Inlägg från: Lillsnörpa |Visa alla inlägg
  • Lillsnörpa

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Hej! Hoppas att någon som varit gravid med hypotyreos kan ge mig lite råd

    Tog prover för ett par veckor sen och läkaren tyckte inte jag behövde ändra dosen för värdena låg inom normalspannet.... men ska man inte ändra dos när värdena ändrar sig...? Före jag blev gravid hade jag TSH 1 och T4 14, nu var det 2.8 resp 9. Ska man inte ändra dosen då?

    Är gravid i V23 ska kanske tilläggas.

    Vad har era läkare sagt, har era värden ändrats och har ni då fått ändra dosen? Eller ska man inte ändra dosen alltså förrän värdena ligger utanför de normala gränsvärdena?

  • Lillsnörpa
    Alfonsina skrev 2009-09-22 08:05:15 följande:
    Har hört att referensvärdena för gravid är TSH 0-2, de andra vet jag inte. Jag låg nu på 3,0 och fick höja 25 till.
    OK tack för svar! Vad låg ditt TSH på innan du blev gravid?
  • Lillsnörpa
    Alfonsina skrev 2009-09-22 08:31:16 följande:
    Det var inte inställt då (på optimalt för att bli gravid) så jag låg på 3,5. I v. 7 hade det gått upp till 7,3, har nu totalt fått höja med 75 mikrogram och sist låg det som sagt på 3,0.
    Oj 3.5. Tänk att du blev gravid ändå? Min läkare sa under 1 för att blir gravid. Men det beror förstås på en massa andra saker också...
  • Lillsnörpa

    Tack för svar ang TSH helst under 2 när man är gravid, Dr har inte hört av sig men jag ska öka mitt Levaxin!

    Vad gäller optimalt TSH för att kunna bli gravid sa min Dr att man helst ska ligga så lågt som runt 1. Men det verkar vara olika vad olika Dr säger. Tror att det finns en särskild tråd om detta på Svårt-att-få-barn forumet.

    Levaxin, jag tar på morgonet för min Dr sa att det ska tas när kroppens egen produktion kommer igång = morgonen.

  • Lillsnörpa
    zezziz skrev 2009-09-28 11:18:34 följande:
    Så frågade jag var T3 och T4 låg på men då sa han att de behöver man inte ta när man nu såg att TSH var så bra. Stämmer det??!
    Generellt så stämmer det inte för jag har haft normalt TSH & T3 hela tiden medan T4 varit alldeles för lågt. Kallas för sekundär hypotyreos enl min läkare.

    Så jag skulle nog i alla fall fråga min läkare. Kanske är det just för din diagnos inte nödvändigt att ta T4...? Men ställ frågan och ifrågasätt varför det inte är nödvändigt.
  • Lillsnörpa

    Det finns även en koppling mellan immunologiska problem och missfall, tror dock att det är tidiga missfall mest, men jag skulle absolut kolla upp det. Min hypotyroes upptäcktes för att jag har så väldigt svårt att bli gravid. Tror aldrig jag skulle märkt det annars faktiskt....

  • Lillsnörpa
    feia skrev 2009-09-28 15:41:03 följande:
    Lillsnörpa - vad har ditt T4, T3 och TSH legat på när du var dålig respektive efter behandling?
    När jag blev gravid hade jag TSH 1 & T4 12. Vet ej T3.

    Före Levaxin hade jag TSH 1.2 & T4 8, T3 4.5

    Gravid i V22 TSH 2.8 T4 9. Vet ej T3. Fick då öka dosen Levaxin

    Så jag har bara en lätt underfunktion men min läkare tyckte det var bra att behandla eftersom jag försökte bli gravid, å man ser ju hur värdena sticker nu under grav.
  • Lillsnörpa

    Problemet är väl snarast att man inte blir gravid när sköldkörtelvärdena är knas.

  • Lillsnörpa
    Viktoria5 skrev 2009-10-05 20:06:34 följande:
    En liten fråga, har ni automatiskt höjt levaxindosen då ni blivit gravida? Och med hur mycket?
    Nej jag har fått ta prover ca var 4e vecka. Fick höja med 25 gm i Vecka 22 då TSH stigit till strax över 2.

    Ni i tråden som fått missfall: har ni kollat ert TNF-alfa? Om ni har förhöjt så kan behöva Prednisolon och/eller Trombyl eller Fragmin för att få behålla liten.
  • Lillsnörpa
    feia skrev 2009-10-06 13:20:28 följande:
    Jag har inte tagit det. TRor inte att någon klinik i Stockholmsområdet tar TNF Alfa längre. Mig fnyser de åt när jag för det på tal i alla fall. Det anses tydligen inte vetenskapligt konstaterat att det kan påverka eller att medicinering hjälper för den delen. Var har du testat det Lillsnörpa?
    Tog det på ett ställe som hette Lucinakliniken men den läkaren har gått i pension... så jag vet att det är svårt. Det anses inte vetenskapligt konstaterat i SVERIGE kan man kanske tillägga... utomlands är det mer accepterat som ett problem vid fertilitet/MF.

