Inlägg från: Anonym (TheMan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (TheMan)

    Anna Ankas avsugningar

    Plutteli skrev 2009-09-23 09:13:03 följande:
    Min sambo får stå ut med massor men jag ställer upp på honom på alla sätt som inte medför att jag måste göra saker med min kropp som jag inte vill.
    För att du inte vill, eller för att du inte kan? Det är en rätt grov skillnad.
  • Anonym (TheMan)
    Plutteli skrev 2009-09-23 10:25:56 följande:
    Men jag har även läst ORDAGRANT i en tråd (mins ej vilken tyvärr) där det var några som tyckte att det bara var att ställa upp, och som själva sa just att de hade sex med sin partner även om de inte ville "för husfriden".
    Jag vet inte vad du läst i denna tråd, men jag har varit aktiv från scratch och jag har inte sett någon som ställt upp för husfridens skull, _mot sin vilja_. Däremot kanske någon har ställt upp, för att den personen _velat_ ställa upp, fastän personen kanske inte haft lust att ha sex just då.

    Det är det som diskuteras här, att man _vill_ ställa upp, för sin, sin respektives och sitt förhållandes skull. För min del så ser jag det som att det handlar om inställning. Min partner har inte alltid haft förmågan att ha sex när jag velat, men jag har alltid vetat att det inte är viljan det är fel på. Sedan har jag haft tidigare förhållanden där viljan saknats, och förmågan blir ju därefter. Det är ju inte så att kvinnor som inte vill kör med "jomenvisst, vi kör ändå".. utan vi pratar om huvudvärk, ryggvärk, tandvärk, trötthet, Vita Lögner-maraton på TV, sänggaveln ligger i fel väderstreck, fan och hans moster.
  • Anonym (TheMan)
    Plutteli skrev 2009-09-23 20:32:32 följande:
    Beror på tillfälle, vissa dagar har jag bara inte lust och det accepteras och vi har sex en annan dag, andra dagar är det fysiskt omöjligt.
    Fortfarande, att inte ha lust och att inte vilja är eller behöver inte vara samma sak!

    När man inte vill så kan att inte ha lust vara en ursäkt. När man inte kan så är att inte ha lust en förklaring.

