Inlägg från: 4finafilidutter |Visa alla inlägg
  • 4finafilidutter

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Jag hänger också på hit!

  • 4finafilidutter

    Usch vad influensan triggade mitt sug efter kolhydrater. I tre dagar kunde jag bara äta rostat bröd och nu känns det som att jag är tillbaka på ruta 1 igen... Nu ska jag inte ställa mig på vågen på en vecka, jag vill inte veta hur mycket jag gått upp! Får trösta mig med de 7 kilo jag gått ner sedan midsommar...

  • 4finafilidutter

    Limus, testa denna!

    Blåbärspaj och Grädde
    Jag måste bara dela med mig av detta recept! Det är SÅÅÅ GOTT. Smakar godare typ än "vanlig" blåbärspaj.
    Recept 2 pers:
    * 150g blåbär
    * 25 g smör
    * 2 dl kokos
    * 1 ägg
    * 1 tsk kardemumma
    Lägg ca 150 gram blåbär i en ugnssäker form - låt tina
    Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokosen och kardemumman till en grynig massa. Lägg det över blåbären- skjutsa in i ugnen i 200grader. Tills kokosen är gyllenbrun och hård.

  • 4finafilidutter

    Jag har hittat min nya frukost! Äggmjölk! Jag testade tveksamt till lunch idag och det var såååå gott! Blandade 25 gram smör, 1 ägg och 1 tsk kakao i en skål och hällde på 2 dl kokande vatten. Gottigott!

  • 4finafilidutter

    Jag gjorde en ganska liten portion, drack den efter lunchen idag som ett test... Ska nog göra på två ägg till frukost imorgon! Trodde verkligen inte att det skulle vara gott men tji fick jag! Kände att jag behövde spara in lite på kolhydraterna för att få fart på viktminskningen, innan brukade jag äta turkisk yogurt med vispgrädde och hallon till frukost. Visserligen jättegott men jag vill komma lite lägre i kolhydrater ett tag framöver.

  • 4finafilidutter

    Jag tyckte den var god varm, med kakao i smakade det varm choklad! Lite vanilj i och kanske en klick vispad grädde så är jag en "happy camper"!

  • 4finafilidutter

    Enligt vågen imorse är jag nu 9 kilo lättare än för 12 veckor sedan!!!!! Att man kan gå ner i vikt utan att vara hungrig alls är sååå härligt! Denna vecka har jag kört äggmjölk till frukost istället för yogurt, det kickade verkligen igång min fettförbränning (litet tips!)

  • 4finafilidutter

    snosgos: jag har kört lchf sedan i juni och gått ner 9 kilo, helammar och det funkar bra, han ökar fint i vikt!

    silva 79: om jag äter "fel" på måndagen brukar jag väga betydligt mer på onsdagen men som vanligt igen på torsdagen. Dagen efter påverkas nästan inte alls för mig konstigt nog!

  • 4finafilidutter

    Maddisen80: en måbättre kram från mig med!

    Hemma hos mig är det segt just nu...ungarna (alla 3) är sjuka, minste bebisen har fått en tand som han bitit mig i bröstet med 5 ggr idag och själv är jag jätteförkyld! Det kan ju bara bli bättre nästa vecka... Men jag har "fuskat" betydligt mindre än jag brukar i helgen, inget smakar ju när man är genomsnuvig. Hoppas att det visar sig på vågen på torsdag (vägdag)

  • 4finafilidutter

    Jag tror att det är väldigt olika hur man påverkas av lightdricka. Jag dricker mycket Pepsi max, ca 1 liter om dagen (inte bra, jag vet!) men det verkar inte påverka min viktnedgång negativt och jag får inget ökat sötsug av det. När jag står i affären och vill köpa ballerinakex köper jag en flaska Pepsi istället, för mig är det räddningen! Så småningom ska jag försöka avvänja mig men en sak i taget...

  • 4finafilidutter

    Lobro: Jag har kört lchf i tre månader nu, jag har en femmånaders som jag helammade till fyra månaders ålder, nu har vi börjat med lite gröt och pure. För mig har det funkat jättebra!

  • 4finafilidutter

    Tezzan1981, jag har ätit grädde blandat med TY och druckit te med mjölk nästan varje dag sedan jag började vid midsommar. Har gått från 83,5 kg till 73,5 kg och är 172 cm lång så för mig verkar det inte ha stoppat upp viktminskningen. Däremot märker jag att om jag tar bort mejerierna går jag ner ännu snabbare, jag hade en svacka på ett par veckor när jag nästan stod stilla i vikt, när jag bytte ut mejerierna mot äggmjölk rasade jag nästan ett halvt kilo om dagen. Nu kör jag mycket äggmjölk i veckorna och mejerierna på helgerna och går ner ca 0,5 kg i veckan.

Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.