• HeleneG

    Majorna/Kungslg./Sanna/Linné BF jan - april 08, del 8

    Och så forsätter vi!

    Heleneg (Heléne, MY 27/12-07)
    Plutten2 (Åsa, IDA 13/1-08)
    AnnaWall (Anna, ELSA 21/1 och JOHN 6/12 2002)
    Apriltjej (Anna, VILGOT 30/1)
    WhatsAnotherDay (Clarissa, MARCUS 12/2-08)
    Spring (Marie, VINCENT 22/2-08)
    Hannah74 (Hannah, JOHN 26/2-08)
    Mariaskogsberg(Maria, WILLIAM, 4/3-08)
    Sprocket (NORA, 4/3-08)
    Mynta354 (Sofie, EIRA 10/3-08)
    Katlu (Katarina, JONATHAN 17/3-08)
    Lilla Gny (Therese, ELSIE 19/3-08)
    Csummer (Cissi, EDDIE, 22/3-08)
    Sagström (Sara, LILLY, 29/3-08)
    Lovisa A, (Ida, IVAR, 8/5-08)
    Myran5 (Maria, VIDAR 16/4)

  • Svar på tråden Majorna/Kungslg./Sanna/Linné BF jan - april 08, del 8
  • HeleneG

    Hej - hur har det gått för er i värmen?

    My har precis börjat sova i eget rum! :)
    Det har gått så BRA!!! Första natten som hon som en stock 8 (lite gråt först, men inte så mycket och inte så ovanligt heller - speciellt i värmen) - 7.30. Andra natten, lite sämre. Sov 8-6.15, men vaken vid 11, 4, och 5 ch grät lite tills vi kom in och lade handen på henne kort. Och så inatt - hon somnade helt utan gråt och sov sedan som en stock. Blev nästan lite orolig för hon bara sov, hördes ingenting från rummet. Var inne flera gånger och kollade att hon andades, dum som man är. Vaknade sedan 8.20 och gick på toa och hörde då små tysta ljud från hennes rum. Kikade in, och där satt hon! Helt nöjd, på ena sidan i spjälsängen och pekade glatt på sin badanka (som hon inte ville släppa igårkväll, och som låg med i sängen) och sa "kvack" :) 8.20!!! Ojoj, bäst att inte få upp förväntningarna här. Hon brukar alltid vakna mellan 6.30-7.15 annars.

    Sedan så har hon äntligen börjat "prata". Innan härmade hon bara det vi sa, men nu springer hon tex, fram till bollen och säger boll. :) Och nya ord kommer hela tiden - pippi, nunna (!), bil, bebis etc etc. Så fantastiskt skoj! Hur går det för era med pratet?

  • william2008

    Vad duktig My är som sover i eget rum. William sover fortfarande mellan oss i sängen. Men det är mysigt och känns bra för oss.

    Kul att My börjat prata så, William säger mest där till allting och så mamma och mer. I perioder säger han även pappa och titta och så säger han massa andra saker som jag inte förstår vad de betyder än.

    William är en riktig liten klätterapa, klättrar på allt verkligen!

  • Plutten2

    Helene vad bara att du ordnade en ny tråd!

    Mattias åkte iväg på en veckas fiskeresa i morse, så nu sitter jag här alldeles ensam... Än så länge känns det jätte skönt, att få lite egen tid. (När Ida sover) Jag ska åka och hälsa på föräldrarna i morgon i ett par dagar.

    Helene vad roligt att My sover så bra i sitt nya rum, och att hon är van att bo där när den nya lilla bebisen kommer. Hur går det för dig? Hur mår du?
    Ida pratar inte heller jätte mycket men nu går utvecklingen fort och hon lär sig nya ord varje dag. Hon sitter och "pratar", förklarar och pekar, långa helt och helt obegripliga haranger. Jätte sött! Det är så roligt att hon förstår så mycket man säger till henne nu.

  • katlu

    Helene: Grattis till att My sover i eget rum!

    Dröjer nog innan Jonathan sover i eget rum...vissa nätter sover han riktigt bra i sin spjälsäng, andra nätter bara några timmar och sen vill han över till oss...Han har haft falsk krupp och kvar finns en envis hosta som kommer på natten. Det stör honom också naturligtvis...

    Jonathan säger mamma, pappa, där, titta, (lam-)pa. Man märker att han förstår massor av det vi säger och vi tränar på "var är magen och näsan" osv. Precis som Ida "pratar" Jonathan också detta obegripliga men otroligt härliga egna språk och kan se riktigt koncentrerad och allvarlig ut när han ska berätta något. Väldigt sött...:)

  • Myran5

    Hej!

    Länge sedan jag var här inne nu, tiden går så fort! Med vidar händer det såklart massor Varje dag är det något nytt! Han klättrart te x jätte bra, på allt, älskar vatten (plaskdammen här i majorna var verkligen räddningen i värmeböljan som var)..Och pratar massor, men inte mycket man förstår.Han har också börjat få utbrott när han inte får som han vill, dvs nästan hela tiden, början på trots? Redan?Någon mer som märkt av detta?
    Nu har jag äntligen semester i 2 v. Vi åker till gotland idag skall bli underbart!
    Vi träffas gärna nån dag efter semestern!

