• Lanlar

    (¯`°•.¸Vi Med BF Oktober 2008- Nu Är Dom Här¸.•°´¯) Del 7

    Hej allihopa!
    Jag har inte hunnit skriva på ett bra tag, men försöker läsa lite då och då! Det blir inte så mycket fritid nu när jag jobbar. Hoppas alla har det bra och grattis till alla småttingar som har hunnit fylla 1 år!! Anton firades idag med sång, "glasstårta" och present! Och imorgon blir det stort kalas - har hyrt en lokal så imorgon blir det att hålla i hatten, kämpa på med maten och hoppas på Anton orkar ha glatt humör hela dagen!

    Annars händer inte så jättemycket. Vi försöker leta större boende, men det är lite svårt och vi har tackat nej till lite hyreslägenheter...oense har vi varit här hemma varje gång. Nu har vi hittat ett hyresradhus som jag verkligen gillar utanför Göteborg, men man måste ju vara två att vilja flytta. Jag vill verkligen ha lite bättre uppväxmiljö för Anton och större då det verkligen börjar bli trångt med en 2:a..hmm..ja, vi får se vad som händer. Jobbet är ok, men det känns i allafall kanon att min killar har det bra hemma!

  • Lanlar

    Hej!
    Hoppas alla mår bra! Jag har en liten fråga...är det någon som har börjat pott träna och som har några bra tips. Vi köpte potta för två veckor sedan och han har bara fått sitta lite på den för skoj skulle, men jag har ingen aning om hur man tar steget vidare???

  • Lanlar
    MissMy skrev 2009-11-04 17:36:01 följande:
    Hejsan!Vi började pott träna Jasmine då hon var 6 månader..gör det till en rutin att man sitter på pottan då man vaknar, efter maten och innan man går ut och leka, så skall du se att ni får resultat.kom ihåg att berömma om de kommer något i pottan viktigt dock att om han inte llas gillar pottan skall man inte tvinga honom utan då vänta nån dag och prova på nytt.Lycka till!! Jag har inte bytt en blöja med nr 2 på säkert 3 månader vi använder dessutom hälften mindre blöjor nu då hon så ofta gör sina bestyr på pottan.bra för ekonomin
    Oj, det var fantastiskt! Fast jag har hört att det är lite tuffare för pojkarna att pott tränas så vi får ser hur det går, men ska börja testa som du säger morgon/mat m.m. så får vi se. Han tycker ju pottan är lite rolig, men inte mer än 2 sek! Fast just nu är mina killar uppe i Umeå så jag får vänta till nästa vecka. Jag är själv hemma och pluggar inför mitt teoriprov...som jag ska idag!!! Jag har pluggat mycket innan men de senaste tre veckorna på jobbet har varit väldigt hektiska så det är först igår och i förrgår jag har hunnit sitta några timmar. Och nu på morgonkvisten här ska jag väl hinna sitta ca tre timmar....det är så mycket detaljkunskap att trycka in...blir helt matt!!
  • Lanlar
    MissMy skrev 2009-11-05 08:39:35 följande:
    Lanlar:Lycka till på teorin Jag har förstått jo att det kan avar lite svårare med pojkar,Ta med nån skojig leksak eller bok så att han villigt stannar en stund på pottan.Prova kan man alltid sen är det barnet som bestämmer resten
    Klarade teorin:)...så skönt! Imorgon är det uppkörning...jätte jätte nervös..mer nervös än inför förlossningen!!!! Och ikväll kommer mina killar hem från Umeå. Ska bli så skönt att få hem dem. Jag har städat och fixat hela helgen...ska bara tvätta 8-10 maskiner också:). Har gjort om i hallen när så jag hoppas min kille tycker det blev bra. Fyndade ett kanonfint vitt skåp på secondhand igår så hatthyllan åkte äntligen bort!! Det blev mycket renare och finare....och så kanske vi slipper att Anton drar ut alla skor i hela lägenheten! Nä, nu ska jag fortsätta surfa lite och sedan måste jag jobba ett par timmar.
  • Lanlar

    Idag klarade jag uppkörningen, så äntligen har jag körkort...eller ja, lappen i allafall! Gud, vad jag har kämpat för detta så det känns som en otrolig börda har släppts från mina axlar!

