Inlägg från: Skruttis1979 |Visa alla inlägg
  • Skruttis1979

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    vaddå - kan levaxin göra att bebisen får problem att växa i magen????

  • Skruttis1979

    Fick mina provsvar idag:
    TSH 1,6
    T4 13

    och det är väl under 2 då man är gravid, som gäller...
    gissar att jag ska vara nöjd med detta?? För jag ska äta denna dos nu tills nästa provtagning iaf.

  • Skruttis1979

    Jag fick barn i februari -08 och vi ville skaffa syskon tätt. Men det fick ta sin tid märkte vi. 10 månader efter att vi börjat försöka, fick jag Levaxin och 2 månader senare blev jag gravid. De har haft koll på mina värden och nu som först är mitt TSH under 2 som det ska vara då man är gravid. Är i v. 15 nu.

    Hoppas nu då att dina missfall berodde på att ditt TSH varit fel, och att ni snart blir gravida! Beklagar dina missfall och önskar lycka till i framtiden!

  • Skruttis1979
    Pucko Buffy skrev 2009-08-04 20:26:31 följande:
    Om du inte äter en vitamin tablett om dagen så rekomenderar jag dig att göra det. Jag blev mycket bättre av det i kombinationmed levaxinet. Och en om dagen är inget farligt att ta.
    och med vitamintablett menar du B12 och folsyra eller??

    Jag äter det och också järntabletter i omgångar, då mina järndepåer sjunker av någon anledning (inte järnvärdet man ser av ett stick i fingret, för det ligger bra, utan depåerna).
  • Skruttis1979
    Pucko Buffy skrev 2009-08-05 11:51:44 följande:
    Typ ja eller gör som jag ta en "en om dagen kvinna" Har du låga depåer så skadar det ju inte med en "en om dagen" som underhåll och sedan äta järntabletter vid behov. Själv ska jag gå och köpa B12 som är lite väl lågt på mig. Folsyran var mer än ok sist och det tackar jag vitaminpillret och grönsakerna för
    Tackar för det!
    Jag får utskrivet alla tre tabletterna, så jag har dem redan hemma.
    Jag bara undrade vilka vitaminer det var du pratade om då du skrev ett inlägg om att ta vitaminer i samband med Levaxinet...
    är det fler vitaminer som kanske hjälper, än bara b12, järn och folacin?
  • Skruttis1979
    NoMercy skrev 2009-08-05 20:32:08 följande:
    Jag ska till min dr imorgon, ska höra lite vad han rekommenderar. Verkade vettig ivarjefall.
    Ja, gör det!! Kanonbra med fler läkarutlåtanden. Tack! :)
  • Skruttis1979
    Pucko Buffy skrev 2009-08-07 09:45:00 följande:
    Välkommen hit. Jag fattade inte att något var allvarligt fel förräns efteråt. Jag gick till doktorn för jag hade börjat snarka så förbaskat mycket att min man inte kunde sova. Jag var även lite trött tyckte jag och kände inte igen mig själv riktigt. Sanningen var mer den att jag var helt slut i kroppen med alla symptom på hypotyreos man kan ha. Det hade gått så långt attjJag hade börjat svullna i slemhinnorna ordentligt. Så jag fick mindre luft när jag sov, där av snarkandet. Sen var jag ett riktigt monster i humöret, vilket min stackars man fick lida för men även andra i min omgivning. När jag väl fick diagnosen och fattade hur sjuk jag faktiskt var. Blev det som ett svart hål där jag trilla ner och sov 20 av dygnets 24 timmar i fyra månader i sträck. Det är lite mer än 14 månader sedan nu och jag börjar komma tillbaka mer och mer. Men det tar tid, tid som jag egentligen inte vill lägga på det här. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Det var lite om mig, jag hoppas du får hjälp snart mvh PB
    Helt plötsligt börjar jag tänka på min bror. Han har börjat snarka så mkt så han väcker sig själv (och sambon för den delen).
    Han har ett humör som heter duga och han är alltid trött.
    Ska be honom gå och kolla, iom att jag har hypo, och det ligger problem med sköldkörteln i släkten.

    Jag trodde det var längre sen som du fick diagnosen, du låter alltid så himla påläst och kunnig och här inne är du lite av en uppslagsbok. :)

    Jag fick min hypo diagnosticerad i mars men har mått dåligt och legat på gränsvärden (som jag fortfarande gjorde då jag fick diagnosen) sen 2001 som de kan se i gamla provsvar. Har mått dåligt sen tonåren dock, med huvudvärk, ledvärk, trötthet etc. Fast de symtomen har de kopplat till stress förut, vilket jag nu tror var hypon hela tiden...