    Kram Maria och Vidar

  • HeleneG

    My kan också få lite utbrott när hon inte får som hon vill. Hon får spagettiben och gråter. Men det går snabbt över än så länge som tur är, hon är lätt att distrahera och få på andra tankar.

    My fick stora utslag efter Mariaplans plaskdamm... Typiskt! Har innan tänkt att det verkade så äckligt med så många barn där, och säkert mycket sporadisk tömning av vattnet. Men tänkte sedan att jag nog bara var fånig, men så fick hon massa utslag... Men ska testa en gång till sommar, när det är varmt igen, så får vi se.

    Det där med klättringen är ju ett aber. My fick en söt sommarstol av någon, och den använder hon som första gradens busredskap. Hon ställer den brevid allt hon vill upp på, och klättrar via den upp. Upp på bord, höga stolar etc etc. Suck! Brukar få ställa undan den, men det gillar hon inte alls. Och så blir hon duktigare för varje dag att klättra upp på dumma saker utan den. Ögon i nacken får man ha.

    Vi träffas också gärna när folk är hemma igen. Gärna på tex.Zenits lekplats där man kan sitta och prata när barnen leker. Plikta är lite för kaos för det.

  • HeleneG

    Hur har ni det med leksaker till barnen? Vad gillar de att göra? Tips på sådant vore ju guld värt, tycker att det är svårt att hitta något My gillar. Hon ÄLSKAR sina böcker, och på den fronten reckomenderar jag verkligen sk. vimmelböcker. Här är en av Mys favoriter:
    www.adlibris.com/se/product.aspx&r=1
    Det är alltså stora böcker med bara väldigt komplicerade bilder. Eller kanske inte komplicerade direkt, men en väldig massa detaljer, tex. över en stad. My älskar det. Man frågar var är... allt från katten till parabolantennen och hon pekar. Mycket spännande att leta efter tycker hon. Detta är tydligen ganska stort i Tyskland.

    Annars har vi inga leksaker hon gillar just nu :/ Hon gillar inte klossar, etc. Tråpusslet kan vara skoj om jag sitter med henne. Så tips mottages gärna! :)

  • sagström

    Tack Helene för inbjudan. Läser, men är lite sämre på att skriva.

    Som för alla andra händer det saker här hela tiden. Lilly är aktiv och gillar också att klättra. Hon har bemästrat det mesta ett bra tag nu. Drar sig med armarna upp på t ex toalettstolen eller stolar och kan klättra vidare därifrån.

    Sömnen är ett kapitel för sig. Det går verkligen i vågor här. Längtar som en tok efter en hel natts sömn.
    Nu på sommaren har vi varit runt lite. Mycket på landet och lilly har fått byta rum några gånger pga en vattenskada i hennes rum som fixas. Tror hon blivit lite orolig av det så nu står hennes säng åter i vårt rum.

    Tyvärr har lilla tjejen blivit sjuk. Hon har klarat sig väldigt bra men nu har hon haft feber sedan igår morse. Sen igår em har det legat mellan 38-40, beroende på hur panodilen verkar. På dagen i dag var vi i slottis och hon kändes rätt bra för att senare på kvällen ha 40 grader när vi tog upp henne och kräks. hoppas verkligen det går över snart. Mannens gamla barndomsvän som skulle komma i morgon med familj är väl att glömma.

    Leksaker är lite svårt, pendlar en del. Böcker funkar rätt bra här med men även klossar. Hon gillar att bygga och sortera samma färg. Mycket imponerad av hennes färdigheter. Grannflickan på landet har en docka som Lilly tyckte var mycket spännande och vi har en dockvagn här hemma som hon kör runt nallarna. Blir nog en docka snart här med.

  • katlu

    Bra med tips på nya böcker! Jonathan älskar sina Molly-böcker med flickar...Kan sätta sig i soffan och bläddra själv. Han klättrar också mycket på allt, upp i soffan eller stolar där han gärna står eller springer runt...jättespännande eftersom han vet att vi inte gillar det. Jonathan leker med lite av varje, när vi är i köket tycker han det är kul med olika köksredskap. Annars är klossar och bollar väldigt roligt. Nu på sommaren blir det ju mest utomhuslek och lekplatser är ju helt klart mest populärt.

    Har också rest runt lite i sommar. Funkat ganska bra nattning och sömn borta, vilket är skönt. Jonathan hostar dock fortfarande på natten. Inne på 4:e veckan nu och doktorn sa att det kan ta upp till 6 veckor.

  • william2008

    Hej tjejer!
    Jag läser också ofta men skriver inte så ofta.
    Tack för tipset Helen.
    William älskar också Molly böckerna!
    För oss bir det också mycket utomhus lek! Det är poppis. William älskar att samla små stenar.

    Det där med utbrott och spaghettiben känner vi igen här också..

Svar på tråden Majorna/Kungslg./Sanna/Linné BF jan - april 08, del 8