Inlägg från: annbom |Visa alla inlägg
  • annbom

    Svininfluensan - FAKTA - frågor och svar - VACCIN

    Mycket bra information

  • annbom

    Eftersom viruset sprider sig i form av droppsmitta är det inte troligt att man för smittan vidare. För att smittan ska kunna föras vidare måste det finnas värdar, dvs de som faktiskt är sjuka. Vaccinerar sig alla så kommer det inte att finnas några värdar och då kan inte en som är vaccinerad smitta. Enkel mattematik bara


    Cecese skrev 2009-09-28 15:00:20 följande:
    Som jag förstått det så kan man bära på smittan även fast man är vaccinerad. Dvs att man kan fortfarande smitta andra fast man inte själv blir sjuk. Så en vaccinering skyddar bara en själv från att bli smittad och skyddar inte alla som inte kan vaccineras. Kan dock tyvärr inte uppge nån källa just nu men det är uppgifter jag läst tidigare.
  • annbom

    Men har blivit godkänt i dagarna.


    Gladabarnensmamma skrev 2009-09-28 20:18:47 följande:
    men är det inte lite konstigt att så många länder beställer GSK-vaccinet, det är ju ett av de få som FDA inte godkännt ännu?
  • annbom

    Det är ju många som gärna vill figurera i media utan att ha substans i det de skriver. Jag tycker nog att han emotsäger sig själv om man läser det som han har skrivit.


    Sencha skrev 2009-10-04 15:48:25 följande:
    Jag är jätteglad att du satt ihop den här tråden. Men varje gång jag lyckas känna mig någorlunda säker på att rätt sak nog är att vaccinera, så dyker det upp något som gör mig osäker igen. Senast i dagens Sydsvenskan, där en barnläkare skriver: sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article...
  • annbom

    Jag tycker nog att artikeln stärker mig i min tro på vaccin. Skvalen har använts tidigare i vaccin och är väl beprövat.


    Justess skrev 2009-10-04 21:38:41 följande:
    Jag skulle vilja veta vad som händer om jag väljer att avstå vaccinet i nuläget. Har jag försatt alla chanser till vaccin då? Eller kan jag välja att vaccinera mig senare om det visar sig att influensan ändrar karaktär och blir aggressivare?Som ni förstår är jag trots TS info tveksam. Det är främst adjuvanserna som jag är orolig för. Läste att det är skillnad på att inta skvalen oralt och att få det infört via muskel. Oralt är det ett nyttigt kosttillskott. Intramuskulärt finns det en fara i form av ökad risk för autoimmuna reaktioner. Dock går åsikterna isär här. På bloggen Medvetenskap finns länkar till olika "expertuttalanden" och studier.Medvetenskap om Sgualene, gulfkrigssyndrom och vaccin mot svininfluensa
  • annbom

    Det är ingen vetenskaplig källa utan endast ett forum för egenintresse.


    jippy skrev 2009-10-06 12:25:39 följande:
    Varför är det en dålig källa? 
  • annbom

    Riskerna är ju som störst i andra och tredje delen av graviditeten så jag skulle nog också vänta några veckor på att vaccinera mig. Alla kommer ju inte att hinna få vaccinationen första veckorna och du får hoppas att så många som möjligt vaccinerar sig så blir risken mindre även för dig.


    Caribe skrev 2009-10-07 09:37:44 följande:
    Serendipity - i nuläget har jag tackat nej till vaccinering som mitt jobb kommer erbjuda i slutet av oktober, då det troligtvist krockar med min behandling, men jo jag skall fråga mina läkareMen även om mina läkare säger att det är nog ingen fara, så vet jag inte om jag kommer våga? Det känns spontant fel att påverka immunförsvaret samtidigt som en ivf behandling...Kan tillägga att annars om allt vore normalt så skulle jag vaccinera mig och om jag vore gravid redan så skulle jag vaccinera mig
  • annbom

    Att mamman blir allvarligt sjuk. Vaccinet ska det inte vara någon fara med, men jag skulle också väntat tills jag visste att ägget fäst sig.


    Gillan skrev 2009-10-07 15:33:11 följande:
    Hur menar du att riskerna är störst i andra och tredje delen av graviditeten? Jag hänger inte med riktigt. Är det stora risker att ta vaccinet om man är så pass långt gången i graviditeten eller är riskerna störst för bebisen om man blir smittad? S-)
  • annbom

    Tråden är till för fakta och INTE spekulationer


    happydiamond skrev 2009-10-08 23:04:42 följande:
    bra att människor läser pa innan de "bara gar och tar sprutan".Däremot haller jag inte med om att det bara är "enstaka människor" som pastar nagot annorlunda. de är ganska manga och blir fler o fler. (sorry ingen källhänvisning till detta).kan det isafall ligga nagot i information som säger att vaccinera inte alltid är det bästa? vaccinering är i alla fall inte helt oemotsagt.är inte i riskgruppen o har ingen närstaende som är det heller. hade jag haft det sa skulle jag kanske lutat lite mer at att vaccinera.Angaende :* Solidaritet mot de i riskgrupperna som inte kan vaccinera sig, t ex små barn.sa kan man läsa detta i ett nyhetsbrev:Att vaccinera sig som stor grupp kan orsaka att skyddet mot ett virus försämras, då immunförsvaret avväpnas mot just det specifika virus som vaccinationen är avsedd att skydda emot. Detta beskrivs av i en intressant artikel på ämnet från Svenska Dagbladet: "Vaccin kan göra mer skada än nytta"www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3427795... av Ann-Cathrin Engwall, doktor i molekylär cellbiologi. Hänvisar till denna i bloggen.I nämnda blogg svarar Ann-Cathrin Engwalls make, Bo Engwall:"Ja, mitt resonemang följer logiskt på det som min fru lärt sig i sin utbildning till PhD i molelylär biologi och i immunologi och virologi under många år. Det är enligt henne INGA nyheter i det hon presenterat i SvD Brännpunkt 28 aug, utan endast enkla slutsatser av gammal skåpmat, för att uttrycka det hårt. Hon förvånas över att inte fler förstått detta, i vissa kretsar där de borde gjort det..."Av detta resonemang skulle det ur solidarisk synpunkt vara av större värde att många låter immunförsvaret angripa ett virus på så naturliga grunder som möjligt, för att på så sätt höja immuniteten OM det visar sig att ett virus återkommer i en lite annorlunda form.Det bästa vore att arbeta för att höja immunförsvarets förmåga att naturligt ta hand om virus. Allt mer information kommer om D-vitaminets roll i att kunna påverka vår förmåga att stå emot bl.a. virus. Således borde en del resurser satsas på att se till att befolkningens nivåer av d-vitamin ligger på en tillfredställande nivå, framförallt under det mörka vinterhalvåret, då de flesta råkar ut för influensor.Det solidariska borde då ligga i att se till att man har rätt nivåer av d-vitamin i kroppen och att avkräva myndigheterna möjlighet att kontrollera detta och att lämpliga tillskott finns att tillgå som stöttar kroppens immunförsvar. Inte att tvinga på hela befolkningen ett vaccin, som i sig försämrar den naturliga immuniteten, och som sprider etylkvicksilver (thiomersal) och tveksamma tillsatser såsom squalene till en intet anande befolkning.
Svar på tråden Svininfluensan - FAKTA - frågor och svar - VACCIN