Inlägg från: DreamBitch |Visa alla inlägg
  • DreamBitch

    Missbruka stilnoct...?

    Neurotic skrev 2009-08-02 20:17:10 följande:
    Kan vara jag som misstolkat vilken medicin som avses  .
    Inte så jävla lätt att veta när någon inte frågar efter en specifik medicin utan bara skriver "Vad är det för en drog, ett narkotikum eller?".
    Det har ju tagits upp x antal mediciner här i tråden. :)
  • DreamBitch

    Anonym (ruset) skrev 2009-08-02 20:26:44 följande:


    Kan man gå upp i vikt av Stilnoct...? Eller missuppfattade jag nåt nu
    Om man ska utgå från fass så är det snarare så att stilnoct kan ge illamående.
  • DreamBitch
    Neurotic skrev 2009-08-02 20:33:29 följande:
    Du menar av Stilnoct... Ser jag nu. Av dom gick jag inte upp, men av Lyrica.
    Hahaha... ;)
  • DreamBitch
    Maddisen80 skrev 2009-08-02 21:39:54 följande:
    han åt sallad, kött ,fullkornspasta , men jag slutade med stillnoct pga hallucinationer , nu kan inte jag ta dem mer pga äter ångestdämpande sobril
    Sobril och stilnoct är ju dock en mycket vanlig kombo.
  • DreamBitch
    Maddisen80 skrev 2009-08-03 13:43:16 följande:
    DreamBitch jasså för de stå på fass att man inte ska ta ångestdämpande med stillnoct
    Ja, så är det. Om läser mer noggrant så ser du att det står att försiktighet bör iakttas vid kombination pga den ökade sederande effekten.
    Således är det vanligt att man får just sobril utskrivet tillsammans med tex stilnoct just för att öka den sederande effekten vid insomningen.
  • DreamBitch

    Alltså...jag menar inte att vara oförskämd men det ÄR faktiskt som så att om man verkligen VILL sluta med sina piller så gör man det.
    Eftersom alla här är så himla oroliga över att ni missbrukar era stilnoct och säger att detta är något ni VERKLIGEN inte vill göra så förstår jag inte varför ni fortsätter plocka ut dom. Vill man sluta så plockar man helt sonika inte ut fler. Ni är ju alla vuxna människor så lite karaktär måste ni väl ändå besitta? Vad jag har förstått så har väl även dom flesta av er barn?

  • DreamBitch

    Anonym (oxå fast) skrev 2009-08-08 22:53:10 följande:


    jag har verkligen försökt klara mig utan. i flera veckor nu har jag sovit bra ca 2-3 dagar i veckan o sen de andra dagarna sovit max 3 timmar per natt. detta drabbar mina barn mer än om jag tar en stilnoct till natten o sover på. jag var tvungen att komma igång med sömnen igen då semestern är slut om 2 dagar o jag klarar inte av att jobba ordentligt om jag inte får sova. fick 10 st tabletter utskrivna i onsdags och jag har tagit ½ tablett ons och sen en 1 tabl torsdag då vi var bortresta o jag har än svårare att sova borta. känner mig ändå ganska nöjd med att ha tagit inom gränsen denna gång men de beror nog på att jag egentligen ïnte vill behöva ta dom. nu hade jag ingen möjlighet att komma i kontakt med min ordinarie läkare pga semester men han är tillbaka 24 augusti o då ska jag ta upp detta med honom. om det kanske finns nå annat mildare som jag kan ha o sova på. 
    Missförstå mig rätt. Personligen ser jag inte något större fel i att ta någon eller några stilnoct och sitta uppe och mysa på dom innan sänggåendet. Jag tänkte mer på er som själva säger att ni vill sluta men sedan fortsätter plocka ut dom.
    Precis som du skrev på slutet så finns det ju annan medicin som är mildare och som inte heller är beroendeframkallande. Visst kan det vara så att dessa mediciner kanske inte fungerar men det jag syftade till var att om man verkligen vill sluta så ger man trots allt dessa mediciner en chans iaf.
    Jag har själv bytt från stilnoct till theralen och visst var det jobbigt i en period men nu fungerar dom minst lika bra. Jag får inget rus eller liknande och det är ju det man saknar i början men jag tror att om man bara ger det en chans så finns det stora möjligheter att dom kommer fungera. Det gäller ju bara att komma över det där suget efter rus som man är van att få av stilnoct.

