• Keyla

    Missbruka stilnoct...?

    TS, du är verkligen på god väg. Jätteduktigt av dig,bara att erkänna problemet.

    Jag har missbrukat Tramadol i flera år pga starka magsmärtor.
    Jag åkte in och ut på sjukhus med smärtorna och fick Ketogan vid flera tillfällen.
    Min läkare skrev då ut Tramadol 50mg att ta vid behov.
    Magsmärtorna ökade,jag började ta 100mg dagligen.
    Jag kände av det härliga ruset,tog ännu en extra.
    Jag har en autoimmun sjukdom som gör mig väldigt trött. Av Tramadolet blev jag pigg och kunde då jobba mkt mer. Jag började ta 200mg innan mitt pass på jobbet varje dag för att orka jobba.
    Jag hade 2 jobb och jobbade bra över 200 timmar varje månad.

    Till slut kände jag att jag inte kunde ha det så,kontaktade min läkare som bara viftade undan problemet....
    Jag fortsatte att öka på mer och mer. Längre fram trappade jag ner på egen hand och la av helt i ngra månader...tills jag fick sådana smärtor igen.
    Jag började då igen men med 200mg retard-tabletter och till slut var jag uppe i 1400mg om dagen.

    Jag mådde så bra av dem, men tillslut orkade jag inte ens göra mina vardagssysslor utan dem. Tabletterna tog ju slut fort eftersom jag överdoserade så kraftigt. Jag ville inte skaffa fler efter att de tog slut och trodde då att det skulle gå att sluta tvärt.
    Abstinensen kom med hemska smärtor i hela kroppen, kunde inte vara still,det kröp i benen, svimmade av, kräktes och mådde så psykiskt dåligt att jag ville dö.
    Nu är jag av med dem iaf, men det var svårt och jag tänker på dem ibland och hur bra man mådde under ruset, men när jag sedan tänker på hur det blir efter ett långsiktigt missbrukande och hur hårt arbete det var att ta bort dem så slår jag bort tanken.

    Du kommer att klara det,ta det i en bra takt och försök att aktivera dig med ngt så att du inte bara tänker på att få ta en tablett.

    Jag var jätte mkt hos min väninna,annars hade jag tagit en extra. Jag tänkte ofta"bara idag,bara en till,börjar på RIKTIGT imorrn".

    Kram på er alla som kämpar!

  • Keyla

    TS:Det va så lite så:) Du kommer att klara detta!!

    Maddisen80:
    Precis när jag började få ont i magen och sökte hjälp,för 8 år sedan och de inte riktigt visste vad det va för fel,så antydde de lite som om det satt mellan öronen...
    Bytte sjukhus,till Huddinge, och det visade sig att jag har en ganska allvarlig leversjukdom. Det skulle va skönt att trycka upp det i ansiktet på dom!!

    Det är hemskt att inte riktigt bli trodd! Usch! Hoppas att du blir bättre.

  • Keyla

    Det är olika det där,jag blev pigg ist och orkade mer. Men akta dig. Dom är riktigt jobbiga att ta sig ur...

  • Keyla
    Maddisen80 skrev 2009-09-14 08:14:01 följande:
    keyla så när jag hade blod i avföringen 2 ggr så vågade inte jag söka akut för jag tycker att det är slöseri med pengar när de bara sa att det va psykiskt. Nu två dar i streck ha jag fått tagit ketogan för min enorma smärta på höger sida av buken + illamående,feber,ingen aptit att äta
    Helt sjukt att det ska vara så.
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?