Inlägg från: hotflower |Visa alla inlägg
  • hotflower

    Tårttråden del 16

    *suck å stön* Gjorde en sista-minuten -tårta till  makens jobb nu ikväll, för jag kom över en hel del marsipan och då önskade maken att få ta med en tårta imorgon till jobbet. Visst...;
    moussen stelnade ej....men jag lade ihop ändå, varpå när jag flyttade tårtan gled den nästan av...kunde rädda den men då började det "rinna" på sidorna...så jag fick göra "snurror" av marsipanen för att dölja det så gott det går.
    Dekorerade den i hösttema enl hans önskemål men usch såååå missnöjd jag blev MEN får hoppas att den är god. är bara så glad att det inte var till någon annan än ett gäng "gubbar" som alltd sätter värde på en fika
    Vad drar man för lärdom om detta?? Jo, jag ska INTE försöka mig på sista minuten-impuls tårtor!! Hua mek!!!

  • hotflower

    Åh så mycket fina tårtor i tråden det sista...

    och Troxii din "häxa" var helt underbar-vilka fantastiska levande ögon!! Jättebra!

  • hotflower

    En liten dum fråga kanske men hur får ni fotona på era tårtor så stora? Har det med bildstorleken att göra från början eller vad? Inte så teknisk när det gäller sådant

  • hotflower
    joseline skrev 2009-10-29 19:21:39 följande:
    Tack för svaren. Den blev inte som ganache, bara grynig och konstig. Jag får prova med mindre choklad om jag försöker igen eller göra vanlig chokladmousse =)Läste i nån tidigare tråd om en saffransbotten, pepparkaks/glöggmousee tårta, minns inte vem som gjort den men kan du dela med dig av receptet? Tänkte göra den som jultårta.
    Detta recept har jag hittat men det finns säkert flera...:

    Glögg mousse

    200 g vaniljkvarg
    200 g färskost, t.e.x med vaniljsmak
    ½ tsk pepparkakskrydda
    2 -3 msk socker
    1 dl glöggkoncentrat
    5 gelatinblad
    2 dl vispgrädde

    Blanda kvarg, färskost, pepparkakskrydda och socker. Vispa grädden. Blötlägg gelatinbladen. Värm upp glöggen och smält de blötlagda gelatinbladen i den heta glöggen. Blanda långsamt glöggblandningen i kvarg-färskostblandningen. Vänd till sist försiktigt ner den vispade grädden. Låt eventuellt moussen stelna en aning innan du fyller tårtan.
  • hotflower
    mammastegeby skrev 2009-10-29 20:16:04 följande:
    Nu behöver jag svar snabbt Jag håller på gör en tårta och fyllde den på eftermiddagen idag. Den ska lämnas imorgon bitti. Kan jag sätta på marsipanlocket redan ikväll för att inte behöva stressa imorgon????? (har alltid satt på locket samma dag som den serveras...2:a frågan är att dekorationen jag har gjort är ganska tung. Tror ni att jag måste stödja med något??...funkar sugrör. Dekorationen är en häxpumpa i marsipan som är 5x5 cm. Tacksam för svar =)
    Jag har lagt på dagen innan och det har funkat...bara man inte täcker över med plast el dyl.
    sugrör går ju bra, eller spaghetti, blompinne eller tandpetare
  • hotflower
    Pepparkaka skrev 2009-10-30 11:12:16 följande:
    Jo, det är ett bra recept . Kan ju bara tillägga att kvarg alltså är samma som kesella, men i Finland brukar vi kalla det kvarg .
    Hm...är det ditt recept??
    Hittade på en blogg när jag sökte, hihi!
  • hotflower

    Hua mek...har precis försökt mig på att modellera en Westies terrier!!! Åh usch vad jag är kass på att modellera...hur fixar ni alla era underbara verk?
    Min hund ser nu ut som ett...får!

    Vet ni några bra sidor man kan gå in å kika på hur man modellerar?
    Desperat!

  • hotflower
    joseline skrev 2009-11-03 13:33:12 följande:
    Ni som gjort pollyfluff, vad har ni haft till ?Vad tror ni om jordgubbsmousse och polly? Vill gärna ha förslag =)
    Låter gott tycker jag...
    Har själv haft tillsmmans med glasscremé och det var helt ok det med ...
  • hotflower

    Ni som gör egen SP och smaksätter den, med vad smaksätter ni den och vart kan man köpa det? Finns det någon bra hemsida som mna kan handla ifrån?
    Väldigt begränst i vår närbutik...

Svar på tråden Tårttråden del 16