• helene306

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    mamma till trippelXY skrev 2009-09-09 12:49:15 följande:
    Jag har hittat min nya frukost! Äggmjölk! Jag testade tveksamt till lunch idag och det var såååå gott! Blandade 25 gram smör, 1 ägg och 1 tsk kakao i en skål och hällde på 2 dl kokande vatten. Gottigott!
    Jag kanske borde ge det ett försök? Har fortfarande svårt med, speciellt på morgonen och min tidigare favvo: kokt ägg och bacon bara går inte! Maken åt ägg i morse och jag fick gå ut, det riktigt stank som rejäl tåfislukt! Nu har jag gått upp 3 kilo för att det inte funkade att äta lchf och jag lär ju garanterat inte bli lättare framöver {#lang_emotions_wink}
    (¯`°?.¸ ღ www.helene306.blogspot.comღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Nemini skrev 2009-09-11 12:30:31 följande:
    Hjälp! Har fullständig idétorka och kan inte komma på något att äta ikväll. Vill ha något som är rätt så snabbt men ändå lite fredagsfestligt. Några idéer någon?
    Lchf-tacopaj?
    (¯`°?.¸ ღ www.helene306.blogspot.comღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Maddisen80 skrev 2009-09-11 19:45:47 följande:
    kenzie jo de är därför jag har uvi med, men jag tycker att jag springer och kissa så mycket ,man kissar mer när man dricker vatten ,man kanske vänjer sig. tack så mycket för er stöd
    Dricker du mer får du med bakterier ut som någon skrev ovan. Som det är nu ligger de och gottar sig i det lilla du har i blåsan. Häll gärna i pressad citron så gör du miljön surare. Ca 2 liter vatten om dagen bör du få i dig eller 1 glas vatten/timme.
    mamman2008 skrev 2009-09-11 19:56:45 följande:
    Om man börjar med Lchf hur snabbt kan man se resultat på ett ungefär.. altså jag gör det mest för viktens skull....Tänkte om nån av er andra har börjat med den metoden just för viktnedgång?Det jag ätit idag är:1 tallrik Havregrynsgröt med mjölk i morse en kopp the och 2 mackor och 2 ostskivor (dock ljust bröd för vi har inte hunnit köpa hem grovt bröd) Köpte det först i em.1 morot från eget land..... :) mums.Salladen med bacon och grönsaker. (paprika, gurka, tomat, sallad och lök.Visst allt kanske inte är nyttigt men ja börjar trappa ner på alla godsaker, men får göra det succesivt!Är det ganska bra ätit av mig eller helt fel?
    Bort med havregrynsgröt, mackor och morot (jättemycket lök är inte heller bra) så kan du se resultat ganska omgående.
    (¯`°?.¸ ღ www.helene306.blogspot.comღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    mamman2008 skrev 2009-09-11 21:06:01 följande:
    men morot är ju nyttigt... det innehåller ju knappt några kolhydrater alls... inte om man ska gå efter tabellen som finns på lchf.seJa havregrynsgröt kanske inte är så bra men det är oxå lite kolhydrater enligt tabellen på lchf.seJag har läst lite på den sidan.Men däremot måste ja säga att ja tycker ja åt nyttigare och bättre idag än va ja brukar göra.. jag har verkligen börjat sträva efter att äta mer grönsaker och minde godis mm bla..Annars brukar ja äta ganska kolhydratrik mat och ganska onyttigt så jag tycker att dagens kost var bra.Havregrynsgröt sägs ju vara bra av alla experter för man är mätt längre och småäter inte en massa.Men nu på kvällen har ja syndat med lite cola och några godisbitar.
    Morot är nyttigt måhända men inte att föredra enligt lchf. I lchf äter man främst ovanjordgrönsaker, mer fett och mindre kolhydrater. Beroende på hur strikt man vill vara så äter man ca 20-50 g kolhydrater/dag. Handlar du så kolla alltid innehållsförteckningen. En vara ska inte innehålla mer än 5g kolhydrater/100g, då är du rätt.
    Havregrynsgröt sägs vara bra men inet enligt lchf, det är spannmål och i lchf undviks sånt helt. Du kanske är mer åt GI-hållet? Där kan man äta morot och havregrynsgröt för det är långsamma kolhydrater och enligt GI är det bra.
    Jag vet att det är tråkigt att läsa på men att kasta sig in i lchf och börja pang på utan ett hum om vad det går ut på blir bara fel. Så gjorde jag första gången jag provade. Det var väl bara att putta in massa fett eller? Jag gick med magont i en månad innan jag la av och jag tyckte lchf var värdelöst.
    Sen fick jag höra av vänner i min närhet om positiva effekter av lchf. Jag beställde varenda pocketbok som fanns om lchf, jag läste och skrev i trådar här på FL och jag läste mer på nätet. Jag har inte full koll men jag måste säga att det var en STOR skillnad att äta efter lchf när jag visste mer fakta än när jag trodde att jag fixade det själv.
    Så-läs på och ge inte upp bara för att du får svar som du inte gillar!
    (¯`°?.¸ ღ www.helene306.blogspot.comღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    mamman2008 skrev 2009-09-12 09:57:39 följande:
    Dock så funderar ja på det där med massa fett och smör osv.... det är väl DET man går upp i vikt av eller det som gör att det binder ihop alla blodådror mm i kroppen så man ökar risk för alla sjukdomar som finns.... det är väl det iaf sjukhus mm säger om saken läkare och kostrådgivare?Kolla bara på Anna? heter hon så? i tv programmet du är vad du äter? Hon tar ju bort fett med en gång,... där e margarin, grädde mm tabu..Jag vet faktiskt inte vad jag ska gå efter och välja... sambon är livsmedlare men inte någon expert eller personlig tränare och han bara skrattade mig i ansiktet när ja sa att ja skulle äta mera fett och mindre kolhydrater..Jag vet varken ut eller in.. det enda jag vill är att gå ner i vikt!
    Det är kolhydrater som är inflammationshämmande i kärlen och som kan göra att kärlen kloggar igen. Likaså höjer kolhydraterna kolesterolet.
    Vill du gå ner i vikt är fett en utmärkt källa för bra bränsle för kroppen som gör att du håller dig mätt. Du kommer bli piggare och orka mer. Första veckorna kan man dock vara hur seg som helst och det är helt naturligt.
    Att din sambo skrattar åt dig bero på hans okunskap. Även han har väl fått lära sig att äta efter Livsmedelsverkets rekommendationer dvs proppa i sig kolhydrater och vara fettskrämd? Han vet inte bättre men skulle han läsa på skulle han till slut skratta åt sig själv.
    Anna Skipper ger jag inte mycket för. Hon drar till med några grönskasdieter och proteindrinkar och annat skit som människan inet är van vid att äta. Inte undra på att folk håller på att spy över vad hon mixar ihop och har återfall.

