• Smurfan 81

    Tårttråden del 16

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.


    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.




    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1


    Tråd nr 15 


     


    Bildtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48253316.html




    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-26 21:22
    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-28 20:01
    Ny CupCaketråd!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48321652.html
  • Svar på tråden Tårttråden del 16
  • Queequeg

    Min apelsinmousse skar sig när jag hade i gelatinet typiskt när man ligger efter i tidschemat.

    Det har hänt någon gång förut när jag bla gjorde en päronmousse.

     Kan det ha att göra med fruktsyran, att det hela skär sig när man blandar i gelatinet?

    Fler som har erfarenhet av detta.

    Tur att partnern är på väg hem från arbetet så han kan stanna och köpa grädde på vägen hem, sade åt han att köpa en liter gärrde bättre att vara förberedd i fall det händer igen.

  • mammastegeby

    Snälla behöver svar snabbt.

    Jag ska gör vit chokladmousse första gången. det är det receptet som har:
    -2 dl grädde
    -50g vit choklad
    -1 ägg

    Behöver detta stå i kylen och stelna eller kan man smeta den på tårtan på en gång??..hur brukar ni göra eller har ni ett bättre svar...
    tacksam för svar snabbt

  • Pepparkaka
    Queequeg skrev 2009-10-30 15:53:44 följande:
    Min apelsinmousse skar sig när jag hade i gelatinet typiskt när man ligger efter i tidschemat. Det har hänt någon gång förut när jag bla gjorde en päronmousse.  Kan det ha att göra med fruktsyran, att det hela skär sig när man blandar i gelatinet? Fler som har erfarenhet av detta. Tur att partnern är på väg hem från arbetet så han kan stanna och köpa grädde på vägen hem, sade åt han att köpa en liter gärrde bättre att vara förberedd i fall det händer igen.
    Tråkigt att höra, men samtidigt intressant (det är ju sånt här som gör bakning intressant, även om man inte vill uppleva det själv ). Funderar bara själv om gelatinet var för varmt när du blandade ner det? Men jo, man borde alltid ha extra ingredienser hemma...
  • Missy Cat
    mammastegeby skrev 2009-10-30 16:19:26 följande:
    Snälla behöver svar snabbt. Jag ska gör vit chokladmousse första gången. det är det receptet som har: -2 dl grädde -50g vit choklad -1 ägg Behöver detta stå i kylen och stelna eller kan man smeta den på tårtan på en gång??..hur brukar ni göra eller har ni ett bättre svar... tacksam för svar snabbt
    Det verkar inte bli så mycket mousse.
    Vanligtvis ska den stå och stelna ett tag.

    Jag gör alltid vit chokladfluff/ganache istället.

    150g odenses vita choklad smältes i 3 dl vispgrädde, 40%
    Låt stå kallt tills chokladgrädden blivit riktigt iskall ca 6 timmar och vispa med elvisp till en härlig chokladgrädde
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • mammastegeby
    mammastegeby skrev 2009-10-30 16:19:26 följande:
    Snälla behöver svar snabbt. Jag ska gör vit chokladmousse första gången. det är det receptet som har: -2 dl grädde -50g vit choklad -1 ägg Behöver detta stå i kylen och stelna eller kan man smeta den på tårtan på en gång??..hur brukar ni göra eller har ni ett bättre svar... tacksam för svar snabbt
    Puffar min fråga lite
  • Missy Cat
    Queequeg skrev 2009-10-30 15:53:44 följande:
    Min apelsinmousse skar sig när jag hade i gelatinet typiskt när man ligger efter i tidschemat. Det har hänt någon gång förut när jag bla gjorde en päronmousse.  Kan det ha att göra med fruktsyran, att det hela skär sig när man blandar i gelatinet? Fler som har erfarenhet av detta. Tur att partnern är på väg hem från arbetet så han kan stanna och köpa grädde på vägen hem, sade åt han att köpa en liter gärrde bättre att vara förberedd i fall det händer igen.
    Det kan inte vara så att något är för varmt?
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Pepparkaka skrev 2009-10-30 17:33:18 följande:
    Tråkigt att höra, men samtidigt intressant (det är ju sånt här som gör bakning intressant, även om man inte vill uppleva det själv ). Funderar bara själv om gelatinet var för varmt när du blandade ner det? Men jo, man borde alltid ha extra ingredienser hemma...
    Det kanske är som vi misstänket då
    mammastegeby skrev 2009-10-30 17:34:00 följande:
    Puffar min fråga lite
    redan svarat
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • mammastegeby

    Missy Cat skrev 2009-10-30 17:33:29 följande:


    Det verkar inte bli så mycket mousse. Vanligtvis ska den stå och stelna ett tag. Jag gör alltid vit chokladfluff/ganache istället. 150g odenses vita choklad smältes i 3 dl vispgrädde, 40% Låt stå kallt tills chokladgrädden blivit riktigt iskall ca 6 timmar och vispa med elvisp till en härlig chokladgrädde
    Sorry =) såg inte
Svar på tråden Tårttråden del 16