Inlägg från: Tussens mamma |Visa alla inlägg
  • Tussens mamma

    Februaritvillingar 2008

    I´m here. varför blev du avstängd, maz?

  • Tussens mamma

    läser bara vad ni skriver idag.

    angående lika barn så verkar det ju vara problem även för oss som har olika barn. men vi får se. antar att dagisfröknarna lär sig fort.

  • Tussens mamma

    jag har också alltid haft namnlappar som man syr i. nu i lördags när mamma satt och märkte upp tog de dock slut och jag beställde nya som man stryker fast. hoppas de är smidigare. har en hög kvar hemma som måste märkas innan de får landa på dagis. trosor och strumpor märker jag inte dock.

    i eftermiddag ska vi ha hembesök av nya fröken Anna.

    Esme: du får kombinera mysa, vagga och vänta... jag såg på förlossningsfilm från när ellen&ester föddes igår. mindre kul att se sig själv sitta och djupandas lustgas. Johan ropade bakom kameran "Linda, titta hit då, hur mår du?". jag svarar kallt (100% fokuserad på att föda barn) "Bara så du vet så kan du omöjligen filma nu!"... i nästa sekvens ligger ellen på mitt bröst. och sen tomt. och sen ligger jag med båda där hos mig. och alla mina dubbelhakor ;)

    nepp. dags att jobba, antar jag. kramis!

  • Tussens mamma

    bvc idag. ester 11,3 kg och 83,5 cm, ellen 12,9 kg och 84,5 cm.

    sen var vi på liseberg. i morgon dagispremiär. livet leker!

  • Tussens mamma

    saxi: börjar nästan lipa när du skriver sådär. det är det värsta när de är ledsna. bra att du ringde. när Ebba började på dagis ringde jag ungefär 5 gånger per dag...sen sa fröknarna till mig. de sa att Ebba trivdes, aldrig/sällan var ledsen och att jag inte behövde ringa så ofta. då slutade jag.

    första dagen gick bra. tjejerna verkade inte bry sig så mycket om mig och J. lallade runt. de somnade hyfsat lätt och var okej med att sitta vid bordet osv. enda negativa var att ellenbellen var supergrinig då hon vaknade på dagis. vaknade på fel sida, tror jag. i morgon och fredag kör J dagisracet själv.

    mitt jobbiga är att jag känner mig så jävla otillräcklig hela tiden. särskilt för Ebba. känns som att hon hamnar utanför och ja, jag vet inte. vill bara lipa. jobbig separationsångest detta med dagis och allt. jag blir en blödig hormonkossa. usch. i morgon ska jag jobba. känner mig labil. men jag skärper mig. promise.

    esme: när är din do-day för bebisen?

  • Tussens mamma

    tack för pepp. jo, egentid med Ebba ska inplaneras. lite mycket nu men jag tror hon och jag åker en sväng på fredag och gör lite ärenden och fikar lite. bara hon och jag. min stortjeja.

    ursäkta mitt begynnande höstdepp. men det blir bara för mycket. övermäktigt.

  • Tussens mamma

    Mazarin: lite olycklig formulering i brevet. naturligt att känna som du gör. som du märker här i tråden är det ju typ ingen som är kall och ball när det gäller dagis.

    Esme: japp, siffran fem är den som är mest inne! i antal familjemedlemmar alltså ;)

    ni som bävar för sängbyte... det blir inte lättare för att man väntar... nästan svårare. mina sover bättre sen vi bytte sängar. ester som alltid krånglat ligger nu och kramar sälis och efter en stund blundar hon. jag eller J och ibland E är alltid med i rummet till dess att de sover. jag går runt och nynnar lite och klappar lite på den som verkar mest orolig.

    christine: tack för pepp och skönt att höra att jag inte är ensam. i morgon ska E och jag och göra ärenden inför helgen efter jobbet/dagis. ska bli mys... även om E tyckte det lät jobbigt att gå från köpcentret till Willys. det är 50 meter mellan ;)

    Oui: skönt att det verkar gå bra nu. hurra för edvin och anton som är så duktiga! och för dig såklart...

    borde ju gå och lägga mig men jag HAR INTE TID MED SÖMN. för i all denna tidspress och freakade tempo så blir det i slutändan mig själv som jag prioriterar sist. sömnbristen är ett faktum. men det får jag ta tag i en annan dag än den här.

  • Tussens mamma

    vikkan: NJUT av att de går så bra. de kanske bara är redo helt enkelt!!!?

  • Tussens mamma

    hej fina söta tråd.

    för det första STORT STORT GRATTIS till esmeraldah med familj. välkommen simon!!! snacka om racerförlossning. hoppas att allt går bra nu i amnings- och den allmänna spädisbubblan. vi var ju alla där ganska nyss.

    saxi: bra att du hanterar det nu. så länge du vet att de har det bra när du har gått är det ju egentligen lugnt.

    idag skulle ju tjejerna ha dagispremiär. solo alltså. MEN ester fick feber i natt så hon fick vara hemma med Johan. ellen var dock själv idag mellan 9 och 14. det gick bra att lämna (J lämnar nu, han börjar skolan nästa tisdag). hon hade varit nöjd hela dagen. ätit. sovit. och SOMNAT OM när fröken satt sig jämte henne då hon vaknat. det barnet har aldrig somnat om förut i sitt liv. dagis is magic. ester var rätt sur över att inte få gå in på dagis... ester blir hemma i morgon också. och ända till vi får bukt med feber och sånt...hoppas det bara inte går för många dagar för då glömmer hon väl av inskolningen. snurr snurr. en dag i taget med tvillingar...

    puss och godnatt, kära tråd!

  • Tussens mamma

    jo, det är många gånger jag hade velat smygkika in på dagis.

    ester blir nog hemma hela veckan. ellen har det toppen på dagis.

    hoppsan: KRYA KRYA KRYA!!!

    nu ska vi se på "män som hatar kvinnor".

Svar på tråden Februaritvillingar 2008