• PrettyinPink

    Ni med planerat kejsarsnitt - hur fick ni igenom det?

    Jag vill så gärna ha ett barn till, men är för orolig över att inte få planerat snitt. Förra graviditeten gick jag över 3 veckor (21 dagar) vilket var fruktansvärt psykiskt, blev igångsatt, höll på i 12 timmar och sen blev akutsnittad. Det finns ingenting i världen som skulle få mig att gå igenom det igen, men Göteborg där jag bor är extremt återhållssamma med att bevilja planerat kejsarsnitt.

    Så ni som önskat och fått planerat snitt, hur har ni gjort, vilka argument har ni använt och hur mkt fick ni tjata för att få igenom det?

  • Svar på tråden Ni med planerat kejsarsnitt - hur fick ni igenom det?
  • Delphin80

    Hej

    Jag har fått planerad snitt i sthlm där dem verkar vara också hårdare än i övriga landet. Jag förklarde mina skäl till läkaren på mvc men han håll inte med medan barnmorska fattade hur jag kände och tyckte att det var skäl så hon skickade mig till en annan läkare som var kvinnlig var väldigt otrevlig och dumförklara mig men jag gav mig inte. Fick henne att skriva en remiss till specialmödravård där jag fick träffa en specialist.
    Han var väldigt trevlig men han tycktr att jag tog felslut sats när jag förklara varför jag ville har snitt. Jag blev ledsen och tyckte att det ändo var min kropp och att jag ådde dåligt och har ingen lust att bli tvingad att föda vaginalt emot min vilja.
    Han gav mig förslag att jag skulle börja att föda vaginalt men om förlossningen drog över 9 timmar så skulle jag snittas akut men vi kom överrens att jag skulle fundera över förslaget i en månad.
    När jag kom tillbaka fick jag träffa yttligare en specialist som pratade med mig om alla risker med snitt samt att det var stort ingrep i kvinnans kropp men jag förklarade för han att jag har arbetat på operation i 5 år har varit med på över 200 snitt så jag visste vad jag gav mig in på så efter lite samtal till så sa han men vi gör självklart det som känns bäst för moder så jag fick min snitt.

    Så min tips till dig är att vara bestämd och jag tror inte att du ska har svårt att få snitt denna gång på en gång.

    Lycka till

  • Mokie

    Hej!

    Jag fick mitt "planerade" snitt efter att ha pratat 2 gånger med en läkare på Sös som min Bm remitterade mig till. Jag upplevde det aldrig som att jag fick tjata mig till ett snitt utan mer att samtalen var terapi. Vi gick noggrant igenom min förra förlossning punkt för punkt för att ta reda på exakt vad det var som var traumatiskt osv. Otroligt skönt men väldigt jobbigt.
    Efter det sista samtalet fick jag gå hem och fundera.. Hon menade på att hon ville att jag skulle få möjligheten att få en positiv upplevelse av en vaginalförlossning för att kunna gå vidare. Men att hon förstod min oro. Vi skrev tillsammans en utförlig förlossningsplan med möjlighet att avbryta förlossningen och få ett snitt. Och om det inte hade kommit igång av sig själv innan Bf så skulle jag fick jag ett snitt inplanerat dagen efter för att undvika stort barn.
    Douglas föddes dagen efter bf med ett planerat snitt- det bästa jag gjort, så nöjd med allt!

    Stå på dig och låt ingen bestämma över eller åt dig!

    Lycka Till!


    ♥ Benjamin 060911 ♥ Douglas 090616 ♥
  • Spaak

    Jag fick mitt snitt beviljat genom att helt enkelt be om det. Folk verkar tro att sådant inte existerar men det var inga problem för mig.
    Jag fick gå till ett samtal med en läkare på Danderyds sjukhus och hon frågade varför jag ville ha snitt. Jag var påläst om för- och nackdelar, jag var väldigt tydlig och bestämd om att jag inte behöver gå hos någon för att försöka komma över någon rädsla utan att det handlar om att jag ville föda mitt barn på det sättet.
    Hon tyckte allt lät bra och jag fick en tid innan jag gick därifrån.
    Detta var mitt första barn så jag hade ju inget att jämföra med, men jag tycker du ska ta upp så mycket som möjligt om hur dåligt du känner om att föda vaginalt på grund av din förra förlossning. Jag tror inte det kommer vara något problem.
    Det bästa är att vara påläst om vad ett snitt innebär och bestämd om vad du vill ha ut av samtalet.