    I vilket fall som helst så har jag högt TNF och lyckades bli gravid med behandling, vetesnkapligt eller ej så är jag på smällen Har inte haft MF utan "bara" svårt att bli gravid.
  • Lillsnörpa
    Jmia skrev 2009-10-06 13:55:58 följande:
    Nu vart man ju intresserad. Ska läsa din länk däruppe.. men om det är svårt att få hjälp med det kan man säkert glömma det enligt min erfarenhet.
    Njaa... man kan nog få hjälp om man är ihärdig det står inte så jättemycket i länken men det var vad jag hittade i en hast. Det finns nog en del info i gamla trådar också
  • Lillsnörpa

    skrutt snutt skrev 2009-10-07 10:19:09 följande:


    Är det vanligt att man får problem med sköldkörteln efter man varit gravid??
    Vanligt vet jag inte man jag vet de som fått det i alla fall.
  • Lillsnörpa

    skrutt snutt skrev 2009-10-07 10:30:28 följande:


    Har funderat lite på om jag kanske har det... Trött konstant, tappar fortfarande ganska mycket hår, lite glasbubble känsla, deppig....Läste precis detta..Postpartumhypothyreos ? underfunktion efter förlossningen - uppträder 4-16 månader efter en förlossning. Symtomen är trötthet, värk, torr hud och psykiska besvär ofta i form av svårighet att ta hand om barnet.www.ingmarsson.com/struma.htm
    Det låter som att du borde ta lite prover! Håravfall, torr hud, håglöshet kan vara symptom på hypo. Samt att vara seg och ha svårt att företa sig något.
  • Lillsnörpa
    feia skrev 2009-10-07 11:04:29 följande:
    Hmm, samtidigt kan det ju vara en direkt följd av att leva i ett mörkt och kallt land och inte få sova ordentligt. Provtagning är bra, men man kanske inte ska underskatta betydelsen av att få sova ordentligt och få lite sol på sig för att må bra.
    Det är i och för sig sant men nu har det ju faktiskt precis varit sommar Jag tror inte man ska underskatta symptom om man har så konkreta som narig hud o håravfall i alla fall.

    Själv gick jag troligen med obehandlad hypo i 9 år (!) just för att man intalade sig att det inte var något särskilt fel med mig och det var definitivt inte bra för kroppen kan jag säga...
  • Lillsnörpa

    Höst flickan skrev 2009-10-08 14:36:55 följande:


    Nu har jag fått Levaxin utskrivet..är lite smått irriterad på kliniken på att jag fått ta reda på detta problem själv(ivf)men men...25mg om dagen...Hur äter ni det?o hur gör ni med vitaminprepparat i hop med det?..verkar lite jobbigt med allt detta som amn inte får äta ihop med det o fastandet timmar innan..
    Jag tar det på morgonen (enligt min läkares rekommendation) tar varken järntablett eller nåt med kalcium på morognonen (filmjölk ed) det är väl bara det man ska passa sig för?
  • Lillsnörpa
    Edwina skrev 2009-10-08 21:48:47 följande:
    Tack snälla för din förklaring, nu vet jag! Och jag har det ju Jag liksom tappar tråden hela tiden. När jag tänker, pratar och ska göra saker.I morgon ska jag tillbaka till Vc för nya prover, är de fortfarande dåliga då så blir det väl Levaxin då.Ngn som haft varierande TSH? Alltså tillfälligt högt i perioder, att det går upp och ner. Jag har ju haft så och läkaren tidigare har trott att jag har en hypo under utveckling, men ännu (då) så liten. Sen när jag var gravid och testades så var tsh plötsligt inom ref. igen. och för en månad sen uppe igen. Jag blir galen om det är 'normalt' i morgon med. Vad ska man tro? Varför blir det så?
    Är du gravid nu? TSH stiger ofta under graviditet har jag förstått det som. Stämde på mig, har fått öka levaxinet...
  • Lillsnörpa

    Höst flickan skrev 2009-10-09 09:07:18 följande:


    ja, gröt är ju ett bra alternativ faktiskt...
    Fast då vill jag ha mjölk till
  • Lillsnörpa
    Uliise skrev 2009-10-11 14:56:25 följande:
    Okej, tack så mycket! Hade sista provtagningen gått upp till 2,3 i TSH och nu fått höjning med 25 mikrogram Levaxin. Antar att det inte är en TSH-ökning jag bör oroa mig över?
    Nej det är inte något att oroa sig över. Har nästan samma, fick öka med 25 (från 25 till 50) när värdet låg lite över 2.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14