    Anonym ((Pucko)) skrev 2009-08-08 23:43:27 följande:
    Du har så rätt! Det är därför det varken finns alkoholism, heroinister eller missbruk i andra former i Sverige, för att ingen vill vara det. Till TS och övriga, lycka till. Insikten finns vilket nog är det viktigaste.
    Och din poäng var?
    En alkoholist har fri tillgång till systembolaget. En missbrukare av den sort du nämnde, vilken drog det än gäller, går knappast till en läkare för att få sin drog utskrivet.
    Dom missbrukare som faktiskt har riktigt goda förutsättningar för att sluta är just dom sitter här. Dom har en läkare dom kan prata med, dom har själv kommit till insikt med sitt problem samt dom säger alla att dom VILL sluta.
    Alla är vuxna och jag förmodar därför att dom är fullt medvetna om att ett missbruk inte bara försvinner av sig självt utan att man själv måste göra ansträngningar och uppoffringar. Jag tror att allt hänger på att ingen vill "klippa navelsträngen" till sina stilnoct genom att säga till sin läkare att dom har blivit beroende av dessa eftersom dom är fullt medvetna om att dom kanske aldrig mer skulle få dom utskrivna då.
    Så...så länge ingen har ett bättre argument så står jag fast vid min åsikt.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-08-09 14:05:19 följande:
    Jag tycker ni är duktiga för ni håller er på 1-2 tabletter det är inte nåt missbruk och kan man inte sova så ska man ta en tablett sen är det annat om man går å plockar i sig massa tabletter på dan för enbart rus vilket jag inte tror nån här gör. Varför sitter nån som är så duktig så hon/han kan sluta med tabletterna och säger man kan sluta om man vill? Ja det funkar på vissa men inte alla. Jättebra om du kan ta theralen i stället för stilnoct. Ja alla har nog barn men vad har det med saken å göra? De sover när mamma eller pappa tar iaf de som jag skriver med här inne. Mina barn är vuxna nu men jag har varit missbrukare tidigare, så visst kan man sluta men ibland behöver man sova för att orka med sitt dagliga liv.
    Chivasreal skrev 2009-08-09 14:08:22 följande:
    Anonym (pucko) menar nog att man väljer inte alltid eller aldrig ska jag väl skriva om man missbrukar. Ska man säga till sin läkare man missbrukar? skulle knappast tro man gör de. Du skriver man behöver inte hämta om man inte vill missbruka hur lätt är det? Bara för du klarar det gör inte alla det
    Du missar ju fullständigt min poäng. Jag har aldrig påstått att jag skulle vara så himla duktig så jag antar att jag får ta det som en komplimang från dig. Tack så mycket.
    Dock missar du en väldigt stor poäng. Du skriver:
    "Ja det funkar på vissa men inte alla."
    Dom enda som detta inte fungerar för är missbrukare som inte har insett sitt missbruk, inte är intresserad av att sluta och som köper sina droger på gatan. Några sådana tror jag inte att vi har här i tråden. Alla i denna tråd har själva skrivit att dom vill sluta. Vill man verkligen sluta så måste man själv vidta åtgärder eftersom ingen annan kommer att göra det.

    Anledningen till att jag skrev att dom flesta hade barn hade inget att göra med att jag inte anser att man ska ta stilnoct då. Poängen med den kommentaren var att barnen om något borde ge en större motivation att förändra den livsstil som man inte trivs med, dvs att äta stilnoct.

    Lite hånfullt skrev du även:
    "Jättebra om du kan ta theralen i stället för stilnoct."
    Återigen måste jag väl då påpeka att detta inte hade något med mig eller hur bra jag skulle vara. Om du hade läst mitt inlägg ordentligt så hade du även noterat poängen med den kommentaren. Jag skrev nämligen även att om man verkligen vill sluta så bör man vara öppen för andra, icke beroendeframkallande, läkemedel och åtminstone ge dessa en ärlig chans. Utöver det så skrev jag också att det inte är säkert att dessa fungerar men faktum kvarstår, det är värt att testa för att kunna bryta ett mönster man inte trivs i.

    "men ibland behöver man sova för att orka med sitt dagliga liv."
    Självklart och det var även därför jag tog upp theralen som ett exempel på en annan medicin. Jag har aldrig påstått att dom ska sluta med sina stilnoct och vara vakna 6 dygn i sträck tills dom somnar av utmattning. Det jag säger är att om man inte trivs i den situation man lever så måste man förändra något, tex prova en annan medicin, men du kanske motsätter dig detta argument med?

