Inlägg från: Jessica med Seth |Visa alla inlägg
  • Jessica med Seth

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    3barnsmor35 skrev 2009-08-03 21:30:59 följande:
    Min dr sa det tll mig också, INGEN bantning! Lätt att säga...Nu har jag vant mig lite, men hur kul är det att dra 46 i byxor? Heffaklumpen AB...
    Sa eran doktor VARFÖR man inte ska banta? På den frågan svarade min dr bara "Jag tycker du ska koncentrera dig på att bli bra först" och det argumentet biter inte riktigt på mig... Fast som alla andra bantar jag och går ändå upp i vikt, jag tränar 4 dagar i veckan och äter endast bra mat i normala mängder. Ändå upp 5 kg på 2 mån...
  • Jessica med Seth

    Mulle Meck skrev 2009-08-04 13:12:10 följande:


    Hej allesammans!Nu efter att ha mått skit i flera år pga min Hyper så blir det operation fick jag besked om idag hos min doktor. Blev sjuk i december -05 med ett då omättbart T4 på över 100...........................................Ja, ni förstår att jag mådde dåligt. Blev behandlad med Thacapzol samt Levaxin i 18 månader och blev frisk och gravid 2 månader senare. Har en liten guldklimp här nu på 14 månader som förhöjer min vardag. Återfall till denna sjukdom i juni i år T4 "bara" 60. Nu blir det som sagt operation och jag blir frisk iallafall. Någon med erfarenhet av operation berätta gärna allt! Blir man sjukskiven länge? Hoppas inte! Snälla dela med er av era erfarenheter! Jag känner mig båda glad och ledsen!
    Jag kan inte heller svara av erfarenhet då jag också står i kö till op. Men min läkare sa att jag skulle räkna med sjukskrivning i 4 veckor men de jag talat med som har op har känt sig ok efter 2 veckor...
  • Jessica med Seth

    Åh är det därför jag är så ljuskänslig i mörkerkörning? Ser dåligt och tycker alla kör med helljus! Vad för vitamintablett?

    Tack för svaren om bantning (jätte tack till carmosin också) nu har jag lite mer klarhet i varför. Vet dock inte riktigt hur jag ska äta. Diabeteskost, undra om det kan vara något... jag vet inte riktigt hur jag ska göra, mår väldigt dåligt av att gå upp i vikt.... blir så trött på att denna sjukdomen tar sådan tid. Allt är så segt och utdraget.

  • Jessica med Seth
    Pigeon skrev 2009-08-09 18:41:15 följande:
    I morgon ska jag läggas in och få radiojodbehandling mot min cancer i sköldkörteln. (Opererades i maj). Tråkigt att vara borta från barnen så länge.
    Lycka till! Hoppas att du inte strålar alltför länge utan kan träffa barnen så snart som möjligt igen. Förstår att det känns jätte tråkigt. Kram
  • Jessica med Seth
    josse83 skrev 2009-08-13 20:56:00 följande:
    Tack för svaren om alkohol och medicinen.. jag tror jag ringer kliniken och pratar med någon sköterska och rådfrågar iaf... eller om jag kan fråga någon sköterska eller läkare på jobbet imorgon Det lär ju inte bli några mängder, har inte druckit alkohol på väldigt länge.. och bara små mängder innan jag fick hyper. Vi får se hur jag gör helt enkelt!
    Tala gärna om vad de sa. Jag har druckit några gånger och varit berusad men inte märkt någon påverkan... fast det skulle vara intressant att höra vad de säger om det-
  • Jessica med Seth

    Mulle Meck skrev 2009-08-15 10:13:48 följande:


    Hej!Är i samma sits som dig och fick idag tid till Kirurgen den 9/9. Någon som vet hur lång tid det tar efter det besöket tills man ligger på operationsbordet. Har du också Hyper? Har du behandlats med Tiotil eller Thacapzol samt Levaxin?
    Hej!
    Jag hade min tid hos kirurgen 14/7 och fick då veta att det går under vårdgarantin, dvs max 3 månader från den 14/7 till operationstid. Men min läkare "skyller" på att mina värden ska vara stabila först så jag kommer inte bli opererad innan 14/10.
    Jag äter Thacapzol samt Levaxin nu sen juni...
  • Jessica med Seth

    Jag behandlas för hyper just nu (i väntan på op) Mår väldigt dåligt så jag har väl inte kommit så längt i behandlingen antar jag, vet inte vad mina värden ligger på, ska ta nya idag.

    Vad jag undrar är om det finns fler här som fått problem med mensen efter att ni börjat behandlats? Jag hade helt normal innan, under sjukdomen. Men nu när jag äter thacapzol och levaxin så har jag plötsligt korta menscyklar med småblödningar mitti. När den kommer gör den det med besked, jag har aldrig haft så mycket som jag får de första dagarna. Har googlat en del men inte hittat något om detta, iså fall tvärtom, att mensen ska bli bra under behandlingen.

