Inlägg från: qwoxy |Visa alla inlägg
  • qwoxy

    Audi A6 med v6. 2,8 liters motor. Byta ner sig?

    Det är knappast att byta åt rätt håll, men jag har kompletterat min realtivt nya Toyota Corolla-kombi med att köpa en lite äldre och billigt Chrysler Grand Voyager.

    Som det ser ut nu kommer jag nämligen att ha min dotter på heltid och i november blir det tillökning - troligen en son. Den blivande modern har två barn sedan tidigare så vi behöver en bil med plats för sex personer om vi ska kunna åka någonstans tillsammans.

    Å andra sidan funderar jag på att byta corollan mot något ännu mindre och bränslesnålare, men då börjar vi komma ner i vad som mest känns plastigt och som en leksak (på det negativa sättet). Vore fint med något som drog max 0,5.

  • qwoxy
    ericlofberg skrev 2009-10-03 12:59:34 följande:
    Spännande. Klart det går att hitta riktigt snåla bilar som inte känns plastiga eller pappiga. Frågan är ju bara vad du har för budget?

    Att gå ned från Corollans 7,5l/100km till en bil som drar 5,0l/100km ger dig en årlig besparing på 3000 om du kör 1000 mil/år. Eller 250kr/månaden. Inga större pengar precis... Finns mer att spara på lägre försäkringspremier eller lägre service- och underhållskostnader.
    Jag använder faktiskt min bil och kör åtminstone 3 000 mil per år.
Svar på tråden Audi A6 med v6. 2,8 liters motor. Byta ner sig?