    Den här känslan av att känna att nåt inte är som det ska, fick mig ju att framstå som en hypokondriker. Alltid var det något; ena dagen huvudvärk, andra dagen ledvärk, tredje huvudvärk och slö... det är SÅ skönt att ha fått en diagnos, så att man kan se ljuset i tunneln, även om tunneln är lång tills man får må bra...
  • Skruttis1979

    jag åt duroferon i 2 år och klarade det fint! Åt 2 tabletter om dagen.

    Nu äter jag det periodvis, för att fylla på depåerna (även om mitt hb ligger runt 130-140).

  • Skruttis1979
    NoMercy skrev 2009-08-07 12:11:40 följande:
    Som mig då. Hb:t alltså. Vilka symtom har du haft på järnbrist då? Jag får väl hämta ut dom och testa helt enkelt.
    vad sa din läkare igår angående vitaminerna??

    Det började med att de såg järnbristen, det var 2005. Jag sökte för trötthet, håravfall och ledvärk och blev skickad till en reumatolog. Han i sin tur såg järnbristen och skickade tillbaka mig till allmänläkaren.
    Då fick jag utskrivet järn, b-12 och folacin.

    Sen 2001 har jag kunnat se i gamla provsvar, att jag legat på gränsen till för lågt i T4 och högre TSH, men inga åtgärder gjorts förrän nu i mars, då jag fick en uuuunderbar läkare.

    Symtom jag haft sen tonåren och framåt, och som blivit värre och värre;
    svettningar framför allt om natten,
    huvudvärk,
    tröthet,
    riklig mens,
    järnbrist
    b-12-brist
    folatbrist,
    depression,
    håglöshet/slö/slapp,
    håravfall i mängder,
    synen blivit sämre,
    lätt för att gå upp i vikt,

    you name it.. har säkert glömt hälften.
  • Skruttis1979
    NoMercy skrev 2009-08-07 12:21:58 följande:
    Skruttis1979 skrev 2009-08-07 12:18:05 följande: vad sa din läkare igår angående vitaminerna??Det började med att de såg järnbristen, det var 2005. Jag sökte för trötthet, håravfall och ledvärk och blev skickad till en reumatolog. Han i sin tur såg järnbristen och skickade tillbaka mig till allmänläkaren. Då fick jag utskrivet järn, b-12 och folacin.Sen 2001 har jag kunnat se i gamla provsvar, att jag legat på gränsen till för lågt i T4 och högre TSH, men inga åtgärder gjorts förrän nu i mars, då jag fick en uuuunderbar läkare.Symtom jag haft sen tonåren och framåt, och som blivit värre och värre;svettningar framför allt om natten,huvudvärk,tröthet,riklig mens,järnbristb-12-bristfolatbrist,depression,hågl öshet/slö/slapp,håravfall i mängder,synen blivit sämre,lätt för att gå upp i vikt,you name it.. har säkert glömt hälften. Just det, vitaminerna. Det blev ju bortglömt, vi pratade om så mkt annat, så jag fick nog inte fram hälften jag skulle sagt. Svettningar om nätterna har jag haft, men det försvann när jag fick hormonspiralen, tror jag. Länge sen jag hade det nu ivarjefall. Men har du värden på TSH och T4 som fortfarande ligger inom referensramen?
    ja, mina värden i början låg på TSH 16 och T4 6,nånting..
    Nu ligger det på 13 och 1,2.
    Fast jag är gravid så de har höjt dosen så jag ska ligga under 2 med mitt T4.

    Men jag har hela tiden legat inom normalvärdet. Fast mått pest och pina.
    Mår bättre märker jag med levaxinet, blir piggare och orkar mer, ledvärken är så gott som borta. Men i stort sett alla andra symtom är kvar och det går lite i perioder för hur mkt jag har det.
  • Skruttis1979
    Pigeon skrev 2009-08-09 18:41:15 följande:
    I morgon ska jag läggas in och få radiojodbehandling mot min cancer i sköldkörteln. (Opererades i maj). Tråkigt att vara borta från barnen så länge.
    Hoppas allt går bra!
  • Skruttis1979
    Uliise skrev 2009-08-10 09:47:43 följande:
    Hejsan! Jag är helt ny i den här tråden och om det finns svar på mina funderingar på något annat ställe så skicka mig bara dit :) Jag har medicinerats mot hypotyreos i 3 1/2 år, dosen ställdes in bra i början och jag har sedan dess alltid legat bra till vid provtagningarna. Nu undrar jag hur Hypotyreos påverkar fertilitet och graviditet? Svårare att bli med barn? Högre risk för missfall? Det ofödda barnets hälsa?
    Välkommen till tråden!
    Nu är inte jag så påläst men jag har frågat om detta och jag har för mig att jag fått svaren att fertiliteten inte påverkas om värdena är bra. Sen kan man må dåligt iaf för att värdena behöver justeras just för dig, men ligger de inom normalt så ska inte fertiliteten påverkas iaf. Likaså gäller ofödda barnets hälsa samt missfallsrisken. Som jag skrev så TROR jag det är så... inte säker.
                            