    Lycka till!

  • Göteborgsankan

    Jag fick mitt snitt beviljat på Östra igår. Jag var förvånad över hur enkelt det var efter alla historier jag läst. Jag är extremt förlossningsrädd men har inga medicinska hinder eller annat än psykiskt jobbiga upplevelser efter mina två tidigare vaginala förlossningar. Jag var beredd att slåss, kämpa och gråta. Redan i vecka 10 sa jag till min barnmorska att jag ville ha remiss till Aurora för snittsamtal. Det var jag på i vecka 33. Det var inga problem, hon förstod att vi bestämt oss och vi var alltså hos läkaren igår, jag går in i vecka 35 nu. Han drog riskerna men försökte aldrig övertyga mig att ändra mig. Man måste vara tuff! Varje gång de frågat varför jag var där har jag svarat: För att jag inte kan tänka mig att föda vaginalt. Man ska inte vackla utan bara säga att det finns inga alternativ, jag vet riskerna men bedömer min psykiska hälsa som viktigare. Lycka till!!

  • PrettyinPink

    Tack för era svar! Skönt att det har gått bra för er, men ändå konstigt att läkarna är så insisterarande på att man ska försöka föda vaginalt och sedan avbryta för snitt.

    Jag vill ju ha ett planerat snitt som jag vet om fr.om graviditetns början - annars kommer jag inte föda barnet...

    Kan de vägra mig snitt & tvinga mig till abort? Eller hur ser lagen ut?

  • Noncuro

    Jag behövdet inte tjata mig till snitt. Efter ett samtal med läkare på Mödravården så skickades ett remiss till Huddinge. Sedan allt bara rullade på. Inga problem alls. Tiderna bokades och allt var klappat och klart. Enkelt och väldigt proffsigt.

    Mina argument var inte alls avancerade, jag sa bara att jag föredrar kejsarsnitt och kan inte tänka mig att föda vaginalt. Punkt.

  • red rose 06

    jag sa att jag vill ha snitt, det känns inte naturligt för mig att föda vaginalt! punk.

  • Nanniz

    Hej Hej,

    Känner igen mig i dina funderingar..

    Med min yngsta gick jag 15 dgr över tiden , kom igång av mig själv men bebis hjärtljud dalade (försvann) vid varje kraftig värk. Akutsnittades och höll på att stryka med...

    Vid mitt eftersnack med min BM så pratade vi om en ev ny graviditet och hur födseln i så fall skulle bli. Jag ville helst föda normalt men inte gå över så länge (gick 16 dgr med barn nr 1) igen så jag frågade om ev tidigare igångsättning och fick svaret: "vi sätter helst inte igång någon som är snittad tidigare så de val vi har är antingen planerat snitt eller att invänta normal förlossning och ha ett"planerat" akutsnitt i beredskap om förlossningsförloppet börjar likna det förra..

    Så min tolkning är att vill du ha ett planerat snitt är det inga problem med tanke på att du redan är snittad en gång...

    Kram kram

  • ceropegia

    PrettyinPink: Jag bor liksom du i Gbg, och vet hur restriktiva de är. Därför valde jag att föda i Varberg där man oftast får det beviljat. Gick hos en aurora bm där 2 gånger och fick sedan träffa en läkare som beviljade mig pga rädsla efter 5 minuter. Ett tips bara...

  • 2018

    Någon förstagångsföderska som fått beviljat snitt av BB Sthlms överläkare? Hur gick det till, behövde ni genomlida övertalnings försök? Vad sa ni, vad sa läkaren?

    Är livrädd för samtalet där jag ska ha där, drömmer mardrömmar och mår fysiskt illa av att det ens finns en chans att bli nekad det enda sättet jag kan tänka mig att föda (vill inte dela med mig av varför här). Är förstagångsföderska utan medicinska orsaker. Hela min graviditet tas upp av detta, min vardag är katastrofal, kan inte fokusera på något annat och jag sover extremt dåligt pga oro.

Svar på tråden Ni med planerat kejsarsnitt - hur fick ni igenom det?