    Jag hade också svårt för att äta mycket fett i början. Fett är ju inte bra eller hur? Efter flera omgångar hos VV så var jag rejält fettskrämd och det bar emot till en början men när alla positiva effekter började visa sig så kändes det mycket enklare att äta fett OCH jag gick ner i vikt utan att ens röra på fläsket {#lang_emotions_smile}. Idag kan jag tycka synd om kraftiga människor som går omkring med alla lightprodukter och alla nutrilettprodukter i sina kundvagnar. Tänk om de visste bättre vad mycket enklare livet skulle bli!

    Åter igen: Läs så du vet vad du ger dig in på och blir säker på din sak. Det gör lchf betydligt enklare och du kan svara alla dumma påstående som garanterat kan komma.
    (¯`°?.¸ ღ www.helene306.blogspot.comღ ¸.?°´¯)
  • helene306

    Jag har hamnat helt ur spår och kommer inte tillbaka {#lang_emotions_yell} Snart har jag gått upp det jag gick ner och lite till. Jag hoppas det vänder om 2 veckor så jag kan försöka mer helhjärtat än halvhjärtat som det blir nu.


    (¯`°?.¸ ღ www.helene306.blogspot.comღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Empo skrev 2009-09-16 12:52:57 följande:
    Vad har det för inverkan om man har någon fuskdag då och då?
    Du kan gå upp i värsta fall eller stå still eller sötsug/sug kommer tillbaka.

    Idag fick jag i mig ÄGG för första gången på evigheters veckor! Nu hoppas jag det börjar vända! Ikväll blir det kålpudding
  • helene306

    Empo: Var och en väljer ju hur strikt man vill vara. Jag kunde ta en bulle eller så när vi var bortbjudna om jag var sugen. Man måste leva också och tillåta sig att äta det man vill annars blir livet tråkigt. Jag fuskade lite då och då (ville faktiskt ha min lilla lördagsgodispåse ) men åt jag för mycket så mådde jag så illa och det var inte värt det. Skulle jag fuska tog jag lite sen kände kroppen själv att det var bra. Som min godispåse, innan lchf köpte jag alltid lösgodis för närmare 40:- och allt brukade jag få i mig under dagen. Sen mådde jag skit efter det också. Med lchf blev godispåsen mindre och brukar max kosta 15:- och det räckte hela dagen och ibland längre. Inget illamående. Jag vill inte försaka allt som är trevligt i livet och att fika, ta lite godis, en pizza eller vad som helst måste man unna sig om man känner för det.
    Ehh ... ja, det skulle jag ju komma till också Trots mitt fuskande gick jag ner (har ca 12-15 kilo jag vill bli av med) i vikt men när jag åt för mycket mejeriprodukter och mindre fett stannade jag upp.

Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.