  • Jessica med Seth

    Är det någon här inne som äter efter LCHF? Har hört att det ska vara bra när man lider av både hypo och hyper. Har själv testat den i 3 veckor (utan att tappa något i vikt, tyvärr) men känner att blodsockret är lite stabilare. Är besviken över att jag inte har tappat någon vikt alls men å andra sidan har jag inte gått upp heller och det gör jag jätte lätt nu efter jag började medicineras.

    Nån mer som kör LCHF?

  • Jessica med Seth
    NoMercy skrev 2009-08-31 19:03:20 följande:
    Jessica med Seth skrev 2009-08-31 19:00:44 följande:
    Ja!I höstas mådde jag superbra, gick inte ner så mkt men tappade mkt i cm, ansiktet var inte så plufsigt osv. I våras kändes det inte bra alls, men blev å andra sidan mer hypo tyckte jag. Ont i leder och div annat. Slutade i sommras, kändes inte ok. Men har nu börjat om. Det kan påverka med kortisolet vad jag förstått. Har duläst på www.kolhydrater.ifokus.se där står det en del om sambandet hypo och LCHF.
    Jag har mätt magen också, inte en enda millimeter Men mannen har gått ner nästan 5 kg iaf. Bra sida, den har jag inte kollat på, tack för tipset, ska kika in där!
  • Jessica med Seth
    AnnelieTyresö skrev 2009-09-05 00:40:05 följande:
    Välkommen :)Begär att få ut dina värden på papper från labbet så är du med i gänget sen å kan jämföra :)
    Ringer man sin läkare då?
  • Jessica med Seth
    3barnsmor35 skrev 2009-09-07 12:49:16 följande:
    Hej tjejer,USch, jag mår inte bra igen, upp 15 kg nu sen de sänkte dosen. Migrän, huvudvärk och värk i leder är tillbaka. Tröttheten är massiv! Övertalade min dr att få lov att lämna blod igen plus att de ska kolla kortisolnivåerna (mtp trötta binjurar på en hypo typ 2).Zzzzzzz kram Bönan
    Fy för att må så dåligt, hur länge sedan är det du fick sänkt dos? Hoppas det blir bättre nu när du får ta nya prover. Kram
  • Jessica med Seth

    Igår ringde min läkare (äntligen, hon är svår att få tag på) och meddelande att mitt TSH fortfarande var för lågt me att t4 låg okej. Jag är nu redo för operation, men hon ville att jag skulle ligga så här lite till för att det annars fanns en förhöjd risk för problem med kaliumtillsättning i kroppen efter op. Hon ville op mig i oktober, mitt i vår praktik-period så jag bad att få det tidigast v 47... hon var lite osäker, tyckte att julledigheten närmade sig där men skulle försöka få v47-48 som inbokad tid med reservation för tumöroperationer.

    Summa kardemumma, jag trodde jag låg på underprod. nu men ligger fortfarande lite hyper. Hon sa att det kunde bero på att min kropp tror jag ligger under för att den har sänkts så mycket och tidigare vant sig vid att ligga högt. Jag mår riktigt kasst över mitt dåliga humör men kan tyvärr inte göra mycket åt det.... hoppas min familj står ut ett tag till. Tycker synd om dom.

  • Jessica med Seth
    kev2004 skrev 2009-09-09 12:12:00 följande:
    Har precis samma som du, skillnaden är bara att dom ska truga mig med mediciner... nu har dom ökat min tiotil för att "strypa" åt sköldkörteln mer... ligger fortfarande åt hyper när det gäller TSH... varför går det inte upp? Och varför ska det ta sån tid för läkarna att reagera??Över ett år som jag har ätit mediciner och dom borde ju fått upp Tsh på den tiden... har eg bara ett halvår kvar men det lär ju förlängas... SKIT är vad det är!
    Förstår precis hur du känner, värst med hela denna sjukdomen är helt klart att vänta. det känns somom det inte händer någonting, för att läkaren ska göra något/förändra något så måste man tjata, tiden går och min läkare säger "Nu testar vi 6 veckor till" Gah!
  • Jessica med Seth
    josse83 skrev 2009-09-24 13:01:41 följande:
    fyyy sjutton! Först blir man diagnostiserad med hypertyreos. Varm, diarré osv. Får börja med Thacapzol. Äter det i 5 veckor, för länge, nere på för låga värden.. trött som ett as, frusen. Får lägga till Levaxin, har nu ätit det i 2 veckor... fortfarande trött men nu senaste dagarna... svettig!!! Ringer nog medicinkliniken imorgon. Har inte provtagning förrän 5/10. Tänker inte gå såhär tills dess
    Tyvärr är det jätte vanligt att symtomen pendlar hejvilt i början. Jag mådde upp och ner i många veckor (sämre än innan diagnosen) innan mitt stabiliserade sig.
  • Jessica med Seth

    Håll tummarna för mig idag, det är dags för provtagning och är den ok så blir det operation för mig inom några veckor :)

  • Jessica med Seth

    Vi har skrivit ett arbete om hypotyreos och nedstämdhet... väldigt kortfattat och mest med inriktning på vår nuvarande kurs i skolan, men är ni sugna på att läsa så har jag lagt ut det på min blogg.....

    www.jesicas.blogg.se

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14