Inlägg från: Marlean |Visa alla inlägg
  • Marlean

    Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!

    drakvinge Det kvittar, men många använder sig av banankartonger då de är enkla och stabila och lätta att både bära och stapla i lastbilarna.

    Vill bli mamma 2009 Har du bytt namn? Känner inte igen namnet... eller så börjar jag bli senil! =) Men det är alltid lika kul att se andra som börjar få detta som en god tradition också. Jag hoppas att de har reducerat fraktpris i år igen på mer än ett paket med bussgods, det vore ju toppen gjort av bussgods, men det beror väl på om de anser sig ha råd med det.

  • Marlean

    sarahl Det står ju i TS, antingen matpaket, dvs. familjepaket eller pensionärspaket, eller ett paket med julklappar till ett barnhem.

    Moonweb Vart hittade du det?

  • Marlean

    Vårsolen Låter toppen.

    Indiansommar 71 Välkommen hit! =)

    Rockergirl Ja de brukar ha billiga grejer där, speciellt små leksaker osv.

  • Marlean

    Då många skriver om de SAKER som de köper här (inget ont om det) vill jag bara för alla nya till tråden påpeka att paketen i första och andra hand är MATPAKET. Allt annat man kan stoppa i paketen ses som en extra bonus, gärna lite julpynt, leksaker (till familjepaketen), eller några vantar till en pensionär.

    Men kom ihåg, får du plats över i ditt paket; Lägg gärna i mer mat.

    My myself and I Svenska kyrkan har matpaket de delar ut till jul, hoppas du hjälper dem. Denna tråd är dock för matpaket till fattigare länder i Europa.

    mmm m Det är helt klart billigare att låta Hoppets stjärna packa ett paket åt dig (kostade i fjol 250kr), men det är ju inte hälften så roligt. Men självklart är det bättre än att inte skicka något paket alls, och det kanske ger dig blodad tand att packa ett eget paket kanske nästa år? Detta är en återkommande grej så jag hoppas att du hänger på nästa år med.

  • Marlean

    mrskensington Då jag hållit i liknande trådar i jag tror det är 3 eller 4 år på familjeliv nu så kan jag säga att jag alltid brukar säga att man ska använda sitt sunda förnuft i sådana frågor och endast ge vad man själv skulle vilja ha. Man ska med andra ord tex. inte ge bort en noppig tröja om man inte vill ha en noppig tröja. Alla packar ju själva det de tycker är bra, och som sagt, fokusen ligger ju på maten och det är ingen annan som öppnar paketen och går igenom dem innan de levereras så man får helt enkelt tänka efter innan. Samma sak gäller de som tex kanske vill skicka espressokaffe osv. Kanske är en snäll tanke, men kanske inte fungerar så bra på plats.

  • Marlean

    mrskensington och moonweb Jag bor personligen bredvid en av chafförerna som åker ner med våra paket, han gör det helt frivilligt bara för att han ser hur stor skillnad det blir hos de som får paketen. I fjol bad han mig följa med någon gång men tyvärr har jag pga. ekonomiska krisen inte kunnat jobba över så mycket att jag har så mycket ledig tid att ta ut som krävs. Men jag har själv varit på barnhem i Litauren så jag är inte naiv nog att tro att de har det bra jämfört med vår standard. Hade jag varit gammal nog att ta med mig ett barn därifrån hade jag helt klart gjort det. Och jag hoppas jag kan vara med att dela ut paketen något år. Jag vet att personen som skrev trådarna mot Hoppets stjärna tyckt att de hon hjälpte hade det bättre än vad hon trodde, men frågan är då vad hon förväntade sig och om hon såg hela bilden på bara ett besök. Det är ju trist att du fick känslan av att det var fanatiskt här inne tidigare år, jag tror mer folk var stolta över vad de hade åstadkommit.

    Sedan tror jag ingen här i tråden ENDAST hjälper Hoppets stjärna. Jag tror vi alla antingen väljer att hjälpa andra eller inte. Om man hjälper andra så hjälper man nog på många olika sätt, antingen genom att trycka på bistånds knappen när man pantar burkar, till att köpa Faktum av en hemlös eller ha ett fadderbarn, eller som i vårt fall; Packa julpaket. Inget sätt är bättre eller sämre än de andra, huvudsaken är väl att vi vill hjälpa våra medmänniskor som inte har det lika bra som vi?

  • Marlean

    Vi som skrivit upp oss på denna lista lovar att köpa eller skicka iväg minst ETT paket via Hoppets stjärna till bättre behövande 2009:

    1. Marlean 2 familjepaket (klara) 1 pensionärspaket
    2. GrodanSkrutt: 1 Familjepkaet, 1 Pensionärspaket
    3. Troll1
    4. Moonweb 2 familjepaket, 1 barnhemspaket
    5. Murreior
    6. vita-stenen
    7. Zenobia
    8. hally
    9. mjuik 4 pensionärspaket (klara)
    10. Calleigh
    11. Vårsolen
    12. Zorba80
    13. ThisIsMe
    14. Helenen
    15.Rockergirl (1 familjepaket)
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

  • Marlean

    Okej, ska vi bestämma oss för att försöka ignorera allt negativt i denna tråd och försöka fokusera på vårt mål: Att sprida lite julglädje?

    De som vill ha en diskussion ang. olika välgörenhets organisationers seriositet får gärna göra det, men inte här. Starta gärna en egen tråd till det.

    Bjornis: Välkommen till tråden! Kul att du har hoppat på.

    Zenobia Ja jättebra tips om blocket, det har jag gjort andra år också, bara klippt isönder en plastpåse och lagt om det så att det inte rinner ned vatten eller så ifall det skulle regna eller snöa när paketen delas ut. Ett år hade jag en matta överst. Man taget vad man haver. =)

  • Marlean

    M C Får man brev ifrån mottagarna eller ser bild på att ens paket kommit fram, ja då tvivlar inte jag på deras seriositet. Dessutom har jag inte sett Röda korset ha något liknande, däremot Webaid, men tyvärr ger man mindre och ändå kostar det mer.

Svar på tråden Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!