Inlägg från: MorsLillaOlle |Visa alla inlägg
  • MorsLillaOlle

    Februarimammor2008, del 6

    Tack Tuxi! För visst var det från dig? Det försvann från inboxen på nåt vis så jag var tvungen att leta lite själv

    Jag har knappt vart in alls på länge, jag har ju börjat jobba sen mars och det känns som kvällarna är alldeles för korta...Hinner in och läsa, men är sämre på att skriva nåt {#lang_emotions_embarassed}

    Va avis jag blir på er som ska ha en till Jag vill också! Men egentligen inte...eller ja inte riktigt än. Vi ska nog vänta ca 1 år innan vi börjar försöka igen. Men jag blir sååå sugen när jag hör andra prata om sina graviditeter, vare sig det är härliga sparkar eller hemskt illamående Lycka till allihop!


    Mamma till världens sötaste ANTON - 080228
  • MorsLillaOlle

    Nu är vi hemma från en vecka i husvagn Det var regn mest hela tiden så vi fick hitta på mkt inomhusaktivieter för att roa oss. Var på Busfabriken i Norrköping och Anton blev helt såld på de långa rutch-kanorna! Var ju en bit att klättra upp dit dock, så mamma och pappa blev helt slut

    Ang prat, här har vi verkligen ingen prat-maskin! Han säger "mamma", "papp"(typ) och "där". Men sen låter han som en apa, en indian, en hund, en motorcykel, en bil, en brandbil och en orm

    Nu har vi semester i 4 veckor till och ska börja renovera vardagsrum och kök, så det ska bli såå kul! Så då får det gärna fortsätta regna


    Mamma till världens sötaste ANTON - 080228
  • MorsLillaOlle
    Ang förskola.

    Jag jobbar som förskollärare och vi smörjer in barnen De flesta föräldrar har dock smörjt sina barn på morgonen (precis som man ska) så fyller vi på på em. De som ändå inte är insmorda får det självklart. Har de ingen egen tub lånar vi av nån annan eller så har vi några extra tuber.

    Blöjor får våra barn. Det beror på vart i landet man bor. Eller kanske från förskola till förskola också {#lang_emotions_undecided}

    Extrakläder! Olyckor händer, och trots att vi har lite lånekläder så har det hänt att barnen fått gå i blöja på sommaren eftersom det inte funnits några extrakläder.

    Regnkläder och stövlar är ett måste! Vissa barn har inte det, hur tänker man då? De kan ju inte vara ute om det är sjöar på gården. Eller jo i 5 minuter, sen måste de gå in med droppande jumpaskor.

    Och kom ihåg att kolla kläderna då och då, så de fortfarande passar. Barnen växer ju så fort! Efter vintern kan de helt plötsligt inte ha sina vanliga stövlar längre, men det glöms bort att köpas nya.

    Men det mesta får man reda på på inskolningssamtalet. Och är det något så fråga! Det skiljer sig så mycket från förskola till förskola, så det bästa är att ta reda på hur det är just hos er.

    Ang snitt! Jag är snittad, och det är inget jag valde själv. Förlossningen gick inte som den skulle så det fanns liksom inget val. Att jag inte skulle ha fött barn är ju BULLSHIT helt enkelt! Har också varit inne i trådar där detta diskuterats och jag undrar hur man tänker då. Jag mådde nog fan så mycket värre efter mitt snitt än vad många gör efter en "vanlig" förlossning så att det skulle vara en lätt väg ut är ju också BULL! Visst jag kände mig lite lurad på allt efteråt, eftersom det verkligen inte var vad jag hade räknat med,men inte känner jag mig mindre som en mamma, eller att jag inte fött barn. Jag räknar med att försöka föda "normalt" nästa gång, men går det inte så går det inte. Men vi har bara planer på 2 barn så det ska nog gå bra om det blir snitt då också 

    Ok, inte meningen att hoppa på nån här inne, ni verkar alla ha sunda tankar och åsikter om ks  Men jag blir så förbenat arg ibland  {#lang_emotions_demon}
    Mamma till världens sötaste ANTON - 080228
  • MorsLillaOlle

    Nu är vi hemma efter 2 nätter i Göteborg. Hann med både Universeum (som Anton tyckte var jättekul! Älskade alla fiskar, definitivt värt det) och Liseberg. Där blev det 1 åktur för honom och 2 för mamma Vi var 2 par med varsitt barn, så vi åkte i omångar så passade de andra barnen, men då tar ju allt dubbelt så lång tid! Så drygt! Tänk om man var kändis och kunde få heela Liseberg för sig själv en hel dag

    Vi blev gravida på andra försöket tror jag. Jag åt bara 3 piller på nya kartan, sen slutade jag. Jag som för en gångs skull hade köpt ut 6 månader på en gång Jag fick en blödning direkt, sen hann jag med en till innan vi var gravida. Gick förtare än vi hade räknat med. Började "i tid" för att det  skulle kunna ta tid, men det gjorde det ju inte. Bara hoppas nästa funkar lika bra, men det kan vi ju inte räkna med.

