• Frostizz

    Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2

    Hej!
    Kul med en ny tråd.
    Grattis till alla som klarat provena det sista tiden.
    Har haft några depp dagar här, så jag har suttit m näsan i boken.
    Har bokat in alla 14 lektioner som han tyckte jag behövde. Har 4st på torsdag, sen 10 st samma vecka som jag ska köra upp, o göra teoriprovet.
    Så den veckan kommer jag nog inte skriva så mycket här i tråden. Kommer vara helt slutkörd efter den veckan. Hoppas min nacke pallar med oxå. Den har varit bra i en vecka men nu ikväll så har det börjat igen. Hoppas det inte blir lika illa som förra gången bara.

  • Frostizz

    Beverly-
    Ja det känns lite som om han lurar mig, men vi har ju inte gått igenom allt. Så jag biter i sura äpplet o kör vidare.
    Körde 4 lektioner på raken igår fm. En sån dag då allt går fel..
    Började med att jag skulle backa ut bilen från garaget hemma, mejade ner några stenplattor från muren bredvid..Sambon skrattade, men jag gjorde som han sa, o då blev det fel.. Vet inte om det hade blivit rätt om jag gjort det ensam heller. Gick helt ok o köra till skolan. Men sen gick allt på tok fel..
    Första rondellen gjorde jag om 4 gånger innan han var nöjd. Jädra vänstersväng. Men men, puttrade vidare in mot stan. Fick inte ta motorvägen för det kan jag tyckte han. Något bra iallafall.
    Sen gick det i stort sett fel i varenda rondell. Tror vi körde 30 gånger, sista 8 blev väl rätt.
    Sen körde vi inne i stan enkelriktat. Gick inte så bra till en början. Sen skulle han sätta mig på prov, o då skulle han bara säga typ sväng vänster. O jag skulle avgöra om man får o kan det o köra efter det typ.
    Sen satt han o skrattade för sig själv när vi svängde ut på köpmangatan. Han sa sväng vänster.
    Jag började skratta, o han undrade vad som var så roligt. Ingenting sa jag o frågade om han minns vars jag jobbade. Nej det gjorde han inte. Så jag körde på, o han skruvade på sig. Jag gjorde nästan allt rätt i form av vägval. Behöver träna mer på placeringen bara.
    Sista varvet inne i stan så pekade jag vart jag jobbade. O då gick det upp ett ljus för honom.
    Jag kunde alla gator inne i stan runt mitt jobb. O det var lite fusk enligt honom, eftersom han ville sätta mig på prov..
    Sen sa han kör hem. O det är den biten jag kör bäst. Då klarade jag 4 rondeller på raken, ut på motorvägen, förbi vägarbeten, o avfarten från motorvägen. O sen hem.
    Nu har jag ingen körning alls nästa vecka, utan allt veckan efter. Bläää 2 veckor kvar till uppkörningen. Ska in till stan med sambon idag oxå.

  • Frostizz

    Oftas så svänger jag ut till höger försent för o stänga ute dom som ska in.. el så blinkar jag höger för sent tycker han. Jag får aldrig till det som han vill att det ska vara.
    Gör jag det ena rätt så gör jag det andra fel i..

  • Frostizz

    Jag har inga problem med att svänga höger el åka rakt fram i en rondell.. Utan det är när vi ska till vänster el vända om som det blir fel.
    För då ska jag blinka vänster innan jag kör in, köra innerfilen runt tills sista utfarten som jag inte ska åka ut på, o där slå om till höger blink o svänga ut till höger fil.. o det är dom grejerna som blir fel hur sakta jag än kör o hur jag än gör..
    Om det inte är en dubbelfil hela vägen igenom o pilarna visar vilken jag ska ta.. dom klarar jag för då är det bara följa o kolla höger o blinka ut..
    el har jag missat något?

  • Frostizz

    Vi menar samma men jag skriver konstigt.
    Han har aldrig nämnt att jag ska kolla över axeln eftersom jag alltid gör det ändå.
    Jag måste vrida mitt huvud mycket när jag kör för jag använder inte mitt vänstra öga. Så kolla döda vinkeln tycker han jag är bra på för jag måste kompensera mitt synbortfall. Jag ser med mitt vänstra öga, men jag använder den inte, bara om jag sätter en lapp för högra ögat så kan jag använda vänster. Nått fel på muskeln.

