• Svar på tråden BF Januari :-) del 3
  • jeng

    Ang shopping.
    Vi har ju köpt riktig säng till Ted. Men han sover ju fortfarande i spjälsängen. Jag är inte så sugen på att köpa ny spjälis till lillen, eftersom Ted troligtvis kommer byta säng snart!! Hur skulle ni ha gjort?

    Jag tänker som så att i nya huset finns inga trappor osv, så där kommer Ted kunna sova i sin vanliga säng utan att man behöver oroa sig. Dock kommer han väl komma upp om nätterna om han vaknar till... jag tror att han får ha kvar spjälisen ett tag till, och så kör vi lillen i vår säng (vi hade Ted i vår säng ca 2 månader) och sedan i resesängen.

  • Licens To Kiss

    Jag skulle gjort som du tänker göra.


    Vecka 24, med sonen. Dotter född 2001. Älskar mina barn.
  • Aalexandra

    Vi har ju också dottern sovandes i spjälsäng ännu, men jag köpte en resesäng på jysk för 300kr som står i vårt sovrum (när dottern vaknar på natten är det skönt att bara bära in henne) Så om dottern nu inte får en "riktig" säng innan bebis kommer så får bebisen ta resesängen. Färdigbäddad o klar juh

    Ang. shopping har jag varit himla duktig på att inte köpa så mkt, några plag har det blivit till bebisen men inte alls mkt. Vi har ju precis ALLT redan, ev att vi behöver köpa en overall i rätt stl, men vi har en i stl 56,62,68,74,80 så det är om skruttan är liten att vi behöver en i 50 också. Men springer jag inte på ngn jag älskar så kan det vänta tills hon är ute så får det köpas o tvättas då. Tar ju inte så lång tid att fixa.

    Till mig har jag bara köpt ytterst lite, känns så tråkigt att köpa kläder man bara kan använda så kort tid, så kör på det som funkar hemma. Hade mkt långa tröjor så jag har inte behövt gå naken ännu

  • Therace

    Vi provade att ta bort ena sidan av spjälsängen förra helgen, la två täcken på golvet nedanför ifall dottern skulle ramla ur sängen. Det fungerade helt OK, hon ramlade inte ur sängen förrän tredje och sista kvällen av "experimentet". Vi bestämde oss för att bygga om spjälsängen igen eftersom läggningarna tog längre tid och makens nattsömn blev för förstörd av att ligga och lyssna efter dottern...

    När nästa barn kommer efter nyår (peppar, peppar!) räknar jag kallt med att h*n kommer sova hos mig de första månaderna. Det ger oss lite mer tid att hinna bygga ett tillfälligt eget litet rum åt dottern, då kommer vi köpa en vanlig säng åt henne istället och nya knodden kan använda spjälsängen.

    Jag har för mig att du har lite tightare mellan dina barn än jag kommer ha, men har du både spjälsäng och resesäng är det väl klappat och klart för din del?

  • Underbara ungar

    Jag har full uppsättning av både tjej o pojk kläder så jag har bara handlat overall och BB-kläder.
    Sen blev det ju vagn o babyskydd också då vår gamla vagn hade sagt upp sig

    Så nu är det "bara" mössa o en vantar kvar att köpa till "bulan".

    Har ni andra något smeknamn på magen??
    Vi kallar ju våran för "bulan"


    Axel o5o92o * Enya o7o824 * Bulan BF 1oo119
  • Aalexandra

    Mellan mina blir det 1½ och för min del är det lugnt.. Vi har ju som sagt resesängen också. Så vare sig dottern lär sig sova i riktig säng eller om hon fortsätter med spjälsängen ett tag så har vi sängar så det räcker.
    Jag har funderat på om man kanske ska börj träna med bara en madrass på golvet, då blir det ju inte ett så långt fall om hon rullar ur. Nackdelen med att hon sover i sitt rum då är väl att det blir så enkelt att gå o leka med alla saker när man inte är "inlåst" mellan alla spjälor

  • jeng

    Aalexandra,
    HAHA! Känns som att ni verkar ha rätt mycket redan ja! Overaller i varenda storlek. Ted har en teddy i strl 68 och en tunn fleece i strl 74, det är allt. Och de är ju båda alldeles för stora för bebis, så jag har köpt en teddy och en tjock i strl 62. De är säkert lite stora i början, men det gör inget, för de växer ju så fort, och så mycket kommer de ändå inte användas i början tror jag!Är det tokstort så köper vi väl en mindre som passar bra då.

    Ja, min pojk far runt så mycket i sömnen, så det är därför vi har kvar honom i spjälsängen. Sålänge han gör det så är det nog bäst!

  • Therace

    Underbara ungar skrev 2009-10-09 10:56:49 följande:


    Jag har full uppsättning av både tjej o pojk kläder så jag har bara handlat overall och BB-kläder. Sen blev det ju vagn o babyskydd också då vår gamla vagn hade sagt upp sig Så nu är det "bara" mössa o en vantar kvar att köpa till "bulan".Har ni andra något smeknamn på magen??Vi kallar ju våran för "bulan"
    "Bönan" har det blivit den här gången, det var vad maken sa vid VUL :-P "Jaha, att det ser ut som en "räka" har jag hört är en klassiker?" sa jag, "Men det här ser UT som en BÖNA!" svarade han då.

    Förra gången handlade det mest om "pyret" (för makens del), efter UL blev det mer "våfflan" pga BF på våffeldagen
  • Aalexandra
    Therace skrev 2009-10-09 11:00:49 följande:
    Underbara ungar skrev 2009-10-09 10:56:49 följande:
    "Bönan" har det blivit den här gången, det var vad maken sa vid VUL :-P "Jaha, att det ser ut som en "räka" har jag hört är en klassiker?" sa jag, "Men det här ser UT som en BÖNA!" svarade han då.Förra gången handlade det mest om "pyret" (för makens del), efter UL blev det mer "våfflan" pga BF på våffeldagen
    Haha, våfflan.. Fyndigt!
    Här blir det mest bebisen, hon eller magen.
  • Licens To Kiss
    Underbara ungar skrev 2009-10-09 10:56:49 följande:
    Jag har full uppsättning av både tjej o pojk kläder så jag har bara handlat overall och BB-kläder. Sen blev det ju vagn o babyskydd också då vår gamla vagn hade sagt upp sig Så nu är det "bara" mössa o en vantar kvar att köpa till "bulan".Har ni andra något smeknamn på magen??Vi kallar ju våran för "bulan"
    Oj han har många namn. Innan jag fick veta att de var en hann så blev de "bebishjärtat" och "den lilla". Dottern kallade honom för "bajskorven" för när hon var med på VUL pga liten blödning så sa hon efteråt, den såg ut som en bajskorv.
    Vecka 24, med sonen. Dotter född 2001. Älskar mina barn.
Svar på tråden BF Januari :-) del 3