Inlägg från: Anonym (Stilnoct?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stilnoct?)

    Missbruka stilnoct...?

    DreamBitch skrev 2009-07-07 15:03:19 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 14:59:44 följande:
    Jo, det är lätt. Så länge du sköter dina uttag. Har du 30st utskrivet och hämtar ut var 29:e dag så reagerar ingen. Det du pratar om är att man minst måste ha väntat två tredjedelar av tiden. Mao om du har 30st utskrivet så måste det gå minst 20 dagar innan du hämtar ut igen. Självklart kommer däremot läkaren att reagera om du efter 20 dagar vill förnya ditt recept igen men alla som är beroende av stilnoct vet redan detta och döljer därför sitt missbruk väl. Man gör liksom inte dessa missar.
    Nej här har läkaren datorjournaler där det lyser en lampa om de går mindre tid än det är tänkt så det går inte att få ut innan de 30 dagarna varken på apoteket eller hos läkaren
  • Anonym (Stilnoct?)
    Mariohn skrev 2009-07-07 15:06:27 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:05:08 följande:
    Så det skulle förhindra missbruket menar du? :´)
    Nej absolut inte men man kan inte ta hur många som helst
  • Anonym (Stilnoct?)
    DreamBitch skrev 2009-07-07 15:07:01 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:05:08 följande:
    Gör om, gör rätt. Läs vad jag skriver människa.Jag har aldrig påstått att du kan få ut fler innan det har gått 30 dagar. Suck!Men att förnya sitt recept efter 29 dagar är helt normalt och inget som är något hinder.
    Ursäkta mig då missuppfattade jag "suck" Men nix här måste det gå exakt 30dagar innan du får nytt recept. Människa? du behöver inte vara otrevlig
  • Anonym (Stilnoct?)
    DreamBitch skrev 2009-07-07 15:16:38 följande:
    Sedan är det ju en sak till. Ofta får man ju ett recept med kanske 4 uttag. När det gäller tex ett recept á 30st/gång kan du alltså hämta ut 120st stilnoct på 80 dagar. Däremot kan man inte förnya sitt recept förrän det har gått 120 dagar om man inte vill att läkaren ska misstänka något. Systemet är ganska värdelöst på så sätt eftersom dom allra flesta får mer än ett uttag per recept.
    Ja man kan få fler uttag men med 30 dagars intervall. Det får jag
  • Anonym (Stilnoct?)
    Mariohn skrev 2009-07-07 15:15:42 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:14:58 följande:
    Du akn ta jävligt många om kroppen väl blivit van.
    Ja det kan man men sen får man vara utan tills det är dax för nytt recept
  • Anonym (Stilnoct?)
    DreamBitch skrev 2009-07-07 15:19:13 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:18:20 följande:
    Då är väl du ett särfall då för så fungerar det inte normalt sett. Du kanske har någon form av missbruksbakgrund som gör att du inte kan hämta ut tidigare.
    Nejdå inte alls varför så dömande? Jag vet att så är det för alla som går på vårdcentralen här iaf så jag är inget särfall. Missbruksbakgrund? Spelar ingen roll för då hade jag inte fått några alls
  • Anonym (Stilnoct?)
    Mariohn skrev 2009-07-07 15:20:23 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:19:51 följande:
    Du läser inte vad jag skriver? Man kan handla medicin på nätet!
    Jaså? ja det har jag inte läst privat då eller?
  • Anonym (Stilnoct?)
    DreamBitch skrev 2009-07-07 15:18:26 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:16:56 följande:
    Vad är du då? Människa tycker jag var väldigt trevligt. Jag ahde kunnat skriva bra mycket värre saker.
    Jaha och vad skulle du kunna skriva? Du känner inte mig så värre saker skulle inte tro det
  • Anonym (Stilnoct?)
    Mariohn skrev 2009-07-07 15:24:19 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:23:21 följande:
    Du menar alltså att det är en nyhet för dig att läkemedel och andra preparat kan köpas och säljas via internet??
    Ja faktiskt så har jag aldrig hört om det tidigare (konstigt va?) men nej ingen aning
  • Anonym (Stilnoct?)
    DreamBitch skrev 2009-07-07 15:51:23 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:22:34 följande:
    Haha...jodå, du kan mycket väl få sådana preparat utskrivna trots en missbruksbakgrund. Var hittar du din fakta egentligen?
    Haha ja du min läkare ser det i min journal så där får jag den. Nej det får man inte mitt ex fick inga när de såg hans bakgrund som missbrukare.
  • Anonym (Stilnoct?)
    DreamBitch skrev 2009-07-07 15:58:41 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:57:26 följande:
    Så din fakta består av åsikter som är grundade på dig och ditt ex? Härliga kunskapskällor du delar med dig av.