  • Skruttis1979
    Pucko Buffy skrev 2009-08-13 21:13:41 följande:
    Hmm jag är inte riktigt med, förklara gärna mer hur du mår och känner. Har du en underfunktion så kommer du defenitivt må sämre om du slutar med medicinen. Har man hypotyreos så stannar inte värdena på något som är "normalt" utan de fortsätter sakta sjunka för att bara bli sämre och sämre. Även om man har en liten funktion kvar i körteln så blir värdena sämre med tiden. Visst man kanske inte mår pyton i början och man vänjer sig efter ett tag att må skrutt. Men man tar på de reserver man har och till slut är risken att de blir så dåliga att man riskera hamna i koma eller i värsta fall dö. Tyvärr är det så med den här sjukdomen att det tar tid en jäkla lång tid ibland att bli frisk. De flesta blir friska och helt återställda, men man kan inte jäkta på det. Kroppen tar den tid den behöver för att läka ut. Sen finns det en liten klick som inte blir som de var innan och det vet man inte idag varför det blir så. Skickar en stor kram/PB
    blir man frisk från hypo? och kan sluta äta Levaxin nån gång i framtiden alltså??
  • Skruttis1979
    TereseA skrev 2009-08-13 21:32:47 följande:
    ja fick svar idag från prover jag tagit..dem tog ju järn,folsat,ths,b12.. allt visade normalt..men jag fäler ernormt mycket hår?..vad skam an göra..? börja med vitaminer ändå..el ska jag fortsätta ringa läkaren..? vad görs här nest?el är det bara stress?..vet varken in el ut.
    fast jag låg inom normalt men fick ändå Levaxin. Man kan må skit även om proverna ligger inom normala. Ta reda på hur pass "normala" dom var... alltså om du ligger i neder/överkant... för då kan du behöva hjälp ändå-
  • Skruttis1979

    sen när äter du levaxin? dos? hyper/hypo? vilka värden hade du/har du?


    NoMercy skrev 2009-08-13 21:38:20 följande:
    Jag också! Levaxin trots normala prover.
  • Skruttis1979
    Pucko Buffy skrev 2009-08-13 21:44:33 följande:
    Inte sänkan om jag fattat rätt. Det är ett speciellt blodprov man tar för att kolla antikropparna. Har man mycket antikroppar så har man oftast en autoimun sjukdom typ Hashimotos
    men man ser ju antikroppar i sänkan... om man har hög sänka så är det en infektion eller så i kroppen...
    har för mig att läkaren sa det till mig, då det testades för ledgångsreumatism för några år sen. Då hade jag lite förhöjda antikroppar... men det kanske inte var sänkan ändå, men jag har tänkt på dessa nedrans antikroppar.
    Tror inte de har kollat dem nu när hypon upptäcktes. Äter man annan medicin om man har fler antikroppar eller är det Levaxin mot det också?
  • Skruttis1979
    Skruttis1979 skrev 2009-08-13 21:39:21 följande:
    sen när äter du levaxin? dos? hyper/hypo? vilka värden hade du/har du?
    äter levaxin sen mars/april -09,
    dos 100 mikrogram,
    hypo,
    i nederkant av normalspannet vad gällde T4 och mitt TSH låg något i överkant.

    Sökte också för trötthet, ledvärk, håravfall. Fick för några år sen konstaterad b.12- järn- och folacinbrist som jag sen dess ätit tabletter för.

    är gravid nu så nu har jag fått höja till 100, åt 50 innan men vet inte om jag skulle hamnat på den dosen, då allt var så nytt och jag inte var inställd på en dos helt...
  • Skruttis1979
    NoMercy skrev 2009-08-13 22:01:43 följande:
    S-anti TPO och sen ska det finnas ett prov till för att kolla antikroppar.
    hmmm, måste rota i min journal jag fått utskriven. Orkar inte nu, så jag tar det imorgon, om minnet vill påminna mig.

    Sov gott tjejer!
  • Skruttis1979
    Sommarblom skrev 2009-08-14 08:34:45 följande:
    Ska man fasta inför proven? Jag har fått olika besked, så jag är villrådig och tacksam för svar.
    nej, du behöver inte fasta inför proverna. Det gjorde man förr, men inte nu längre.
    Däremot ska du inte ta någon Levaxintablett på morgonen om du äter det i vanliga fall.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14