    Körde in till stan nu med sambon som hade lite ärenden. Min systerson som är yrkesförare o bor hos oss för tillfället var oxå med, o barnen. Så bilen full.
    Det gick rätt så bra. Förutom en rondell då jag halkade med foten från bromsen till gasen lite lätt så jag åkte ut när jag inte skulle det. Men det gick bra eftersom jag inte fick panik.
    Han tyckte jag körde bra o gjorde bra bedömningar medans vi körde. Kunde tagit det lite lugnare på vissa ställen bara. Men det är sånt som kommer med tiden sa han.
    Synd att jag inte får köra med honom, han fyller 24 i januari. Men det är skönt o ha någon att bolla med då det går dåligt.

  • Frostizz

    Grattis alla ni som klarat uppörningen.
    Jag läser i tråden varje dag, men håller mig lite på avstånd nu när det börjar närma sig.
    Är ute med sambon 2-3 timmar varje kväll den här veckan eftersom han slutar kl 16. Vi kör inte hela tiden utan kör till stan, en runda där, tillbaka till birsta, handlar där. Tar alla rondeller som kommer o kör några extra varv. Parkerar för o sedan köra ut igen. O sen hem när lillan börjar bli kinkig.
    Var ute ikväll, o sambon pikar mig extra nu. Skulle till city gross, gick bra, var rädd att det skulle vara halt. När jag skulle parkera så hamnade jag i diket. Slant med foten då jag skulle stanna så jag for rätt fram. Måste köpa nya skor, dom här är halvt nerslitna på ena halvan av skon. Jag tog mig därifrån iallafall. Men ack så roligt sambon har åt mig nu.
    Försöker läsa all tid jag har om dagarna men det känns som om inget fastnar. Sitter utan boken o får 68 av 70 hela tiden, så jag får vara nöjd med det.

  • Frostizz

    Nu börjar jag nedräkningen.
    9 lektioner kvar till körkortet. OM jag nu klarar det.
    Har kört m sambon hela veckan som varit. Men tyvärr inte inne i stan som jag skulle behövt träna på.
    Så nu har jag kl 8.05 en dubbel lektion o efter det så åker jag ut med sambon en timme innan han börjar jobbet kl 11. Hoppas vi kan göra det varje dag den här veckan.
    Teorin står still läser o läser men inget fastnar känns det som. Men men jag läser på ändå.
    Nu ska jag väcka alla så vi kan åka.
    Lycka till i veckan nu.

  • Frostizz

    Blääää!
    Gick skit dåligt att köra idag. Men han hade överseende med det eftersom jag inte kört den bilen på en vecka. Fick stop lite härovar, fegade som vanligt, MEN jag klarade vänstersvängarna i rondellerna iallafall. Så nått har fastnat.
    Vi körde i bostadsområdena för att jag skulle lära känna bilen igen. På slutet så skulle vi upp för en brant backe, som blir ännu brantare sista svängen upp. Han hade kallt räknat med att jag skulle få stop där. För hittills har ingen av hans elever klarat den.
    Men tji fick han! Jag klarade den helt utan hans hjälp. På slutet gick det jätte bra o köra hem som vanligt, fast vi tog andra vägar. Så om jag kan köra så så skulle det inte bli några problem på fredag sa han. Men det är långt dit än.

  • Frostizz

    Jo dom 2 sakerna kändes bra att jag klarade. Han blir så full i skratt när jag tabbar mig på enkla saker som jag kan, men svårare saker som vi inte har gjort el som vi gjort en gång tidigare klarar jag av. Han fattar inte hur jag fungerar alls säger han.
    Jo teorin har jag på torsdag kl 15. Uppkörningen fredag kl 8.15, mitt i "rysningstrafiken" Tur att jag bara kör under dom tiderna alla dagar den här veckan. Så jag får öva mycket på det.

Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2