    Lillamuan: Oh vad roligt med en liten Vad skönt att det verkar funka bra.


    Mamma till världens sötaste ANTON - 080228
  • MorsLillaOlle

    Här har vi fullt upp med köksrenovering Dvs sambon renoverar och jag och Anton försöker vara hemifrån så mycket som möjligt! Som tur är har vi haft strålande sol {#lang_emotions_cool} de senaste dagarna, och det ska tydligen fortsätta {#lang_emotions_undecided} så vi spenderar mycket tid i lekparker och idag var vi på stan med min bror och åt glass och shoppade lite skor.

    Nästa vecka börjar jag jobba och Anton börjar inskolning, så vi föröker hinna så mycket vi bara kan den här veckan. Men vi kommer få leva ca 6 veckor utan vatten i köket eftersom det är så lång leveranstid på bänkskivan, och utan den kan vi ju inte sätta dit diskhon, så det blir att leva i tvättstugan Men det kommer bli sååå fint när det är klart! (Hoppas jag i alla fall )

    Banni: Antons avdelning kommer ha 12 barn som mest tror jag, på tre heltidare. 6 stycken börjar nu och de andra 6 börjar under hösten.
    Vad spännande att snart få träffa er lilla bebis! Lycka till! {#lang_emotions_flower}


    Mamma till världens sötaste ANTON - 080228
  • MorsLillaOlle

    Anton har också inskolning denna vecka. En timme igår, två timmar idag och resten av veckan. Nästa vecka blir det succesivt längre med ätning och sovning i slutet av veckan. Men det är sambon som sköter den så jobbar jag. Det känns helt ok, men jag är väldigt nyfiken på hur det går! Jag jobbar ju på samma förskola, men en annan avdelning så det är svårt att hålla sig borta, men det måste jag ju göra, annars blir det nog bara kajko av allt.

    Tuxi: Det kan inte vara så att regnkläderna faktiskt inte läckt in utan att det kommit in i ärmar och ben? Eftersom hon verkar ha simmat runt en del är det ju inte helt omöjligt Och det finns väl inga regnställ vad jag vet som håller tätt i "ärmhålen"?

    Idag ska vi beställa tapeter till köket, förhoppningsvis kommer de imorrn så vi kan börja tapetsera sen


    Mamma till världens sötaste ANTON - 080228
  • MorsLillaOlle

    Vi har köprt overall åt Anton på Åhléns, Varför Därför hettet märket. Hoppas den funkar.

    Ang ultraljud, JA det är en milstolpe! Men här i stan har man fått för sig att pga svininfluensan ska papporna inte få vara med på UL {#lang_emotions_surprised} Hur fasiken tänker man då!!!??? Nej, det var bara mamman som fick komma, inga "anhöriga". Så nu är pappan helt plötsligt "anhörig". Var prat om att de ska få titta genom en monitor nånstans ifrån! Kul om nånting visar sig vara fel, då ska man vara själv om att få veta det. FY FAN säger jag!


    Mamma till världens sötaste ANTON - 080228
  • MorsLillaOlle
    Tuxi: Vad jobbigt med en sån otrevlig personal, och att det känns jobbigt att lämna Eliina. Håller med om att du måste ta upp detta med dem snarast möjligt!

    Jag har så svårt att föreställa mig att pedagoger kan vara sådana! Antons "fröknar" är jättetrevliga! Berättar allt kul som hänt,hur go och tervlig ahn är, hur bra det har gått, likväl som det tråkiga (idag hade han ramlat i en båt ute på gården och slagit sig i pannan ).

    Jag har ju "turen" att jobba på samma förskola som Anton går på, så jag kan ju smyga lite på honom och ser att han har det super Sen är ju hans fröknar mina kollegor, men jag har inte jobbat med dem, så jag känner dem bara som "mamma". Känner mig 100% trygg att lämna honom där, och det är ju så det ska vara.

    Hoppas det går bra den tid ni har kvar på denna förskola och att det definitivt blir bättre på nästa ställe!

    Imorrn ska vi till barnkliniken och kolla upp om Anton har astma. Antagligen är det det, enligt husläkaren, så det känns lite tråkigt. Men det finns ju värre saker.
    Mamma till världens sötaste ANTON - 080228
Svar på tråden Februarimammor2008, del 6