• annah75

    Förebygga håravfall efter att man fått barn...

    Hej!

    Har efter båda mina tidiga graviditeter ca 6mån efter förlossningen tappat mängder med hår,främst vid tinningarna där det i stort sett blivit helt kalt. Ammade bara andra barnet så vet att det inte beror på amningen som vissa påstår...
    Är nu gravid igen och undrar om du vet om det går att förebygga detta på något sätt? Hjälper det att äta tex kosttillskott å dyl eller har du några andra tips?

    mvh /annah

  • Svar på tråden Förebygga håravfall efter att man fått barn...
  • Hårexperten

    De flesta kvinnor brukar tappa hår efter en graviditet när hormonerna i kroppen går tillbaka till det "normala".
    Lika så stress och lite sömn bidrar även till att man kan tappa mycket hår.

    När man är gravid så går ett ökat antal hårsäckar in i den sk. vilofasen vilket innebär att hårstrået inte faller av. Ca: 3 mån efter en graviditet så börjar kroppen att göra sig av med dessa strån som varit i vila och kan därför märkas radikalt att man tappar massor av hår. 

    Det jag kan råda dig till att göra är att höra med en hälsokostbutik och fråga vad det finns för naturliga medel att ta till. Har själv inte provat men hört att Silica är bra.
    Försök också massera hårbotten en gång om dagen iallfall för att få mer blodcirkulation till hårsäckarna vilket i sin tur bidrar till att dom kan ta upp mer näring.
    Detta är så klart bra att göra för alla människor, gravida som icke gravida.

    Lycka till med både håret och magen! {#lang_emotions_flower}

Svar på tråden Förebygga håravfall efter att man fått barn...