• Finesse

    Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #7

    Här fortsätter vår BF Januari 2008 tråd. Nu har alla våra små hunnit bli 1 år.. och snart är alla närmare 2 år
    #1 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m28443680.html

    #2 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m31411340.html

    #3 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m34192671.html

    #4
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m36898553.html

    #5 www.familjeliv.se/Forum-11-236/m39853708.html

    #6 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m42795185.html
  • Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #7
  • Mistoffelees

    Wilgot säger inte mycket heller, knappt några ord alls men har förstår mer, och så är han väldigt aktiv han med, springer och klättrar överallt, blir nog bra när han får springa av sig när han börjar på dagis i augusti.

    Det kanske är så att de utvecklas väldigt olika, de mer motoriska aktiva barnen är senare med talet.

    Wilgot visar också vad han vill, hämtar matsolen eller pekar på kylskåpet när han vill äta. Hämtar våra skor om han vill gå ut, eller kommer och hämtar mig och visar ytterdörren.

    Några som har planer för fler knoddar snart?

    Annaomasse är ju gravid och Pumalota har ju en liten knodd sedan i januari.

    Skulle gärna vilja ha en till men ägglossningen lysser med sin frånvaro, ammar ju fortfarande Wilgot på kvällen, det är väl det som håller ägglossningen borta. Dagamning och nattamningen slutade jag med i våras.


  • Finesse
    Smurfan: jag tror oxå som dig.. iaf för vissa barn.. Ebba började ju gå vid 10 månader å pratar inte så mkt.. hennes kusin som är 2 år började gå när han var 7-8 månader (alltså på riktigt, sjukt tidigt) och han säger inte mkt mer än Ebba.. typ mamma tittta ajaj..

    Syskon känns millångt bort.. vi kommer nog att vänta tills Ebba är 3-4 år.. minst
  • Mamma till Alva o Melker

    men... här har det vart dött länääänge och så åker jag bort några dar då är alla här.. flera sidor att läsa.. kul :)

    vi har vart på landet, njutit av solen och barna har badat och haft det skönt, älskar sommaren.. det är så skönt :)

    pumpalot, kul att se dig här igen :)

  • AnniPanni
    Mistoffelees skrev 2009-07-04 06:25:20 följande:
    Wilgot säger inte mycket heller, knappt några ord alls men har förstår mer, och så är han väldigt aktiv han med, springer och klättrar överallt, blir nog bra när han får springa av sig när han börjar på dagis i augusti. Det kanske är så att de utvecklas väldigt olika, de mer motoriska aktiva barnen är senare med talet. Wilgot visar också vad han vill, hämtar matsolen eller pekar på kylskåpet när han vill äta. Hämtar våra skor om han vill gå ut, eller kommer och hämtar mig och visar ytterdörren. Några som har planer för fler knoddar snart?Annaomasse är ju gravid och Pumalota har ju en liten knodd sedan i januari.Skulle gärna vilja ha en till men ägglossningen lysser med sin frånvaro, ammar ju fortfarande Wilgot på kvällen, det är väl det som håller ägglossningen borta. Dagamning och nattamningen slutade jag med i våras.
    Nope här finns inga planer på fler barn, vår triss i tjejer räcker absolut

    Emma har börjat säga en massa ord nu bara sista dagen. Det bara forsar ur henne! Hon säger plötsligt mommo, moffa, dricka, mia (millan), ella (bella), pippi, fot, bil osv.
    Min äldsta tjej gick ju helt stadigt vid 10½ månad och pratade rent vid 18nmånader, alltså tre ordsmeningar men hon var ju extremt tidig med allt Annars tror jag att det stämmer att de mest aktiva o tidigt motoriska barnen pratar lite senare. De utvecklar ju en sak i taget
  • Finesse

    AnniPanni: Isf utvecklar Ebba bara ett bus i taget istället för ord Hon är helt hopplös och är verkligen överallt.. Klättrar.. faller.. slår sig.. 2 sek senare gör hon om allt igen


  • Pumpalicious

    Jag märker inte att det där med motoriken skulle påverka språket. Ossian har alltit varit väldigt fysiskt och motorisk, och han pratar som sagt ganska mycket nu - trots att han har två språk. Han är mycket mer intresserad av att leka med äldre barn än dom i hans egen ålder med, och eftersom han är ganska stor är det väldigt många som tror att han är äldre än vad han är. kan bli ganska jobbigt ibland om han t.ex. tar någons leksaker i parken, då måste jag förklara att han bara är 1,5 och inte 2-2,5 som många trott att han är!
    Allt är helt enkelt olika, som med allt annat!

  • AnniPanni
    Pumpalot skrev 2009-07-05 10:06:53 följande:
    Jag märker inte att det där med motoriken skulle påverka språket. Ossian har alltit varit väldigt fysiskt och motorisk, och han pratar som sagt ganska mycket nu - trots att han har två språk. Han är mycket mer intresserad av att leka med äldre barn än dom i hans egen ålder med, och eftersom han är ganska stor är det väldigt många som tror att han är äldre än vad han är. kan bli ganska jobbigt ibland om han t.ex. tar någons leksaker i parken, då måste jag förklara att han bara är 1,5 och inte 2-2,5 som många trott att han är!Allt är helt enkelt olika, som med allt annat!
    Det där händer Emma med, trots att hon inte pratar speciellt mycket. Hon tycker att äldre barn är roligare, kan ju vara för att hon har äldre syskon, och rätt så bra på att roffa åt sig det mesta.
    I hennes fall ärdet storleken som gör att folk tror att hon är mycket äldre 2,5 brukar de flesta gissa på. Ändå är hon bara ca 88cm lång, 14,5 kilo tung men det kan iof vara håret som gör att man blir lite lurad. Hon har tjockt jämnt hår till strax under axlarna. Lika mycket som 5årngen har
  • Mamma till Alva o Melker
    AnniPanni skrev 2009-07-05 14:38:48 följande:
    Det där händer Emma med, trots att hon inte pratar speciellt mycket. Hon tycker att äldre barn är roligare, kan ju vara för att hon har äldre syskon, och rätt så bra på att roffa åt sig det mesta. I hennes fall ärdet storleken som gör att folk tror att hon är mycket äldre 2,5 brukar de flesta gissa på. Ändå är hon bara ca 88cm lång, 14,5 kilo tung men det kan iof vara håret som gör att man blir lite lurad. Hon har tjockt jämnt hår till strax under axlarna. Lika mycket som 5årngen har
    men gud!!! så långt hår, vad sött.. kan du inte sätta in en bild så man får se henne :)

    melker är ju med väldigt stor och blir tagen för mycket äldre, verkar vara många som är lite större i vår kull.
  • Finesse

    Vi var till VC med Ebba idag.. dom skulle göra en 3-månaders efterkontroll på hennes öron.. så vi vägde å mätte henne. 11590 g och 84,5 cm


Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #7