Inlägg från: Skruttis1979 |Visa alla inlägg
  • Skruttis1979

    Februarimammor2008, del 6

    Bravo MM för initiativet att fixa ny tråd!!

    Jag är dessvärre rätt slö på att skriva. Ligger oftast hemma och tycker synd om mig själv. V. 10 och mår pyton. Avundas dig MM som mår så bra!!!
    Sjukskrivning och receptbelagd medicin är det för min del pga illamående och kräkningar ibland, hua.
    Försöker dock ta mig ut lite och göra nåt, så jag inte blir heeeelt för- soffad/slappad.

  • Skruttis1979
    Tuxi skrev 2009-07-01 22:50:37 följande:
    Stackare har du prövat Lergigan Comp! Jag är också sjuksriven till slutet av månaden till att börja med.
    Ja, det är lergigan comp jag har fått utskrivet. De hjälper till viss del, men inte så mkt så att jag funkar som jag ska. TAr bort så jag inte kräks, men mår konstant illa, kvällarna värst.
  • Skruttis1979

    Välkommen Banni!!
    Kul att det fortfarande kommer in lite nya ibland!

    Hur märktes det att det var för mkt fostervatten? På rutinultraljudet eller? Vad görs för det?

  • Skruttis1979
    Tullemi skrev 2009-07-02 20:17:29 följande:
    Uschiamej, vad jag är allergisk nu. Jädra gräspollen. Förra graviditeten kände jag knappt av det, men denna gången är det värre än på länge. Jag blir lite trött av mina allergitabletter och det är inget jag behöver (är redan aningen gravid-trött ju). Tycker så synd om Milea som vill hitta på massor av saker och jag orkar inte göra något. Det är så varmt att hjärnan kokar och kroppen strejkar. Jag är aningen temperaturkänslig va?!
    men du är inte ensam om att vara värmekänslig! Är så glad att jag inte är allergisk också, usch, avundas dig inte!
  • Skruttis1979
    Tuxi skrev 2009-07-02 21:47:55 följande:
    Så nu idag var vi en snabbis till Bm och tog prov ifall ämnesomsättningen är rubbad och det skulle vara orsaken till tröttheten som inte lägger sig. Längtar så mkt tills nästa vecka, då ska vi få lyssna på lilla bebisens hjärta
    Hehe, tror vi har exakt samma problem du och jag.
    Jag äter Levaxin för min sköldkörtelrubbning. Började med det i mars, å nu när jag är gravid får jag gå till endokrinologen för att ställa in rätt dos hela tiden... Jag tog nya prover idag på morgonen. Får se hur värdena ligger när de ringer efter helgen.
    Jag var också hur trött som helst, tappade hår, hade b12-brist, järnbrist, ledvärk, svettningar... ja you name it!
    Inget kul tillstånd och innan man får veta vad som är felet så tror man ju att man är hypokondriker. Det känns bara fel i kroppen.
    Har börjat känna mig bättre, men det kan ta många månader att må bättre, och är man gravid så är man extra noga med att man ska ha bra värden. Hoppas det går bra för dig och att det nu är detta du är trött av, så du får något för det. (man ska inte hoppas på sjukdom men ibland är det så skönt att få veta vad det är så man kan få rätt behandling!!!).
  • Skruttis1979
    Tuxi skrev 2009-07-03 10:50:55 följande:
    Oj konsekvenserna utav detta låter ju ganska läskigt vad tråkigt att du drabbats utav det.Jag hoppas själv att det inte är det som gör mig trött,hängig,matratande, tappar vikt, mår illa, ingen ork, superjobbiga yrselattacker och sjukligt deprimerad. Jag hoppas egentligen fel ord men att det kanske är toxoplasmosen, som är tillbaka i kroppen igen som bara ger mig en influensa liknande infektion i kroppen.
    Ja, det låter som du har sköldkörtel på högvarv... titta in i tråden
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m43442735.html om du vill.
  • Skruttis1979
    Tuxi skrev 2009-07-07 12:38:16 följande:
    Skruttis du hade rätt min Bm ringde idag om provsvaren. Läkaren har nu skrivit ut en medicin som jag skall börja ta och kolla om det hjälper. Värderna låg lite under det normala.
    Vad bra att du får behandling. Fick du Levaxin??

    Det är T4 och TSH de kollar värden på; T4 är själva sköldkörteln och TSH är hypofysen som blir påverkad av sköldskörtelns produktion. Producerar sköldkörteln för mkt hormon är T4-provet högt. Då minskar hypofysen sin produktion, för att försöka bromsa sköldkörteln. Så då är TSH-provet för lågt i ditt fall.

    För min del, är det tvärt om, om jag förstod dig rätt nu. Jag har för låg produktion i sköldkörteln, och då går hypofysen på högvarv för att försöka kompensera.

    Lite krångligt det där. Men de proverna går liksom hand i hand.

