Inlägg från: milja08 |Visa alla inlägg
  • milja08

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Hejsan!
    Tittar in här nu då jag igår fick veta att jag åkt på hypertyreos igen. Mina värden ligger på T3= 25, T4= 47 och TSH= 0,01. Jag behandlades för Graves för ca 5 år sedan och blev då frisk efter ca ett halvårs medicinering, då avbröt jag behandlingen pga att jag hade sådan hemsk klåda av medicinerna.

    Just nu funderar jag lite på att operera bort sköldkörteln då jag och min sambo har försökt få barn en tid med hjälp av IVF behandlingar då jag inte kan få barn pga stopp i äggledarna, nu har ju inte IVF behandlingarna lyckats och det kan ju ha sina orsaker men jag är ändå glad att jag inte upptäckt detta mitt i en graviditet.

    Är ni flera här som har opererat er? Jag är lite rädd för att stämbanden ska ta skada då ffa är beroende av rösten i mitt jobb. Ngn som vet hur stor risken är och på vilket sätt rösten kan förändras?

    kram milja

  • milja08
    Madderakka skrev 2009-08-11 15:52:54 följande:
    Jag frågade min läkare för några veckor sen om att operera men han kunde inte rekommendera det. Varför förklarade han inte. Tar du ingen Levaxin nu? Jag håller på med ivf sedan flera år och har under den tiden fått operera bort båda äggledarna plus några missfall... Just nu äter jag Levaxin och så fort värdena ser ok ut igen så tillåter ivf-avdelningen att vi får göra ett försök igen. Har läkarna inte försökt få ordning på ditt värde?
    Har du hypotyreos då eller hyper? Jag har hyper och kommer antagligen börja med medicinering snart då det upptäcktes först igår. Sist åt jag thacapzol och började inte med levaxinet förrens efter ngr veckor har jag för mig. Vid hypo äter man väl bara levaxin? Rätta mig om jag har fel, men det kanske var därför han inte tyckte du skulle op sköldkörteln?
  • milja08
    schmulan skrev 2009-08-13 14:17:28 följande:
    Hej!Jag har opererat bort sköldkörteln och är mycket nöjd med mitt beslut. Opererade mig i slutet av april och mår idag bra. Inväntar besked om mina värden efter att ha lämnat blodprov i början av veckan. Valde att operera mig efter att ha ätit medicin Tiotil och Levaxin i cirka nio månader. Operationen gick bra och snabbt. lades in på morgonen kl 07. opererades 08 vaknade vid 11-12 och låg på uppvaket till cirka 17. kom hem nästa dag vid kl 13.De tog bort hela sköldkörteln och jag behövde alvedon och brustabletter (kalcium) under natten. Bara en dag efteråt kändes det som en förkylning i halsen och sedan blev det bättre och bättre. stramade lite runt såret men har läkt bra.Vad vill du veta?
    Tack för svar Schmulan! Jag oroar mig lite för om rösten påverkas vilket jag har hört att den kan göra om de råkar komma åt stämbanden, är lite beroende av den i mitt jobb så att säga, men är inte sångerska Vet du hur vanligt det är att rösten påverkas vid sådana här operationer? Har de efter operationen sagt något hur länge man måste vänta innan man vill försöka skaffa barn? Vi var mitt uppe i ivf behandlingar då det upptäcktes att jag fått tillbaka Graves.
  • milja08
    schmulan skrev 2009-08-14 14:05:10 följande:
    Hej!Gällande rösten är det fortfarande siffror och inga garantier. Även om risken är väldigt liten, så finns den. Jag fick spela in min röst under mitt besök innan operationen. Till min stora glädje så hade jag kvar min röst efter operationen. Det var också det jag var mest rädd för då jag oroade mig för att inte kunna prata med min dotter. I vissa fall uppstår en heshet som är övergående som jag förstått det. Lite hes och öm är man i halsen efteråt om jag minns rätt då man ändå har haft ett rör ned i halsen. Läkarna nämnde risken men jag valde att fokusera på vad operationen skulle ge mig och hur mycket bättre jag skulle må. Gällande barn och graviditeter har jag inte fått mer info än att det är önskvärt att ens TSH och T4 värden har stabiliserat sig. Jag vill gärna känna att jag landat i kroppen efter operationen och medicineringen. Fått in rätt värden som är önskvärda för en liten bebis att bo i min mage igen. Som jag förstått det så brukar doserna höjas i början av graviditeten och då är det ju bra att ha ett stabilare utgångsvärde.
    Tack för ditt svar, jag ska få en tid till kirurgen innan sa min läkare idag så kan jag få lite mera info också av dom. Men min läkare rekommenderade operation i mitt fall så det lutar starkt åt att jag gör det trots ev risk. Jag vill också att värdena ska vara riktigt stabila och att det ska kännas bra i kroppen innan jag gör ngt mer ivf försök.
  • milja08

    Mulle Meck skrev 2009-08-15 10:13:48 följande:


