• MamaLily

    Etiopien - referens

    Hej!

    Jag undrar om man till Etiopien kan använda samma referenser som till hemutredningen?

  • Svar på tråden Etiopien - referens
  • mimpen

    Vi kunde i alla fall göra det. Vi hade tre referenser till hemutredningen, vara en var släkt. Alla tre hade små barn. Och det räckte som sagt till Etiopien.

  • MamaLily

    Tack mimpen! Låter bra, då behöver vi inte tänka på om vi "bränner" våra bästa referenser till hemutredningen!

  • majsalotta

    Vi hade två referenspar i utredningen, båda paren är gifta och har barn och ingen av dem är släkt till oss. För oss räcker dessa båda referenser till ansökan till Etiopien. Vi kommer att låta översätta referensbreven från utredningen så de behöver inte skriva några nya brev. Möjligen kan ni höra om era referenser kan/vill skriva referensbreven på engelska så slipper ni kostnaden med översättningen. Men hör då med er utredare om det är ok att ha referensbrev på engelska. Eftersom våra referensbrev tillhör utredningen måste vi betala en auktoriserad översättare för översättningen även om våra referenter både talar och skriver mer eller mindre flytande engelska.

  • Ethi

    majsalotta skrev: "Vi hade två referenspar i utredningen, båda paren är gifta och har barn och ingen av dem är släkt till oss."

    Japp, det är precis det som behövs till Etiopien! Två barnfamiljer som inte är släkt. Har man det redan till hemutredningen så behöver man inte komplettera. Har man det inte, så får man komplettera upp tills man totalt sett har det. Vi har båda gångerna fått komplettera med ett referensbrev.

  • majsalotta

    Vi var tvugna att ha referenter med egna barn för utredningen, så en av våra äldsta gemensamma vänner kunde inte vara referent eftersom han inte har barn ännu...

Svar på tråden Etiopien - referens