    Varför ska man INTE säga till sin läkare att man blivit beroende av sin medicin? Om man väljer att gå runt med vetskapen om att man inte tar sin medicin som man ska utan delvis/överhängande gör det i rusningssyfte och sedan inte heller kan säga som det är till sin läkare så har man hamnat VÄLDIGT snett och då tycker jag inte alls att det är passande att sitta här och berömma dessa personer.
    När man börjar dölja saker för sin läkare så är det ett klassiskt tecken på ett riktigt missbruk. En vanlig "Svensson" skulle omgående kontakta sin läkare vid minsta fundering så om man inte gör det så finns det en anledning och antagligen något man vill dölja för sin läkare för att få detta preparat fortsatt utskrivet. Vad skulle det kunna tänkas vara som man vill dölja tror du?
    Jag får be om ursäkt om jag var lite otydlig när jag skrev att man inte skulle hämta ut. Vad jag menade var att man skulle sluta förnya sitt recept.

    Många verkar inte riktigt förstå vad det är jag försöker säga. Jag skiter fullständigt i om det sitter folk och äter stilnoct här. Däremot så har jag kommit med ett förslag på hur man kan göra för att bryta den onda cirkeln som dom flesta här tycks känna att dom lever i. Men det kanske är fel av mig. Jag kanske ska sitta här och berömma något som egentligen inte ska berömmas. För underförstått så säger man med sitt beröm att det är okej att dölja sitt problem för både sig själv och sin läkare. Att det inte går att ta sig ur beroendet och att ingen annan medicin hjälper och att det inte ens är någon idé att testa.
    Berömmet skapar ju en trygghet för dessa personer som får dom att känna att det kanske inte är så farligt det dom gör egentligen men om det vore sant så tror jag faktiskt inte att dom hade ställt sig frågan från första början.

    Jag är övertygad om att det finns mängder med människor här inne som äter stilnoct precis som dom i den här tråden gör men som inte anser att det är något fel med det. Då är det en helt annan sak. Men om man själv börjar fundera och må dåligt över det man gör så måste det ju till en förändring om man ska lyckas må bättre och det tror jag inte sker om människor bara sitter och berömmer någon för att dom "bara har tagit 1 tablett". Visst, det är bra men faktum kvarstår ju att dom inte mår bättre för det. Har man en önskan om att kunna slippa sina stilnoct så är 1 tablett fortfarande 1 tablett för mycket. Som att berömma en alkoholist för att denne bara dricker en öl per dag.

    Summa sumarum: Mår man bra och inte ser det som någon big deal att man tar en stilnoct, sitter uppe någon timme och myser på den innan man lägger sig så tycker jag att man ska fortsätta med det.
    MEN...mår man dåligt av att man gör så bör man förändra sitt levnadssätt så att man slipper det. Förstår inte varför ni reagerar så ilsket på det. Vill ni att dessa människor som mår dåligt över sitt brukade av stilnoct ska fortsätta göra det? Det är iaf så man tolkar era svar till mig.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-08-09 20:13:11 följande:
    Först ska jag förklar jag tycker du är duktig som klarar dig på din theralen sen hur du tolkar det vet inte jag. Berömer gör jag för jag tycker det är ok att man håller sig till den dos man fått sen om man mår dåligt av det då får man kanske göra nåt åt det sluta elller byta. Det är du som missförstår mig. Jag har sett när nån tuggar stilnoct i tid å otid därför tycker jag det är ok när man tar dem på kvällen för att sova. Om man sen ökar sin dos å känner man inte har nån kontroll får man prata med sin läkare självklart. Jag vet inte varför du är så arg när man skriver nåt. Jag skrev faktiskt att det funkar inte för alla att inte få sova om man ska orka med sitt dagliga liv. Men du har rätt jag ska inte beröma. Har missbrukare i min familj så därför tycker jag inte de som är här inne har de problemen. Kan man ta 1 tablett till natten är det ok men när man ökar på mer å mer å kan sen inte sova då kan man fundera på om man ska prata med sin läkare. En missbrukare håller inte sig till 1 tablett till natten. Du kunde byta ut din stilnoct det är kanonbra men om man ska orka dan efter är den iaf för mig inte bra. Jag vet oxå hur en alkoholist funkar har varit gift med en även en tablettmissbrukare. Men alla som skriver här jag är ledsen om ni missuppfattat mig.
    Jag tycker också att det är okej att ta stilnoct för att sova. Som jag har skrivit flera gånger tidigare så ser jag inget problem i att någon tar kanske 1-2 tabletter och sitter uppe en stund på dom. Visst, man ska lägga sig omgående efter intag men jag ser det inte som någon big deal om man väljer att sitta uppe en stund. Ofta så sover man ju faktiskt ännu bättre om man gör det. (Dvs om man gillar att sitta och mysa på dom först. Det gör ju en avslappnad osv.)
    Ang det du skrev:
    "Jag skrev faktiskt att det funkar inte för alla att inte få sova om man ska orka med sitt dagliga liv. "
    Jag menar inte heller att man inte ska få sova. Det jag försöker säga är att om man inte mår bra av sitt sätt att ta sina stilnoct så kanske man ska prata med sin läkare och be att få testa någon mildare tablett för att se om man kanske kan klara sig med dom istället för stilnoct.
    Jag anser inte heller att någon här inne är uttalade missbrukare men samtidigt tycker jag att dom ligger i riskzonen när dom inte vill kontakta sin läkare för att diskutera en alternativ behandlingsmetod. Du som fd missbrukare vet ju lika väl som jag vad anledningen till detta är. Man är rädd att läkaren ska sluta skriva ut stilnoct om man väljer att testa en annan medicin. Man är ju i princip livrädd för att minsta dom små pillren för alltid. Den tanken är liksom skrämmande.
    Ang theralen så fungerar den utmärkt för vissa men inte alls för andra. Samma sak med propavan. Dom fungerade inte alls på mig. Det jag ville få sagt var bara att det är värt att testa sig fram om man inte mår bra av att ta stilnoct.