    Som sagt, två vitt skilda saker.
  • Anonym (TheMan)
    mamma20sthlm skrev 2009-09-23 22:10:39 följande:
    Dummaste tråd jag läst Varför skulle det vara MINDRE otrohet för vi kvinnor gör saker för mannen? Kan säga att om en man vill vara otrogen så skulle det inte spela någon roll om man gjorde sånt varje morgon Han skulle ändå vara otrogen. Stoppar inte otrogheten att göra saker för mannen
    Och då skall man skita i att göra något alls, för vill han vara otrogen så är han det ändå? Då kan ju din man skita i att köpa blommor, choklad, ge dig presenter på födelsedagen, massera dina fötter, för varför skulle du älska honom MER för att han gör sådana saker? Lika bra att dra på nätbrynjan, lägga upp fötterna på soffbordet och öppna en kall öl till tv-sporten..
  • Anonym (TheMan)
    Plutteli skrev 2009-09-29 09:30:52 följande:
    Nepp, hela problemet med Anna Ankas syn på det här med avsugningar är ju att hon tror att det går att skydda sig mot otrohet genom att alltid ställa upp på sex och alltid vara snygg. Det gör det inte! Vill mannen vara otrogen så är han otrogen, å då hjälps det inte om man gjort alla "rätt".
    Nej, det går inte att skydda sig mot otrohet, men det går faktiskt att minska risken.
  • Anonym (TheMan)
    Plutteli skrev 2009-09-29 21:58:37 följande:
    Kanske, men det är knappast det lättaste. Man är inte otrogen utan orsak, så långt är vi med. MEN om man är otrogen så är det helt och hållet ens eget ansvar. Däremot tycker jag många verkar ha extrema problem med kommunikationen när det har gått så långt. Avsaknaden av sex är inte problemet egentligen men ett symtom på problemet. Så om ens partner verkligen aldrig vill ha sex så måste man ju försöka ta reda på vad som ligger bakom och om det är nått man kan göra nått åt, om inte, bör man fortsätta tillsammans eller ej? Inget blir bättre av att man är otrogen och förhållandet blir definitivt inte bättre för att folk har sex för husfridens skull bara för att de känner sig hotad av otrohet.
    Om jag är kåt så är det mitt ansvar. Om jag är otrogen så är det mitt ansvar. Men om du inte är kåt, är det med mitt ansvar? Varför är det mitt ansvar att göra något åt att du inte vill ha sex?
    Brist på sex kan mycket väl vara problemet och förklaringen för den part som är otrogen. Och nej, jag säger inte att det är rätt, men det är så det är.
  • Anonym (TheMan)
    Plutteli skrev 2009-09-29 21:58:37 följande:
    Kanske, men det är knappast det lättaste.
    Dessutom håller jag inte med. Det är ganska lätt att minska risken för otrohet. Att sedan vissa personer inte är beredda att bjuda till för fem öre, utan har inställningen "om du älskar mig på riktigt så spelar det ingen roll att jag aldrig vill ha sex, är en sunkig ragata och bara gnäller, och passar det inte så älskar du mig inte tillräckligt".. sånt minskar väl inte direkt risken för otrohet, eller vad tror du?
  • Anonym (TheMan)
    Plutteli skrev 2009-09-30 07:26:12 följande:
    Nej det är inte ditt ansvar om jag inte är kåt. MEN det är delvis ditt ansvar att försöka ta reda på VARFÖR jag inte vill innan du vänder dig till någon utanför förhållandet. Jag fattar att enbart avsaknad av sex kan vara skäl nog för vissa att vara otrogen, det jag menade med att sexbrist inte är egentliga bekymret är just att det alltid finns en bakomliggande orsak till VARFÖR man inte vill ha sex. Sen är det inte alltid att det med avsaknad av sexlust själv vet exakt vad problemet är, men då får man hjälpas åt att försöka komma på det så man kanske kan rädda förhållandet.
    Det är ju också bakvänt. Varför är det mitt ansvar att ta reda på varför du inte vill? Min sexualitet är ju mitt ansvar, utan något krav på ansvar från din sida, då är ju följdaktigen din brist på sexualitet ditt ansvar, utan något krav på ansvar från min sida. Var och en skall ju ta ansvar för sig själva, så att säga..?
    Plutteli skrev 2009-09-30 07:31:07 följande:
    Tror det beror helt på vad man är för personer. Är det extremt viktigt med sex, ja då blir det omgående ett bekymmer om ena parten inte vill. För andra är det inte så viktigt och båda kan vara nöjda med sex typ en gång om året (inte vanligt men det finns, tror inte mina föräldrar har haft sex på typ 10 år men de är lyckliga ändå) Vad gäller sunkigt så skrev jag ovan att det beror helt på vad för stil ens partner gillar. Jag går typ jämt i t-shirt och mjukisbyxor men min sambo tycker jag är sexig ändå, skulle jag fnatta runt klädd som en fjortis i supertajta jeans och snäv topp hade han skrattat åt mig och undrat vart jag gömt mjukisbyxorna Allmänt gnäll kan väll döda vilket förhållande som helst oavsett vem som gnäller? Men även där, VARFÖR gnäller personen så mycket? Kan det ligga nått i gnället eller finns det annat bakom? Är h*n verkligen lycklig i förhållandet osv? Sen tycker jag det är fegt att inte våga ta reda på varför man har ett visst beteende och bara skylla på att partnern inte älskar en tillräckligt för att h*n ifrågasätter vad man pysslar med, så där håller jag med dig!
    Personligen tycker jag att det är lite för mycket egocentrism idag, både i samhället och förhållanden. Det är "jag jag jag jag jag jag" hela tiden, man sätter sig själv och vad man själv vill framför allt annat. Om man kan kompromissa lite mer så skulle mycket vara vunnet, oavsett om det gäller avsugningar eller tvätt.
  • Anonym (TheMan)
    Moonis skrev 2009-09-30 09:49:27 följande:
    Ärligt så tror jag inte alls att otrohet grundar sig bara i att man har för lite sex. Min sambo och jag hade en sån dikussion igår faktiskt för jag mådde inte jätte bra och ville prata om det och hela tiden gled han in på sex och tillslut tröttnade jag för allt ska f-n inte handla om sex. Först måste man se till att kunna prata med varandra, vara varandras bästa vänner och då kommer nog den sexuella biten automatiskt. Så är det med alla relationer, engagerar man sig inte och pratar med varanda så blir det ingen bra relation. Det tror jag bottnar i många otroheter och skillsmässor.
    Det är otroligt naivt att säga att man måste jobba på kommunikation etc, men sexlivet, ja det kommer automatiskt.. sexlivet är något man måste jobba på precis lika mycket som allt annat i förhållandet. Engagerar man sig inte i sexlivet med så blir det ingen bra relation.
  • Anonym (TheMan)
    Plutteli skrev 2009-09-30 07:58:52 följande:
    Delvis ditt ansvar sa jag, men inte enbart, det är lika mycket mitt ansvar! Men om nått är fel i förhållandet är det väll bådas ansvar att ta reda på varför och försöka lösa det om det går? Annars är det ju lika bra att bara göra slut istället för att vara otrogen så kan man fixa nån annan sedan istället. Jag håller med om att det är mycket "jagjagjag" i samhället. Men när det gäller min kropp så förbehåller jag mig den rätten att bestämma när någon ska hålla på med den! Allt typ av sex mot min vilja är övergrepp, även om jag går med på det efter tjat för husfridens skull för i grund och botten vill jag ju inte! Och i ärlighetens namn, hur kul är det att ha sex med någon som inte vill? Är det inte bättre att vänta till ett tillfälle då personen faktiskt vill? Och igen, OM partnern aldrig vill, då får man TILLSAMMANS försöka ta reda på varför.
    Varför är det över huvud taget ens delvis mitt ansvar att utreda din brist på sexualitet? Du tar ju inget ansvar _alls_ för min sexualitet, då är det väl inte mitt ansvar _alls_ för din brist på sexualitet. Det behöver inte vara något fel i förhållandet, varför skall jag då lösa att du inte är kåt när du inte löser att jag är kåt?
    Självklart propagerar jag inte för övergrepp, jag håller helt med om att ingen någonsin skall göra något mot en persons vilja, fysiskt eller psykiskt. Men, jag anser att det är ditt ansvar att se till att VILJA ha sex i förhållandet. Och då menar jag inte för husfridens skull, utan om att genuint vilja. Och om du inte har viljan, så är det ditt ansvar att ta reda på varför, och göra något åt det. Denna brist på vilja är inte mitt ansvar att lösa, särskilt inte om min kåthet inte är ditt ansvar att lösa. Om man däremot delar på ansvaret för allt, då pratar vi om något helt annat..
Svar på tråden Anna Ankas avsugningar