    Armani: Det är bara att ge sig tusan så går det! Se på mig jag var så rädd att jag nästan kräktes efter första körlektionen och då körde jag bara i 20 min! Mitt upplägg vara att mjukstarta och köra en gång i veckan på körskolan i tre månader...körde då bara ett fåtal gånger privat och sedan tog jag en intensivkurs i två veckor i somras. Efter den så kände jag att det lossnade och har kört 3-5 ggr i veckan privat/körskolan. Så jag tror att jag gav mig lite längre tid och att jag sedan har kört mycket gjorde att det gick vägen. Idag är jag inte livrädd, kan självklart känna obehag och känna mig lite osäker men det är långtifrån den känslan jag hade från början.

    Vad tråkigt för er som maten & sömnen krånglar för! Hoppas det blir bättre för er snart!!

  • Lanlar

    Armani: Hoppas verkligen det löser sig för er!!! Jag har också varit jättenervös för att få en dagisplats för långt bort, men nu löste det sig både med körkort och plats fick vi ganska nära...men har hört att det här dagiset är ganska dåligt..så det känns så där. Men vi får köra på och testa, men annars funderar jag på föräldrakooperativ. Lite svårt att skriva nu med Anton i knät....han vill vara över allt och pilla på allt och helst i mitt knä!! Hoppas allt är bra med er alla annars. Själv så letar vi fortfarande större bostad, jag vill ha nytt jobb, men killarna trivs bra hemma med varandra så det är skönt! Nu ska jag ut på sista svängen med hundarna och sedan är det att hoppa i säng...går ju upp halv fem/ fem varje dag!

  • Lanlar

    Tänkte bara höra hur ni gör med julklappar till våra små? Vi funderar på att bara köpa några små leksaker och att det ska räcka.

  • Lanlar

    Hej tjejer!
    Vad intressant med era julklapps svar. Jag känner att jag skulle vilja köpa massor, men han har ju så otroligt mycket tycker jag och vet vet att alla kommer köpa leksaker till honom och kläder och sånt köper man ju själva hela tiden - tror lillkillen nu har 24 par byxor!!! Det vi hittills har köpt är en söt liten väska med ett tåg på, som han kan stoppa lite leksaker i, en mindre fotboll och duplo plattor. Ska förhoppningsvis ge mig ut och köpa det sista imorgon, men det blir nog bara något litet till, till Anton.

    Cecese: Hoppas det blir bättre snart och att du och din man kan få komma iväg på den där resan!

    Vet inte om jag har skrivit om hur dåligt dagiset vi fick till Anton är, men det är katastrof så vi letar nytt...fast det finns inte så många alternativ så vi har sökt plats på ett föräldrarkooperativ som känns kanon!!! Så nu ska vi på intervju på torsdag...vi hoppas vi blir "godkända"! Nu måste jag hoppa i säng för Anton somnade för första gången på väldigt länge väldigt tidigt kl 20 så han lär ju vakna vid fem tiden imorgon!

  • Lanlar

    God Jul i efterskott allihopa!

    Vi firade jul i Umeå hos svärföräldrarna...onsdag till i söndags var vi där. Anton fick en hel del julklappar...en del bra och en del bättre bra..typ som han kan använda om 1-5 år!!!! Och massor av snö hade vi så Anton fick åka snowracer varje dag:). Nu jobbar jag tyvärr i mellandagarna, men fick hela nio dagar ledigt runt jul så jag ska inte klaga!

    Grattis empa81!!!!!

Svar på tråden (¯`°•.¸Vi Med BF Oktober 2008- Nu Är Dom Här¸.•°´¯) Del 7