    Hej!Är i samma sits som dig och fick idag tid till Kirurgen den 9/9. Någon som vet hur lång tid det tar efter det besöket tills man ligger på operationsbordet. Har du också Hyper? Har du behandlats med Tiotil eller Thacapzol samt Levaxin?
    Hej Mulle! Ja jag har också hyper och sjukdomen Graves, har precis nu i veckan påbörjat behandling och äter Tiotil, om några veckor ska jag också äta Levaxin. Till mig sa läkaren att det kan vara lite olika hur lång tid det tar från kallelse till operation, att det beror på hur mkt de har att göra. Vet inte exakt alltså och beror säkert också lite på vilket landsting man bor i.
  • milja08

    Jessica med Seth skrev 2009-08-15 11:55:01 följande:


    Mulle Meck skrev 2009-08-15 10:13:48 följande:
    Hej!Jag hade min tid hos kirurgen 14/7 och fick då veta att det går under vårdgarantin, dvs max 3 månader från den 14/7 till operationstid. Men min läkare "skyller" på att mina värden ska vara stabila först så jag kommer inte bli opererad innan 14/10.Jag äter Thacapzol samt Levaxin nu sen juni...
    Jag fick också höra av min läkare att värdena måste vara stabila ett tag för att de helst ska operera då det blir ett enklare ingrepp pga att blodkärlen till sköldskörteln har minskat. När sköldkörteln är förstorad så växer det in extra blodkärl till den för att den ska orka jobba på. Men han sa också att det helt klart går att operera ändå, det blir bara ett lite mera komplicerat ingrepp. Personligen vill jag ha stabila värden innan jag lägger mig under kirurgkniven.
  • milja08

    Mulle Meck skrev 2009-08-15 20:08:39 följande:


    Hej igen!Då har vi exakt samma sjukdom, hua! Jag har skrivit detta innan många gånger men jag fick behandling med Thacapzol samt Levaxin i 18 månader från Dec-05-Juni-07 och blev frisk och helt oplanerat gravid i augusti 2007. Var stabil hela graviditeten samt ett bra tag därefter men tyvärr fick jag återfall i juni i är ett par månader efter avslutad ammning. Det är ju som sagt 50/50 med medicinering så nu känns det faktiskt bra med operation och ett defintivt slut på detta rent ut sagt helvete. Mår faktiskt bättre när jag är hyper än när dom sätter in medicinen. Men allt blev "lite" bättre sen jag börjat med Levaxin sedan ett par veckor tillbaka. Hur mår du? Jag säger bara " hellre , pigg, smal och aktiv än dödstrött, deppig och smällfett" Sorgligt men sant så känner jag faktiskt vissa dagar när jag mår skit. Jag bor på Västkusten. Vilket landting tillhör du?( Svara bara om du vill) Ha det bra!
    Jo jag behandlades också med Thacapzol och Levaxin för ca 5 år sedan och blev frisk då efter bara ett halv år. Men jag hade sådan hemsk klåda av vad jag tror var thacapzolen då så därför kör jag med Tiotil nu istället.
    Nej jag mår inte bra av att vara hyper, darrar en hel del, äter som en häst...äter typ sambon ur huset, känner hjärtklappning, nervös mm. klart man är smal, fast på mig har det slagit över och jag är trött och deppig av att vara såhär...ja det kan nog slå olika hur man mår, hade jag haft lägre värden kanske jag inte mått såhär, men jag har ett T4 på 47, vilket enl min läkare är bland de högsta, högsta värdena han sett var på kring 70, men de mår verkligen inte bra heller med utstående ögon och rejält skakiga. Det sliter enormt på kroppen och man kan få hjärtsvikt, vilket kan ge en dödlig utgång. Nej jag är helst normal känner jag, mår bäst av att vara det och det känns bra med operation så jag inte får tillbaka detta tillstånd igen. Jag tillhör dalarnas landsting.
  • milja08

    Mulle Meck skrev 2009-08-16 17:22:11 följande:


    Stavar väldigt illa! Hoppas du förstår mina ord i farten för här går allt fort..... fortfarande.Ja, ja jag är fortfarande lite hyper.....
    Hi hi, jo jag förstår precis Nä jag har inga ögonproblem, hade inte det förra gången heller. Jag rökte ett kort tag när jag gick i gymnasiet bara, men aldrig efter det. Rökning ska väl påverka negativt? Oj, ja du ligger högt verkligen, tror att om man är stressad kan göra att man ligger högre. Jag kan ångra idag att jag inte opererade mig förra gången, min läkare hade faktiskt det som alternativ då, men jag tackade nej. Tror inte alla läkare är så insatta som de vill verka. Det är heller inte lätt med denna sjukdom, vissa kan ligga jättehögt men ändå inte må så dåligt medans andra som ligger lägre mår apa. Viktigt är iaf att göra det som känns bäst för en själv, medicinera,ta radioaktivt jod el operera vilket man än föredrar, för vi är ju alla olika.
  • milja08

    jag har hyper=graves och till mig sa läkaren att jag ska vara försiktig med träning så länge jag inte är behandlad.

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14