    Det kommer ta några veckor innan du känner av en förbättring och när du väl gör det, så ta det lugnt. Man gör gärna FÖR mkt då man känner att man har orken, vilket resulterar i att orken tar slut, då medicinen planar ut efter ett par veckor... Allt går som i etapper.

    Jag fick öka min dos igen igår, så jag äter 100 mikrogram/dag.

    Hoppas du snart känner dig bättre!!
    Elma är världens centrum
  • Skruttis1979
    Tuxi skrev 2009-07-09 10:13:10 följande:
    Jag fick Levaxin en tbl om dagen till att börja med. Bm sa att värderna var lite för låga och hon pratade om just TSH etc. Men jäklar vad tabletterna var små. Jag ser dom ju knapp Igår var vi på Liseberg och Eliina åkte Sagoslottet med sin mamma och pappa. Resumé Lång kö dyrt och turen var över snabbt. Men Eliina gillade det
    Haha, ja, 25 mikrogramstabletterna är jättesmå. Man börjar i små doser, för att öka sen om man behöver. Ja, om ditt TSH är för lågt, betyder det att din hypofys försöker bromsa sköldkörteln som går på högvarv, dvs. hyper.
    Om du får höja dosen så blir tabletterna större. Då syns dom iaf ;)

    Vad mysigt det låter med liseberg - mindre mysigt med att det var dyrt och lång kö dock.

    Själv testade jag att inte ta en tablett mot illamåendet idag, vilket resulterade i toalettbesök, blä. Fick gott ta en tablett iaf. Men då har jag testat och sett att jag än så länge inte kan vara utan dem för att fungera någorlunda.

    Ha en bra dag alla!
    Elma är världens centrum
  • Skruttis1979
    Tuxi skrev 2009-07-09 14:17:09 följande:
    Mm jag kallar det för Lisan vi var där igår och det var ganska lagom med folk men vi kom dit sent runt 18 tiden och då såg man barnvagnsmaffior dra sig mot utgången. Tror det var rätt tomt för att Carolina Af Ugglas var där och sjöng haha. Enda bra hon åstadkommit är Janis Joplin på svenska skivan.Skruttis är detta något du måste dras med livet ut? Frågade bm om det skulle vara så i mitt fall men hon sa att det brukade blossa upp med graviditeter och sedan lägga sig.Bus vad kreativt med picnic på golvet. Dock har vi en pälsstrutsboll hemma som slurkar i sig allt han ser. När Eliina springer runt hemma med Mariekex springer han efter och norpar kexet hur handen på honom. Ibland tycker hon det är kul med sen efter runt 7:e kexet blir hon sur på hunden.Åh vad gott med något att äta, var förbi Saluhallen i går för första gången här i Gbg trots snart 3 års boende här nere. Och jag köpte 3 st makrillsfiléer att luncha på. Men jag blev ganska besviken på hur det var uppbyggt. Trångt dåliga utbud och smutsigt. Nu är jag kräsen för jag själv jobbat i Saluhallen hemma i Uppsala samma år som den brann ner. Men vi hade iaf i våran hall,, Mejeri, kött, fisk,grönsaker,bageri,delikatess,ost,cafe,restaura nger,pub,chokladbutik,florist och en liten kiosk. Men så brann ju skiten ner också över en natt. Oj en kort mening som jag skall äta lunch jag med resulterade i en liten anekdot som vanligt.
    hehe, ja det blir lätt utsagor om vad man gjort under dagen, fast man tänkt sig skriva ett par rader bara... :)

    Ja, jag har legat på gränsvärden i flera år utan att läkare uppmärksammat dettaSå nu efter graviditeten med Elma så dalade proverna lite extra. Jag kommer säkerligen att få sänka dosen efter förlossningen, men jag gissar att jag kommer stå på Levaxinet många år framöver. Men det är ju ett hormon som kroppen behöver, alltså ingen medicin som tillsätts utifrån som kroppen inte ska ha egentligen, så mig gör det ingenting att äta dem!! Samma med B12-tabletter som jag äter (som är en brist man kan få av för låg produktion i sköldkörteln).
    Till skillnad mot värktabletter och annat som är tillsatser eller vad man ska säga... som kroppen inte ska ha naturligt...
    Elma är världens centrum
  • Skruttis1979

    Banni: Ja, Elma är ett fint namn tycker jag. Och Elma var verkligen en Elma. Vi hade Signe som förslag också, men det röstades ner så fort hon kom ut, och Elma blev Elma. :)
    Hur går det för dig?? Inte online och inte skrivit här på två dagar???

    -----------

    Elma pratar massor, fast inte många "riktiga" ord. Mamma säger hon till både mig och Calle och hon säger "ko" då hon menar sko. titta och oj säger hon.
    Annars är det härma-ljud hon gör; uuuiuuu (kuckeliku), muu, owow (voff voff), aauuu (mjau), hästljud och fårljud etc. Hon är för söt när hon ska härma alla ljud man säger!!


    Elma är världens centrum
Svar på tråden Februarimammor2008, del 6