• Troll1

    Denna länk räddade med stor sannolikhet min son idag!

    enny signatur skrev 2009-09-07 16:42:39 följande:
    Jag tycker folk rent allmänt verkar mer uppskrämda, vågar min treåiing käka kex typ. Dottern har satt i halsen massa gånger men som sagt, lite normalt vett så löser det sig ju.
    Tråkiga inlägg som skrivs här emellanåt.

    Tackar TS för inlägget. Det skadar inte att vara lite uppdaterad om hur man gör.
    Tack för din länk!
  • Troll1
    Vi 4 skrev 2009-09-07 20:04:13 följande:
    Jag vill också bara skriva att även om man gör allt rätt är det inte säkert att det går att rädda liv. Vi förlorade vår 17-månaders pojke för snart två år sedan genom att han satte i halsen. Min man kunde första hjälpen och hade 112 på telefon, plus att ambulans kom på 3-4 minuter, men vår son gick inte att rädda. Jag skriver det inte för att skrämma upp någon mer, men det kan vara bra att veta att det tyvärr inte alltid slutar så väl som i de fall ni beskriver här. Jag vill också säga att jag är tacksam att få läsa om så många det gått bra för, jag är så livrädd att vår lillebror (nu 9-månader) ska sätta i halsen och att jag ska få panik och inte klara det.
    Beklagar verkligen er stora förlust!!
  • Troll1
    TjutandeRosen skrev 2009-09-08 13:58:25 följande:
    Om man inte får bort det som sitter i halsen genom bukstöt, blås ner det i barnets/ personens lunga ist! Gör ont som fan, men det blir fria luftvägar iaf! Det som fastnat går sedan att operera ut. Den infon fick vi av en informatör på räddningstjänsten.
    Usch, det lät lurigt.
  • Troll1
    Miss B skrev 2009-09-08 16:11:55 följande:
    Vi har oxå fått lära oss att det oftast aldrig blir riktigt tätt i halsen, får man inte ut det som sitter i halsen kan man fortsätta blåsa i luft tills hjälp kommer. Det var vad en läkare berättade för oss när vi gick första hjälpen kurs.
    Typ min-mot-mun metoden?
    Jag skulle behöva gå en kurs igen. Det var många år sedan jag gick en kurs med Röda Korset.
Svar på tråden Denna länk räddade med stor sannolikhet min son idag!