• Bevabus

    Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2

    Här samlas alla vi som håller på och tar körkort just nu!
    Nya som gamla är välkomna för att gnälla av sig sina frustreringar, fråga frågor och skrika av sig när de äntligen har klarat det!

    Snacka på!

  • Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2
  • Mor85
    Frostizz skrev 2009-12-16 13:34:52 följande:
    Jag karade det!Är för uppspelt för o skriva mer just nu. Återkommer då jag lugnat mig lite..
    Grattis!!!

    nu börjar de tas körkort lite överallt tykker jag!
    Själv ska jag köra dubbel lektion på fredag, hoppas inte de är allt
    för halt på vägarna..
  • Stina24
    Bevabus skrev 2009-12-16 11:19:29 följande:
    Fan, teoriprovet är imorgon och trots att jag kan SÅ MYCKET så känns det som att jag inte vet tillräckligt :O är nästan helt säker på att jag kommer misslyckas. Men TÄNK så lyckas jag?? usch, hatar det här!
    Håller tummarna för att du ska lyckas med teoriprovet imorgon, kom ihåg att titta noga på bilderna, läsa igenom frågorna och alternativen ordentligt, tänk på att endel frågor kan vara luriga så kolla igenom allt ordentligt.
    Har ju inte gjort teoriprovet men har märkt när jag pluggat via nätet att det kan vara kluriga frågor.
  • Stina24
    Frostizz skrev 2009-12-16 13:34:52 följande:
    Jag karade det!Är för uppspelt för o skriva mer just nu. Återkommer då jag lugnat mig lite..
    Grattis vad kul
  • Frostizz

    Tack så mycket alla ni som hänger i tråden.
    Jag var skit nervös. Lektionen innan gick allt åt skogen. Han jag körde in med tyckte inte jag kollade riktigt i speglarna innan jag började blinka. Han påpekade det fyra gånger. O en massa annat.
    Jag förklarade för honom hur mina ögon funkar. Jag har nämligen jätte litet synfält på det vänstra. O jätte stort på det högra. Så spegeln närmast mig är jag tvungen o vrida huvet mycket för o se. Men till höger räcker det att jag kollar åt sidan med huvudet still. O döda vinken lika dant. Mycket åt vänster men mindre åt höger.
    Jag sa även detta till han jag körde upp med så han skulle veta om det.
    Jag fick ett motorstop, hade 3an i då jag hade stannat till vid en korsning. Men det gjorde inget sa han, alla får stop. Hade 2an o trodde jag lagt i 1an..
    Sen missade jag en ambulans som ville komma fram. Men svängde ut lite granna då jag upptäckte den. Där trodde jag att jag kuggat..
    Vändningen med hjälp av en korsning gick bra, men då jag skulle köra ut igen till stora vägen så fick jag på nått sätt för mig att det var 50. Men det var 70. Förra veckan fick jag ett tilsägelse just i den korsningen för att jag var för feg o inte tog luckan. Jag tog den idag, men han tyckte jag skulle ha väntat. Sen kom jag inte upp i fart riktigt så då sa han till mig.
    En rondell så upptäckte jag i sista stund markeringen under snön o valde det vänstra. Men han sa sen att det inte gjorde något om jag tagit det högra eftersom markeringarna inte syns under snön o det inte är skyltat.
    Fick sladd i en korsning, tyckte jag hade gått ner ordentligt i fart, men det var snorhalt. Han tyckte jag hanterade sladden bra o inte fick panik.
    Så trots mina missar klarade jag det.. fattar inte hur.
    Men: ambulansen missade han oxå, så han kunde inte kugga mig på det för han satt o hade uppmärksamheten på sina papper. Han hade full förståelse för att jag trodde det var 50, eftersom det var det på den vägen vi svängde ut ifrån.
    Sladden tyckte ti o med han att jag gick ner bra i fart för o klara korsningen o vi körde inte av vägen utan att jag fick panik.
    Han tyckte jag körde ovanligt bra, säkert o stabilt för o vara andra gången i riktigt snö.
    Vi pratade om missarna o att jag förstod vad som var vad. Han bad mig även att inte vara ute o köra nu dom första veckorna själv med barnen. Utan se till att ha sambon med första tiden. O det var ett kokt råd som vi redan hade bestämt oss för. Jag ska bli van o köra själv först i snön.

    Är så glad att det är över.

  • Bevabus

    Tack!

    Jag har precis suttit på skolan i flera timmar och lyckades äntligen få godkänt på repetitionsfasen! Man måste klara det tre gånger för att få godkänt och jag vet inte hur många gånger jag fick lov att göra den...men jag gav inte upp!
    Och första gången jag gjorde slutprovet så klarade jag det åh så skönt!
    Man ska egentligen klara det tre gånger innan man anses vara redo, men morgondagen får gå som den går. Skulle vara kul att bli godkänd men nu vet jag iaf att jag inte är helt omöjlig


    Stina24 skrev 2009-12-16 14:57:09 följande:
    Håller tummarna för att du ska lyckas med teoriprovet imorgon, kom ihåg att titta noga på bilderna, läsa igenom frågorna och alternativen ordentligt, tänk på att endel frågor kan vara luriga så kolla igenom allt ordentligt.Har ju inte gjort teoriprovet men har märkt när jag pluggat via nätet att det kan vara kluriga frågor.
  • LoveMyFamily

    Frostizz: Grattis till körkortet.

    Jag menar inget illa men jag fattar inte hur du klarade det med dem där felen och jag kuggade pga 1 tillfälle med placeringsfel (inget allvarligt) och ett avsökningsfel.

    Som sagt inget illa menat, men mina fel känns mer som om saker som går till sig med tiden. Alltså att man ska bli mer varm i kläderna. Hade det inte varit snö så hade jag nog klarat av det eftersom det är lättare att se körfältsmarkeringarna..

    Tänk om man bara kunde få göra på det saker man missat iställer för att gå igenom en hel uppkörning igen. *blä*

  • LoveMyFamily

    Jaja. 3:dje gången gillt.......

    Tydligen är det fullt på VV så jag fick inte en ny tid förrän i mitten av januari. Jag har ju bara på mig tom den 24/11 annars så måste jag göra om även teoriprovet *blä*

  • 20082011
    LoveMyFamily skrev 2009-12-16 17:55:06 följande:
    Jaja. 3:dje gången gillt.......Tydligen är det fullt på VV så jag fick inte en ny tid förrän i mitten av januari. Jag har ju bara på mig tom den 24/11 annars så måste jag göra om även teoriprovet *blä*
    Ge inte upp!
  • Bevabus

    Det kommer att gå någon gång bara att ta nya tag!
    Har du något speciellt du behöver ha kortet till? Eller har du ingen direkt tidsbegränsning?


    LoveMyFamily skrev 2009-12-16 17:55:06 följande:
    Jaja. 3:dje gången gillt.......Tydligen är det fullt på VV så jag fick inte en ny tid förrän i mitten av januari. Jag har ju bara på mig tom den 24/11 annars så måste jag göra om även teoriprovet *blä*
Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2