• sok

    Höst- och vintermammor i Luleå 2009/2010 del 3

    snart mamma igen skrev 2009-09-14 19:05:50 följande:


    Emmiss: hoppas du slipper gå för länge. Lycka till Snart snosar ni bebis Jag är glad..fick min tradera auktion.. molnbäddset till vagn/vagga design Gunilla Axen till superpris nu inväntar jag bara min andra auktion med täcke/kudde o en massa annat smått o gott till bebis (allt nytt,bla en gallerfilt,lakan,örngott,badcape mm mm) har du kikat på Hm tex..
    de är fina. vilken färg var det på molnen?
  • sok

    snart mamma igen skrev 2009-09-14 20:35:02 följande:


    vita moln me blå bakgrund.. super snyggt. såå snyggt *ja vi vet inte kön,men blått får duga till båda*
    haha just ja molnen är nog alltid vita, och så är det olika färg på bakgrunden
    jag ahr nästan blivit beroende av tradera...elelr jag tycke rju inte det men björn sa jag måste sluta buda hem saker nu.

    ja klart blått suger till både pojke o flicka.
    nej DUGER menar jag ju, haha skrev fel.
  • sok
    MK84 skrev 2009-09-14 21:14:03 följande:
    Jakob har fått sig en ny vinteroverall idag av mormor hans. Värsta fyndet! Årets modell kostade 1000 kr men då hade dom ett enda ex kvar i förra årets färg för endast 560 kr. Samma material, bara att det inte är nyaste kollektionen. Men sånt är jag inte så brydd i. Hehe.. Å för alla genustokar i tråden (hehe, ja nu syftar jag på dig Minna, hahahahahah) så kan jag tillägga att den är RÖD i detaljerna å inte blå (vilket årets modell var), mohahahahaha.... Ingick röd i kategorin du kallade färg? Hehehehehe.. ;) Jag tyckte då den var fin, den duger bra åt Jakob nu i vinter då han skall vara ute å busa! =))
    vilket märke var det då?

    jag köpte selmas vineroverall förra året på rean. de tär ju smart göra så. man tjänar ju en 500ing oftast på det.
    hon har reima.
    röd.

    snart mamma igen skrev 2009-09-14 21:03:00 följande:
    haha.. men tradera är bra!! man kan få bra saker billigt.. o nya saker.. som setet jag väntar på.. ja bäddsetet var åxå nytt i förpackning
    ja i love tradera.
  • sok

    sovdosen funkade för mig, i 4 timmar i alla fall. men då antar jag min förlossning hade startat mer kanske liksom? ja inte vet jag. första kvällen jag var in till sjukhuset fick jag med mig en sovdos hem (S föddes 2 dygn senare).
    den innehåller bricanyl så värkarna försvinner/avtar i styrka. och en sömntablett.... och så var det nåt mer. jag fick 3 piller.
    jag tog det och la mig i badet 1 timme och drack varm mjölk.
    så avtog värkarna i 4 timmar och det var himmelriket.

    herregud varför ska det göra så ONT för??????????

    minna tränar du profylax varje dag?
    tränar din fästman med dig nåt?
    (jag låter som en upphakad skiva)

  • sok
    minnapinna skrev 2009-09-15 10:14:34 följande:
    sok, nej, jag tränar inte varje dag. eftersom vi redan gått igenom en förlossning med profylax så vet per vad han ska göra under förlossningen, därför tränar jag mest själv (andning). avslappning tränar han med mig, men vi har inte tränat så ofta ännu. det är ju låååång tid kvar ;)
    okej då vet jag läget.
  • sok
    wozah skrev 2009-09-15 16:06:06 följande:
    Ååååh!!! Hon fick sin flicka tillslut.. Lyllos Emma.. Nu vill jag fara och ge henne grattis puss!!!
    åhhhhh!!!! har Emma fått en flicka imorse????????????
    åh gud vad kul!!!

    diadem
    åh vad skönt att din bebis vänt sig ner med huvudet!
    kände bm det?
    du har inte varit in på ngt ul väl för att kolla det?

    jag ska till bm i början av nästa vecka....så jag hoppas de är säkra på hur Pyret ligger då så jag slipper ul och tjaffs....jag känner mig ganska säker på att Pyret är med huvet ner..ja det känns ju så tycker jag men man kan ju inte veta själv.
  • sok
    diadem skrev 2009-09-15 19:02:16 följande:
    Sen berättade hon att en utvilad livmoder egentligen är det bästa inför förlossningen. Om man har mkt sammadragningar innan kan livmodern bli trött och orkar inte dra igång kraftiga värkar. Därför var det bra med sovdos, bricanyl och allt tjat om varma bad, för att livmodern ska få vila för att orka med kraftiga värkar. Jag tänkte mer att jag tog bricanyl för att få vila själv och skitsamma om värkarna avtar och det tar längre tid, bara jag får sova lite. Men det kan istället förkorta förlossningen om man låter arbetet vila ett tag.
    jaha
    men då är det INTE bra att ha sd innan förlossningen alltså? tex nu av hallonbladstheet så får jag ju mer sd (som inte gör ont) och lite molande känsla i livmodern liksom. jag trodde det var bra träning?
    är det inte det?
    eller är det det men att man ska undvika det dagarna innan förlossningen kanske?

    och när man är omföderska, har man faktiskt mer sd då??? eller är det bara att man KÄNNER dom den här gången? (att man har okännbara sd som förstföderska)

    ngn som vet?

    och vad hemskt med falska kruppen, har hon haftr det förut?
  • sok

    krao
    hahaha kamomill the????? haha ja det var ju lite freaky..... finns det inte bara ngn salva?

    snart mamma igen skrev 2009-09-15 20:36:55 följande:


    sok: vad gör du? jag har just tagit ett fotbad o filat fötter.. o dofttar gott nu i hela huset haha bada i the,hehe.. fast de är nog som hon säger läkande
    vad jag gör?
    vad tänkte du?
    hemkommen från föräldramöte på dagis....
    Mymemlan skrev 2009-09-15 20:45:10 följande:
    Märks det att jag är less? Hade inte det här onda satt igång hade jag ju inte ens behövt vänta på ungen nu. Och då hade jag nog inte hunnit bli less. Men nu känns det som att det kmr göra såhär ont i 6 veckor till. ja jag vet, jag är en gnällkärring..
    du ska ju inte behöva vänta 6 veckor till....
    åh jag hoppas det sätter igång på riktigt för dig nu omgående!
  • sok

    sinne
    klart blöjorna kostar olika på olika affärer....


    Sinne skrev 2009-09-15 10:53:58 följande:
    Och jag övar ingen andning eller något annat för den delen heller, för jag har inte tid. Så jag kommer väl sluta andas och dö under förlossningen :D Eller så dör jag före? Det är också mycket möjligt. Jag får väl be min karl komma in och skriva här vad det blev, hahahaa :P
    jag brukar trä'na andning lite under dagen...tex framför TV kan man sitta och andas....haha alltså det är ju bra om man gör det mer koncentrerat också men jag kan verkligen andningen nu så jag kan göra det framför TV också, andas o slappanr av i olika kroppsdelar liksom...
    det ska sitta i ryggmärgen.
Svar på tråden Höst- och vintermammor i Luleå 2009/2010 del 3