• eeh

    mitt barn en horunge enligt islam?

    jag och mitt barn pappa (han är muslim) och jag kristen
    fick en son för 4 år sedan och vi är inte gifta, folk ogillar oss och vårt barn för ATT HAN ÄR EN SÅ KALLA HORUNGE enligt islam då man inte få skaffa barn innan man gift sej!

    tycker detta är helt sjukt och skulle gärna vilja veta VARFÖR ett barn som bli till utan äktenskap inte kommer tilll paradiset? att föräldrarna bli staffade av allah för sina gärningar kan jag ha förståele för men inte hur ett oskyldigt barn som inte har bett om att bli född kan nekas paradiset pga vad föräldrarna gort

    skulle bli hemskt glad om nån kan ge mej ett riktigt svar på detta

  • Svar på tråden mitt barn en horunge enligt islam?
  • MinNatalie

    Men det är rätt när en 17 årig flicka gifts bort till en 40 årig man som dessutom har 3 fruar sen innan. Sen blir hon ofrivillgt gravid och föder hans 9de barn?

    Än 2 personer som känner varandra, älskar varandra och respekterar varandra får ett kärleksbarn utom äktenskapet..(och gifter sig sen)

  • gamlingen

    Ts;
    att fördöma barn som är födda utom äktenskapet är mycket vanligt både inom kristendomen och islam. I Sverige var det den vanligaste åsikten för bara ca 40 år sedan. Min pappa blev förtvivlad när jag medvetet blev gravid för 32 år sedan. "En ring måste du ha åtminstone", tyckte han och tänkte på förlovningsringen. Men sedan tänkte han aldrig på barnet på det sättet.

    Men herregud, ursäkta uttrycket, du kan väl ansluta dig till dem inom islam som inte tycker så. Strunt i de andra.
    Om du vill känna dig tryggare; boka ett samtal med en imam. Vid moskén vid Medborgarplatsen, Stockholm, och t ex den muslimska skolan i Angered, Göteborg, finns det imamer som tolkar Koranen på ett tidsenligt sätt.

  • The Morticia
    oOHalalOo skrev 2009-10-28 11:01:06 följande:
    The Morticia skrev 2009-10-28 10:50:50 följande:
    Ja - och? Du fick ju sagt vad du ville i alla fall.
    Jag förstår mig verkligen inte på dig och vad du skriver. Det är ju helt osammanhängande. Jag skrev inte ens till dig.
  • oOHalalOo
    idiblon skrev 2009-10-28 11:07:33 följande:
    Nej, jag sa inte att barn ska klassificeras som horungar då. Jag sa att eftersom barnet är en "horunge" i vilket fall som helst om föräldrarna inte är gifta, så är det inget att ta åt sig av. Ja, rent löjligt att göra det, faktiskt.
    Ja visst är det löjligt, jag håller med, för ett barn kan inte få öknamn eftersom de själva inte kan välja sina föräldrar så att säga.
  • oOHalalOo

    The Morticia skrev 2009-10-28 11:08:28 följande:


    Men nu börjar jag tro att du skojar med mig på allvar. Ingenstans har jag talat om islam utan i mitt inlägg menade jag att det är fullständigt ointressant vad religiösa människor tycker om saker som de baserar på sina religiösa föreställningar. Begriper du verkligen inte eller vill du bara före en ickedebatt? Det spelar ju liksom ingen som helst roll vad som står eller inte står i koranen. Om jag hävdar att ditt barn är en horunge för att det finns lila rymdblommor i atmosfären så kvittar det om jag är kristen eller muslim och tolkat religionen åt skogen - det jag hävdar är inget att bry sig om eftersom jag är dum i huvudet i största allmänhet och mitt problem är att jag tror på nonsens över huvud taget.
    Lika ointressant som det är vad icke-religiösa tycker. Så har ju då inget med religion att göra alls då, vad du har skrivit. Även om det var mycket religion och religiösa inblande som skulle ha kunnat lura vem som helst...
    Full allvarlig ...
  • oOHalalOo
    MinNatalie skrev 2009-10-28 11:08:31 följande:
    Men det är rätt när en 17 årig flicka gifts bort till en 40 årig man som dessutom har 3 fruar sen innan. Sen blir hon ofrivillgt gravid och föder hans 9de barn?Än 2 personer som känner varandra, älskar varandra och respekterar varandra får ett kärleksbarn utom äktenskapet..(och gifter sig sen)
    Har någon här sagt att tvångsäktenskap är ok? Då har jag missat det i så fall. Det är fel enligt de flesta tror jag och även enligt Islam.
  • oOHalalOo

    The Morticia skrev 2009-10-28 11:10:12 följande:


    Jag förstår mig verkligen inte på dig och vad du skriver. Det är ju helt osammanhängande. Jag skrev inte ens till dig.
    Mitt inlägg var citerat? Men ok då hoppar jag över dina inlägg vem de än vänder sig till. No prob.
  • The Morticia
    oOHalalOo skrev 2009-10-28 11:39:47 följande:
    The Morticia skrev 2009-10-28 11:08:28 följande:
    Lika ointressant som det är vad icke-religiösa tycker. Så har ju då inget med religion att göra alls då, vad du har skrivit. Även om det var mycket religion och religiösa inblande som skulle ha kunnat lura vem som helst...Full allvarlig ...
    Helt ärligt så fattar jag inte ens vad du skriver eller vad du menar. Helt förvirrat. Du verkar ju prata om helt pararella saker som inte är kopplat till något jag har skrivit.
  • oOHalalOo

    The Morticia skrev 2009-10-28 12:10:18 följande:


    Helt ärligt så fattar jag inte ens vad du skriver eller vad du menar. Helt förvirrat. Du verkar ju prata om helt pararella saker som inte är kopplat till något jag har skrivit.
    Läs inlägg 97. Morsning.
  • katja74
    86maria skrev 2009-10-28 10:35:20 följande:
    jo självklart ska dom själva välja !! men som jag ett exempel då, jag föds i ett kristet land mina föräldrar är inte direkt troende, inte jag heller men man blir ju aútomatiskt kristen.. det är ju inte så att folk från andra länder kallar svenska muslimer eller judar, dom säger att vi är krista fast än alla inte tror på gud.. sen om jag som vuxen väljer något annat är det helt självklart!!! men jag vet inte kankse ska säga att mina barn är buddister..
    Sverige har faktiskt ingen statskyrka i egentlig mening, och är således heller inte ett "kristet"land.

    Folk i andra länder får säga vad de vill, men man blir inte automatiskt kristen för att man råkar födas i Sverige. Om du vill kalla dina barn buddhister så missade du nog min poäng med inlägget. Barn är barn, låt dem vara det tills de blir stora nog att själva bekänna sig till en viss religion(eller inte) menar jag.

    "I Sverige var Svenska kyrkan tidigare nära knuten till svenska staten, och Svenska kyrkans lutheranism kan således sägas ha varit statsreligion. Sedan den 1 januari år 2000 har relationerna mellan staten och Svenska kyrkan förändrats och kyrkans ställning som självständigt trossamfund etablerats. I så måtto saknar Sverige numera statsreligion." (wikipedia)
Svar på tråden mitt barn en horunge enligt islam?