    Jag avslutar här för det kommer ingen vart. Ja jag grundar dem på det för jag vet fler i samma sits. Tack för mig
  • Anonym (Stilnoct?)
    DreamBitch skrev 2009-08-09 20:46:34 följande:
    Jag tycker också att det är okej att ta stilnoct för att sova. Som jag har skrivit flera gånger tidigare så ser jag inget problem i att någon tar kanske 1-2 tabletter och sitter uppe en stund på dom. Visst, man ska lägga sig omgående efter intag men jag ser det inte som någon big deal om man väljer att sitta uppe en stund. Ofta så sover man ju faktiskt ännu bättre om man gör det. (Dvs om man gillar att sitta och mysa på dom först. Det gör ju en avslappnad osv.)Ang det du skrev: "Jag skrev faktiskt att det funkar inte för alla att inte få sova om man ska orka med sitt dagliga liv. "Jag menar inte heller att man inte ska få sova. Det jag försöker säga är att om man inte mår bra av sitt sätt att ta sina stilnoct så kanske man ska prata med sin läkare och be att få testa någon mildare tablett för att se om man kanske kan klara sig med dom istället för stilnoct.Jag anser inte heller att någon här inne är uttalade missbrukare men samtidigt tycker jag att dom ligger i riskzonen när dom inte vill kontakta sin läkare för att diskutera en alternativ behandlingsmetod. Du som fd missbrukare vet ju lika väl som jag vad anledningen till detta är. Man är rädd att läkaren ska sluta skriva ut stilnoct om man väljer att testa en annan medicin. Man är ju i princip livrädd för att minsta dom små pillren för alltid. Den tanken är liksom skrämmande.Ang theralen så fungerar den utmärkt för vissa men inte alls för andra. Samma sak med propavan. Dom fungerade inte alls på mig. Det jag ville få sagt var bara att det är värt att testa sig fram om man inte mår bra av att ta stilnoct.Jag tycker inte att du ska be om ursäkt för dina peppningar här. Jag ville bara visa saken ur ett annat perspektiv. Jag vet att du har menat väl och dom har alla uppskattat det. Dock ville jag få sagt att så länge man mår dåligt över sitt agerande så ska man lyssna på sig själv och inte övertala sig att allt är okej bara för att någon säger det.Precis som du vara inne lite på så handlar det mycket om vilka erfarenheter man sitter inne på. I din värld är det inte farligt med en stilnoct. Inte heller i min men många andra mår ju uppenbart dåligt av det och då tycker jag att man ska testa något nytt. Att må psykiskt dåligt hjälper ju inte heller till sömnmässigt. Jag tycker att det verkar som att många i den här tråden har hamnat i en ond spiral. Tar dom stilnoct mår dom dåligt över det och när dom avstår så mår dom dåligt över att dom inte kan sova samt att dom saknar den där lilla vita rackaren.
    Jajamen du har rätt i mycket som du skriver som jag tror alla förstått så är det nog hur jag tänker jag skriver om att man inte vill byta för då får man kanske aldrig tillbaka dem. Jag har missbrukat citodon/panocod men när jag insåg det började bli problem tog jag tag i problemet även pratade med min läkare om det men det jag ville komma med är att de som är här är inte uppe i den mängden som jag tänker mig en missbrukare men jag håller med dig mår man inte bra av att ta stilnoct eller utan så ska man kanske försöka med något annat. Jag trivs bäst med propavan och min läkare vet att jag kan inte sova utan dem men han sa oxå att den är inte farlig utan ganska ofarlig. Jag tänker inte byta den. Men jag har varit missbrukare själv och förstår hur svårt det är att sluta. Hua vad det blev rörigt hoppas du kan tyda vad jag menar?
  • Anonym (Stilnoct?)

    Anonym (Periodare) skrev 2009-08-19 23:55:14 följande:


    Hittade tråden av en slump, tack någon att man inte är ensam om att gilla stilnoct och dess "biverkningar". Jag får det utskrivet på grund av sömnproblem sen jag mer eller mindre föddes, utan dom så blir mitt liv ett rent jävla helvete. Om jag inte tar stillisar, så är jag uppe tills jag stupar, sover hur länge som helst och sen är hjulet igång. Vänder dygnet totalt fel direkt. Inget bra liv när man har barn. Imorgon ska jag äntligen lösa ut nästa ask med dom, ska dels bli skönt att få snurra lite i en egen värld samt få somna i tid och vakna utvilad. jag kan ta 2-3 tabl vid varje tillfälle, när de sen är slut så klarar jag mig tack vare vetskapen om att det snart kommer mer. Hemskt egentligen, men så är det.Jag har testa det mesta i sömn och insomningtabletter, stilnoct är de enda som fungerar bra på mig. Men hellre så här, än ett liv utan, för både barnens och min skull.
    Väldigt tråkigt men tyvärr så känner jag igen allt du skriver så ensam är du inte
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?