Inlägg från: Valdis |Visa alla inlägg
  • Valdis

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Min läkare tog prover på mig direkt när jag ringde och berättade att jag plussat igen och dom låg bra till (vet inte så noga om värden utan litar på att hon kan sin sak, hon jobbar på en Endokrinmottagning så borde ha koll) och hon tyckte att jag skulle ta nya prover efter 3-4 veckor. Det känns bra att det blir så ofta.
    Det är viktigast nu i början innan bebbin kan producera själv sa hon.

    Mvc sa tvärtimot när jag frågade där då lät det mer som att det var ingen brådska utan det kunde dom kika på senare vid inskrivningen.... ! Litar inte på dom!

  • Valdis
    Viktoria5 skrev 2009-10-05 20:06:34 följande:
    En liten fråga, har ni automatiskt höjt levaxindosen då ni blivit gravida? Och med hur mycket?
    Jag lämnade prov 3 dagar efter att jag plussat och då ville dom inte höja automatiskt, utan det låg bra till. Ska testa i dagarna igen. Dom sa att det är inte bra att pumpa i för mycket heller och att det tar ändå några veckor innan det stabiliserar sig. Jag själv har ingen aning.
  • Valdis
    NoMercy skrev 2009-10-06 14:39:19 följande:
    Karpaltunnelsyndrom? Nån som haft det? Hur är det med andra autoimmuna sjukdomar ihop med hypo? Min läkare har idag tagit prover, mest för att utesluta eg. Och förresten, tror jag idag fått diagnosen hypotyreos "på riktigt", trots mina bra värden och min kosmetiskt förstorade sköldkörtel (ny doktor som tyckte det var självklart varför jag mått som jag mått och att Levaxin hjäpte, jag fick hjälp i tid helt enkelt).
    Jag hade det under min graviditet!! Karpaltunnelsyndrom alltså.. Först efter min graviditet fick jag hypotyreos. Dom sa att det kanske skulle gå över efter några månader efter graviditeten men det gjorde det inte så nu är det levaxin for ever. Min läkare sa att det hände en del efter en graviditet. Inte så vanligt, men ändå ganska vanligt ;)
  • Valdis
    Edwina skrev 2009-10-09 18:09:06 följande:
    Idag var jag på vc då och tog nya prover, tsh, antikroppar och fritt. Svaren får jag på tis. Hon kände på körteln också och den var måttligt förstorad sa hon. Vad innebär det? Kan den växa och bli jättestor??
    Min sköldkörtel är förstorad. Jag har en cysta på den som trycker på och så blev den större när jag fick inflammationen i den efter graviditeten. Cystan var läkarna lite oroliga för och vi var inne och punkterade den flera gånger och jag fick det fasansfulla svaret att den var av oklar natur. Det innebär att provet ser konstigt ut för att ens sköldkörtel är attackerad av inflammationen eller så är det cancer. Så det blev 2-3 veckor av väntan och nya prover, inte roligt alls kan jag lova. Jag såg typ döden stirra på mig och hade en nyfödd bebis. En utav dom värsta sakerna i mitt liv.. Men till slut så kom dom fram till att proverna inte visade på cancer utan att cellerna såg konstiga ut pg av att dom angrips av inflammationen.
    Men jag ska hålla koll på förstoringen för ja, den kan fortsätta och växa och växa och då kan man få svart att svälja och känna obehag. Jag har ibland lite svårt att svälja, men för en del så kan den bara stanna som den är =) Hur som helst så opererar dom bort den då och du får levaxin hela livet.
  • Valdis

    Fick svar idag igen, ska ligga kvar på min dos av 75 för har bra värden. Frågade inget mer om det, utan litar på orden "bra värden". Är nu i vecka 10 och ska testa om 4 veckor igen och då skulle doktorn höja oavsett tror jag hon sa för då börjar fostret växa och kräva mer.

    Har testat 2 gånger hitills sen jag blev gravid, precis vid pluss och sen nu igen.

  • Valdis

    Pucko Buffy skrev 2009-10-22 20:38:02 följande:


    Bra att du får testa och att de håller koll. Begär gärna ut provsvaren så du kan jämföra och hålla koll själv. En god indikation är att mår du bra så brukar bebis oxå må bra./PB
    Jag mår inte ett dugg bra =) Trööööött så jag dör, och blödningar från livmodern.
    Nä, jag vill nog inte ha svaren, jag blir bara hypokondrisk. Min läkare jobbar på sös specialmottagning för sköldkörtel och sånna sjukdomar så hon bör ju ha koll.
    Antar jag.... Hade det varit en på vårdcentralen hade jag ifrågasatt mer kanske, men henne litar jag nog på.
  • Valdis

    Fick missfall idag =( Var på akuten och hjärtat har slutat slå... =(

    Mina värden har legat bra till hela tiden så det var nog något som hade hänt ändå. Men ville berätta det i denna tråd också.

  • Valdis
    SannaStina skrev 2009-10-23 23:01:38 följande:
    Vad sorgligt! Var du långt gången i din graviditet?Hoppas du får lindriga besvär av själva missfallet och att du snabbt känner dig ok i kroppen igen åtminstonde . Själen kan ju ta lite längre tid att återhämta sig ibland.
    Nä, v 10.. Så det var skönt att det inte var längre. Men hade sett hjärtat slå och allt sådant så man hade ju hoppet väldigt levande liksom.. Just nu känns det jobbigt men mest tomt och fokuserat på att jag vill få ut det och gå vidare. Får ringa min sköldkörtel doktor på måndag och berätta.
  • Valdis
    Sirling skrev 2009-10-23 23:48:07 följande:
    Valdis: Usch, jag beklagar verkligen!!! Kram
    Tack! Konstigt egentligen men det värmer att höra sånna ord ändå.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14