på bio ikväll Ice Age 3 ska vi se.

  • Melva

    Mareldsbarn: jag håller med, du och D alternerar ju, hon är inte själv och jag tror inte hon kommer få men för livet för att ni skolar in henne nu. Tror också att det är ert, ditt och Ds, förhållande som ligger i riskzonen.
    En bok med meddelanden låter bra, men jag skulle också vilja tipsa om att ni gör upp om vem som ska göra vad så att ingen av er kommer hem och känner att ni gör mest och grälar om det. Träffas ni så lite så behöver ni energi och ork att lägga på ER, inte vem som tar hand om hushållet. Skaffa en kalender att ha på väggen där ni tydligt skriver upp ffa lillans tider (bvc, dagis och liknande) och även era så att ni kan ha lätt översikt om vad som sker och inget missas. Så är det ännu en mindre sak ni behöver lägga ner energi på, att meddela det.

    Rimfolina: gott med massage, skulle jag också vilja ha.

    Det blev ingen bio. Eller jo, vi kom det dit, men lillan blev så rädd så vi gick mitt i. Shoppade lite kläder och kalasskor till V istället (var tydligen Nattsudd här idag, affärerna öppna till 22).

    Men gud vad hett det varit idag. Inte var det direkt svalt i bion heller . Jag orkar inte träna ikväll iallafall.

    Imorgon kommer syrran hit och vi ska slösa lite cash i affärerna. Andra syrrans dotter konfirmeras på lördag och jag behöver något nytt till det.

    Jag är fö 30, fyllde i januari.

    Lana: grattis i förskott.

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8