• Sweetness

    Blöder efter mens

    Jag och min sambo har precis klivit in i bebisfabriken men har upptäckt ett litet "bekymmer". De tre senaste gångerna vi har haft sex börjar jag blöda efteråt. Alltså när han drar sig ur så rinner det ju alltid ut lite "simmare". Dessa är utblandade med färskt rött blod. De kommer inte från min sambo, det är vi säkra på. Det jag undrar är ju då givetvis varför blöder jag, tror ni att det påverkar mina chanser att bli gravid och är det någon annan som vart med om samma sak?
    Mycket tacksam för svar!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-20 20:42
    Självklart ska rubriken lyda "Blöder efter sex"

  • Svar på tråden Blöder efter mens
  • The Black Lady

    När lämnade du cellprov senast?

    När i menscyckeln blöder du på det sättet?

    Blöder du efter varje samlag eller bara ibland?

  • Sweetness

    Cellprov lämnade jag senast för ungefär 1½ år sedan och det hittades inga förändringar då.

    Jag har hittills blödigt mellan dag 14-22 från senaste mensen. Har blödigt de tre senaste gångerna, inte samma mängd blod. Första ggn var det bara en liten droppe i princip, den andra gången var det ganska så mycket och den tredje någonstans mitt i mellan.

    Ska tillägga att dag 9 i menscykeln spontanblödde jag oxå, utan att vi haft sex. Den gången var jag på toa och på pappret var det sen färskt rött blod, ungefär som mens. Men alla gångerna, med o utan sex upphör det direkt och det kommer aldrig nått i trosorna.

  • FruW

    Har upplevt liknande, gjorde en undersökning men hittade inga "fel". Kan bero på känsliga slemhinnor och känslig livmodertapp. Beställ tid för en undersökning, så slipper du fundera mer på det! Lycka till!!

  • Sweetness

    Oki, kanske ska göra det. Men är känsliga slemhinnor/livmodertapp nått som kan påverka mina chanser att bli gravid?

  • FruW

    Har ingen aning om det tyvärr. Jag har inga barn (ännu) men min läkare sa inget om det iaf, kanske ngn annan vet??

  • Skytten

    Du kanske har en lättblödande livmodertapp? Jag har varit med om precis samma sak och när gyn kollade så sa hon att hon bara behövde peta så började det blöda. Hon sa inget om att det minskade chansen för att bli gravid men hon tog cellprov som visade att allt var normalt. Börja där, ta ett cellprov.
    Jag ska nu gå vidare till specialister för jag blöder efter samlag men också som du spontanblödningar som uppstår ibland. Och då lär det ju inte vara livmodertappen tänker jag.
    Ta kontakt med gyn. Lycka till!

  • Nervös tjej 86

    Någon som fått hjälp med lättblödande livmodertapp? Jag har fått detta problem senaste halvåret. Har opererats för cellförändringar men trots det en lättblödande livmodertapp. Någon som vet vilken behandling man kan få?

Svar på tråden Blöder efter mens