    Jag tycker inte att du ska be om ursäkt för dina peppningar här. Jag ville bara visa saken ur ett annat perspektiv. Jag vet att du har menat väl och dom har alla uppskattat det. Dock ville jag få sagt att så länge man mår dåligt över sitt agerande så ska man lyssna på sig själv och inte övertala sig att allt är okej bara för att någon säger det.
    Precis som du vara inne lite på så handlar det mycket om vilka erfarenheter man sitter inne på. I din värld är det inte farligt med en stilnoct. Inte heller i min men många andra mår ju uppenbart dåligt av det och då tycker jag att man ska testa något nytt. Att må psykiskt dåligt hjälper ju inte heller till sömnmässigt. Jag tycker att det verkar som att många i den här tråden har hamnat i en ond spiral. Tar dom stilnoct mår dom dåligt över det och när dom avstår så mår dom dåligt över att dom inte kan sova samt att dom saknar den där lilla vita rackaren.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-08-10 08:17:17 följande:
    Jajamen du har rätt i mycket som du skriver som jag tror alla förstått så är det nog hur jag tänker jag skriver om att man inte vill byta för då får man kanske aldrig tillbaka dem. Jag har missbrukat citodon/panocod men när jag insåg det började bli problem tog jag tag i problemet även pratade med min läkare om det men det jag ville komma med är att de som är här är inte uppe i den mängden som jag tänker mig en missbrukare men jag håller med dig mår man inte bra av att ta stilnoct eller utan så ska man kanske försöka med något annat. Jag trivs bäst med propavan och min läkare vet att jag kan inte sova utan dem men han sa oxå att den är inte farlig utan ganska ofarlig. Jag tänker inte byta den. Men jag har varit missbrukare själv och förstår hur svårt det är att sluta. Hua vad det blev rörigt hoppas du kan tyda vad jag menar?
    Jag är, precis som du, väldigt insatt i hur det är att sluta med ett missbruk. Samtidigt så kan ingen annan än du själv ta dig ur det missbruk du satt dig i och det är väl det jag har försökt säga med mina inlägg.
    Propavan eller theralen är väl dom vanligaste när det kommer till icke beroendeframkallande sömnmediciner och det verkar ju vara som så att en av dom brukar fungera. I mitt fall fungerade inte propavan och i ditt fall fungerade inte theralen. Mao har ju alla i den här tråden minst två andra möjliga mediciner dom kan testa istället för stilnoct.
    Nej, jag anser väl inte heller att dom äter några enorma mängder men något är ju fel eftersom dom inte mår bra av det.

    Det verkar som vi trots allt går på samma linje när det gäller det mesta här. :)
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?