• tobiq

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Hej allihop!
    Jag tänkte prova detta f.r.o.m måndag! Kommer att längta ihjäl mig efter potatis som jag ÄLSKAR men annars hoppas jag att det går smärtfritt. Min stora last (förutom cola) är chips och dipp, kan ni ge något förslag på ett substitut på detta? Får man äta gräddfil t.ex?

  • tobiq
    Mannehkunda skrev 2009-09-24 22:11:38 följande:
    Trevligt! Du kommer glömma potatisen, man kan tex göra blomkålsmos. Gurka doppad i creme fresch-dipp? Gräddfil funkar. Lycka till!
    Gör man verkligen det? Jag är galen i potatis, skulle nog kunna leva på enbart det, man kan ju variera i det oändliga:)
    Ja gurka är gott att dippa, även morötter (eller ska man undvika morötter?). Är det bäst att göra egen kryddblandning till dippen eller kan man köpa pulverdippen tro?
  • tobiq
    Mannehkunda skrev 2009-09-24 22:22:15 följande:
    När du ser fördelarna glömmer du nog potatisen Morötter kan man äta (mycket)måttligt av, och i så fall råa. Gör egen blandning, det är massa socker och tillsatser i köpt. Blanda Creme Fresch med kanske lite dill, salt och peppar. Kanske chilli eller paprikapulver och vitlök? Du hittar nog nåt som passar.
    Tack för tipsen! Börjar bli aningen trött på att alla mina kläder sitter som korvskinn så detta ska bli spännande att testa! Ni andra som gått ner i vikt, har ni tränat mycket samtidigt?
  • tobiq

    Tack för era svar, jag känner mig grymt peppad nu! Era recept verkar kanon, blir galet hungrig. Kör igång på måndag så nu ska kyl och skafferi tömmas på allt möjligt onyttigt.
    Sen jag fick barn har min ämnesomsättning gått åt skogen, jag har alltid ätit en massa skräp och ändå varit smal. Innan jag blev gravid vägde jag med än någonsin (68 kilo till mina 178 cm), under amning gick jag ner alla extra kilon från graviditeten och några till, men när jag slutade amma har vikten sprungit iväg... Börjar närma mig 80 kilo nu...:(
    På kvällarna ser jag supergravid ut som ni skrev, hur svullen som helst. Hoppas att detta kommer att fixa bort ballongmagen:)

    Är en fakir en spikmatta?

  • tobiq
    Maddisen80 skrev 2009-09-25 23:39:21 följande:
    Tobiq du kommer vänja dig efter några veckor man kan göra så mycket av zuchinni,blomkål,broccoli mm
    Ja men det är ju jättegott! Har varit sugen på ugnsgrillade grönsaker hur länge som helst så detta är ju ett perfekt tillfälle:)
    Måste fråga er som går på dieten, är det dyrt? Både kött och grönsaker kostar ju en del och det blir ju större mängder när man inte fyller upp med potatis/pasta/ris.

    Gud vad pinsamt att jag trodde att fakir var en spikmatta? Blev lite förvirrad och googlade och spikmattor är ju poppis nu:)
  • tobiq

    Nu har vi lagt upp en grym veckomeny inför dietstarten i morgon, jag är peppad som fan! Ska strax åka och handla, korv och dyl. är väl okej så länge det inte är mer än 5% kolhydrater va?
    Vi tänkte göra en stor kålpudding att frysa in till matlådor så att vi har lunch hela veckan, vet ni om det finns lingonsylt utan socker?

  • tobiq

    Nu är första dagen med diet avklarad och jag har galen huvudvärk! Tror att det mest beror på avsaknaden av coca cola, dricker minst en liter om dagen vanligtvis.
    Detta har jag ätit idag, ni får hemskt gärna komma med åsikter:)

    Frukost:
    2 kokta ägg med smör.
    Lunch:
    1 bratwurst, 3 skivor skinka, två skivor ost och lite CF.
    Middag:
    Köttfärsbiffar med feta, åt 4 biffar med rucculasallad och tzatsiki.
    För mkt eller för lite? Vad brukar ni äta för "kvällsmat"?

    Och en viktig fråga, jag planerar att bli gravid igen och vi hoppas på plus snart, vad tror ni om att börja med dieten då och kan man fortsätta med den om jag blir gravid? Har BIM imorgon så har vi tur kanske det har blivit något redan denna månaden:)

  • tobiq

    Frågar igen om någon vet, är det dumt att köra LCHF när man försöker bli gravid eller är gravid? Vi försöker baka bebis nu och ingen mens i synhåll än (den skulle kommit idag).
    Kan bara tänka mig hur det går att äta fett när man är nygravid och illamående:D Fast filmjölk är ju tillåtet, det var det enda jag åt sist ett par dagar:)

  • tobiq
    helene306 skrev 2009-09-29 13:52:10 följande:
    Jag blev gravid när jag åt lchf och hade tänkt fortsätta. Tyvärr mådde jag illa och blev illamående bara jag tänkte på fett eller ägg så det blev tillbaka i kolhydratträsket och jag mådde bra men sämre i magen, tyvärr. De kilon jag gått ner gick jag upp i ett nafs! Nu har illamåendet lossnat och jag försöker gå tillbaka till lchf men inte lika strikt och visst blir det fuskande emellanåt. Filmjölk blev jag sugen på också men jag fick ett himla illamående av det så det höll i en vecka. Typiskt ...När jag var på inskrivning ställde sig min bm väldigt positiv till lchf och rekommenderade mig att äta det som gör att jag mår bra. Jag mådde bäst med lchf. Hon sa även att det inet skulle vara farligt om jag gick ner det jag har gått upp men hon tyckte att jag kan unna mig mer grönsaker och frukt om jag vill ha det, dvs inte köra superstrikt lchf. Maddisen: HAr du gått ner 20 kilo? Oj, oj, vad bra jobbat! Skånetös: Jag föredrar hemmagjord bearnaise framför köpt men det finns en fädrig jag tycker är  skapligt god. Bara för det kommer jag inte ihåg vilket märke det är. Vi köper den inte själva utan det har vi blivit bjudna på när vi äter borta.
    Tack för svaret! Isf ska jag i alla fall försöka fortsätta med dieten om och när jag plussar!

    Catti:
    Då är vi precis lika långa! Så 70 kilo ska vara den ultimata vikten då? Jag väger 80 nu och innan jag blev gravid med dottern vägde jag 68 kilo- och det är mer än jag någonsin vägt. På mig var 68 kilo inte för lite heller, allra snyggast var jag när jag vägde 65 så det är mitt mål:)
    Har även vägt 52 kilo en gång i tiden till den här längden- inte speciellt snyggt:D Då väger jag hellre som jag gör nu:)

    Är det någon som fått några "biverkningar" av dieten? Jag var helt sjukt dålig i magen förut, kanske inte så konstigt när man ställer om kosten.
    Urk, åt precis vispgrädde med hallon trots att jag faktiskt inte var hungrig efter den goooda middagen... Det är mer en vana det där att man måste småäta på kvällen.
  • tobiq

    Lady Dahmer:
    Nu står "dina" oopsies i ugnen och gräddas, jag trodde aldrig jag skull lyckas men jodå det gick:D

Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.