• Beasessan

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Hej!
    Nu kommer jag oxå hit : )
    Jag började med Lchf igår. Om detta funkar är jag jätteglad. Jag är glutenintolerant så dessa recept passar ju utmärkt för mig : ). Glutenfria produkter innehåller ju MYCKET kolhydrater. Har märkt att jag inte mått så bra på det.
    Det känns ju lite konstigt det här med smör, vispgrädde osv eftersom jag är uppväxt med lättprodukter.
    Nu ska jag bara hitta en balans så att jag inte äter för stora portioner eller tar för mycket fett....svårt tycker jag. Tips?

  • Beasessan

    En liten fråga bara.....kan man äta beasås alltså färdig sån kall typ Lohmanders? Den är ju så god....... ; )
    Villka grönsaker är bra?
    Hur är det med harricouvert tex?

  • Beasessan
    Maddisen80 skrev 2009-09-29 10:08:27 följande:
    bea hur mycket har du att gå ner ?
    Jag vill bara gå ner kanske 3 kg så det är inte mycket. Jag känner att jag inte mår så bra av kolhydrater så det är mycket därför som jag vill testa. Jag är tex nyfiken på att testa "bröden" eftersom det har varit svårt med bröd eftersom jag är glutenintolerant.
  • Beasessan
    Maddisen80 skrev 2009-09-29 10:16:40 följande:
    Beasessan jag har 20 kg ,men har gått ner från 104,4 -89 kg med lchf kost . jag mår inte heller bra av kolhydrater .
    Oj då har du ju gått ner mycket : ).
    Under hur lång tid är detta?
    Det känns jättekonstigt om detta funkar eftersom jag inte alls är van vid att äta så fet mat. Jag har nog ätit ganska mycket socker och kolhydrater inser jag. Hoppas detta funkar är mest osäker på hur stora portioner jag kan äta. Tänker oxå lite på det här med kolestreol osv men det ska väl inte vara någon fara? Detta är väl en diet som även läkare börjat rekomendera eller?
  • Beasessan

    Den här kosten är ju super för mig som är glutenintolerant!!!! : )
    Idag gjorde jag Oopsies och det var ju jättegott. Åt nu till frukost med ost på. Det var ju godare änn glutenfritt bröd inte alls så torrt. Jag tycker tom att det är kul att laga mat igen. Helt fantastiskt att detta funkar : )
    På Lördag ska vi ha kalas för vår dotter som fyller år. Vet inte vad jag ska bjuda på. Funderar på någon gryta för då är det ju bara till att skippa potatisen, pastan eller riset. Min bror och svägerska äter oxå lchf men jag får ju göra kolhydrater till de andra. Min pappa skulle nog bli väldigt förvånad om han inte fick potatis pasta eller ris..... ; )
    Har ni något gott recept? Mamma ska hjälpa till att laga mat och hon kommer nog få en chock när hon ser allvispgrädde och den feta cremefraichen osv....... ; ) Hahaha ; )

  • Beasessan
    tjötas skrev 2009-09-30 11:23:21 följande:
    Jag har ett gott recept på en enkel kycklinggryta som brukar vara uppskattad av både vuxna och barn och känns lite festlig. Har ätit den flera gånger utan ris till och det är jättegott.Lite ungefärliga mått, men du fattar nog.4 port.4 kycklingfiléer eller 8 innerfiléer (blir ännu mörare)1 burk krossade tomater2 dl creme fraice3 msk röd pestosalt o pepparoliver (om man tycker om)färsk basilikaBryn kycklingen i lagom stora bitar. Blanda ner krossade tomater, creme fraiche, pesto och smaka av med salt o peppar. Låt koka i 20 min så att kycklingen blir riktigt mör och god. Innan servering toppar du med oliver (svarta eller gröna spelar ingen roll) och färsk basilika. Doftar underbart... Servera med ris och grönsallad!
    Tack så jättemycket! Det låter jättegott den får det nog bli! : )
  • Beasessan
    Maddisen80 skrev 2009-09-30 19:57:44 följande:
    mamma cia jasså vad är det för bröd ?? har du receptet Bea jag är med gluten intolerant + mjölkproteinallergiker
    Detta receptet följde jag men det är ju philadelphia ost i och jag vet inte hur du fixar det som mjölkprotein allergiker ( kan inget om det tyvärr : -( )

    Jag tyckte iallafall att de var rätt goda, är ju van vid tråkigt glutenfritt bröd ; )
  • Beasessan

    Måste man hamna i ketos för att gå ner i vikt? Har kännt doften från andra som varit i den fasen....vill verkligen inte lukta så....det käns på en meters avstånd. Glömmer aldrig stanken från när jag satt i möte en gång.....jag kunde knappt koncentrera mig.....fick hålla andan. ; )
    Det är verlkigen en speciell doft.....

Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.