Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Tårttråden del 16

    hallå.. jag ska göra en tårta med ljusa bottnar, geishafluff och skumbanans fluff,spackla med osötad grädde.. kan ja ha marsipan på de, eller blir de godare med mmf? har inte gjort eller ätit mmf förr, men kan tänka mig att den är bra söt den med.. älskar allt sött själv, så ja kan nog äta de, men vill ju inte att alla andra ska storkna.. som andra alt tänkte ja göra en budapestrulle.. har alltid två olika..

  • Bambusa

    hur mkt större ska marsipan/sp/mmf vara än tårtbottnarna för att få de fint? hatar verkligen att kavla...

  • Bambusa

    gjorde mmf i eftermiddags, och har suttit och gjort små blommor nu, men den vart så seg och svårt att ta loss kanterna runt blommorna, kanske de vart för mkt floursocker? fast jag vägde allt.. körde med tårtdecors daisychain.. nått tipps? tänkte ha blommor runt hela tårtans kant och några uppepå, men vilken tid de tar... ont i huvudet och ögonen..

  • Bambusa
    Bambusa skrev 2009-11-03 00:57:21 följande:
    gjorde mmf i eftermiddags, och har suttit och gjort små blommor nu, men den vart så seg och svårt att ta loss kanterna runt blommorna, kanske de vart för mkt floursocker? fast jag vägde allt.. körde med tårtdecors daisychain.. nått tips? tänkte ha blommor runt hela tårtans kant och några uppepå, men vilken tid de tar... ont i huvudet och ögonen..
    puffar lite...
  • Bambusa
    Egensinnig skrev 2009-11-03 18:06:14 följande:
    Väga hjälper tyvärr inte när man har med MMF o SP att göra. Det kan skilja åtskilliga dl från gång till gång vad gäller florsockret pga luftfuktighet, märke på marschmallows, hur långe man micrar mm. Jag börjar med ca hälften av florsockret och kollar konsistensen sen lite till tills jag är nöjd. Låter den vara rejält kladdig och lägger den i en påse att vila ett par timmar el över natten. Om den känns stum och seg är det för mycket florsocker - pröva att knåda i lite smaklös matolja eller kokosfett så ska du se att den blir smidigare. Är den för kletig så knådar man i mer florsocker. Så ta alltid mindre florsocker än du tror går åt till att börja med. Man lär sig efterhand vilken konsistens som blir bäst att jobba med. Ett annat alternativ är att man knådar ihop MMF med kanske 1/3 så mycket SP - det ger också en bättre konsistens. Good luck! Ang daisychain:en tycker jag den är kass, använder vanliga daisy-utstickare istället.....Men generellt när man jobbar med utstickare så se till att ha på generöst med florsocker så fastnar det inte. En del förordar kokosfett/olja men det är en smaksak.
    okej, jo jag hade i lite kokosfett medans ja knådade den mjuk,så den vart kladdig, men tyckte att den inte gick att kavla så tunn att daisychain skar igenom helt.. fastnade inte nå alls.. ska ha tårtan klar på fredag kväll hade ja tänkt.. hade eldorados stora marschmallows, som jag slet i mindre delar.. micrade i flera omgångar, rörde emellanåt för att se så allt smällt som de skulle.. ska nog köpa nya marschmallows imorrn å prova igen.. får se om de blir bättre..
  • Bambusa
    MissMurrig skrev 2009-11-06 09:56:26 följande:
    Någon som vill tipsa om en god jordgubbsfyllning som man kan använda typ direkt. Helst inget med gelatin...
    jag gjorde en provtårta med färdig jordgubbskräm man rör i marsanpulver och blandar med vispad grädde, vart ganska bra, dock lite söt.. men d beror nog mkt på krämen..
  • Bambusa

    gjorde min första finare tårta igår, ligger i mitt galleri om nån skulle vilja lägga in den i fototråden, den är fylld med geishafluff,och rårörda hallon med grädde, spacklad med grädde.. bilden r en tårtbild, blommorna är av mmf, resten marsipan.. vart väldigt nöjd faktiskt, hade dock hjälp av mamma att lyfta på marsipanen för den var så stor å jag så närvös.. hade redan lyckats få budapestrullarna att spricka nr ja rullade dom så ja ville verkligen att den skulle bli bra iaf.. å de vart den... ingen som våga skära i den, så ja fick offra mig... men var ju jag som skulle börja med så..

  • Bambusa

    nu vill ja bara ha en orsak till att göra nya tårtor ju... skulle vilja lära mig modelera figurer, nån som har tips?

  • Bambusa
    zuperduperme skrev 2009-11-09 14:19:50 följande:
    nån som vet vart man kan beställa en oblat av en egen bild? och är de nån som har nått förslag på hur ja ska dekorera mina tårtor till flickans dop? det står hellt still i huvudet
    jag har köpt tårtbild(dock inte oblat) av en kille på tradera, då fick ja skicka eget foto, har beställt två gånger... har nån hemsida, kan pm´a den om du vill, annars kan du kika på tradera.. jag gjorde en senast i lördags, på grön marsipan, en liten nakenhund, finns i bildtråden, var dock en liten bild ja skicka, så den vart väldigt bra..
  • Bambusa
    zuperduperme skrev 2009-11-09 17:46:48 följande:
    ni som gör bebisar och har på doptårtor, hur gör ni dem?? finns det färdiga modelerade bebisar eller andra figurer att köpa??
    ja köpte föresten dopbebis i plast på en partybutik i gävle.. två pack med rosa/vita bebisar till doptårta.. har sparat dom..
Svar på tråden Tårttråden del 16