Inlägg från: Stargirl |Visa alla inlägg
  • Stargirl

    Unga mödrar Danmark

    mmelody skrev 2010-05-20 20:26:22 följande:
    Jag irriterar mig på att alla danskar ska röka hela jäkla tiden!Och så ska de ALLTID dricka läsk till maten...Och Malou-Stella, kommer hon komma nånvart här i livet eller? Herregud..Annars så älskar jag denna serie! Tycker den är mkt underhållande, fast man blir ju lite smått irriterad ibland på vissa personer
    Ja danskarna dricker en massa "brus" och röker. Fast det är mest WT folk som de i serien som röker när de är gravida osv. Normala danskar gör det inte. Glöm inte att detta speglar en väldigt speciell grupp i samhället.....väldigt unga mammor och dessa i programmet tillhör en så kallad lägre social grupp. Men jag älskar oxå serien!!!! Måste se varje avsnitt!!!
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
    emmgus skrev 2010-05-23 19:06:41 följande:
    Har dom lustgas i Danmark ens då?Många länder där dom ej anväder sig av de vetu.
    Nej, man har inte det i USA heller. Det är så oerhört miljöfarligt att de flesta länderna har inte använt det på evigheter. Samt att de alltid läcker lite så att personalen blir påverkade det är jag dock inte så säker på.
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
    Geiisha skrev 2010-05-25 10:28:44 följande:
    Verkar nästan på Inge när hon pratar, som om hon inte alls kopplat att hon är MAMMA och att det inte funkar att vara 100% tonåring fullt ut. Hon gnäller att hon inte får gå över till kompisen hur hon vill eller sticka iväg ut..? Ehh? Ursäkta, har jag missat något!? :P
    Hon menar nog att hon måste fråga föräldrarna om lov för att gå med sin dotter. Men jag tror föräldrarna har skäl för att vara oroliga....det är ngt som inte står rätt till med Inge.
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
    Hon o Han skrev 2010-05-27 21:10:14 följande:
    kan ju vara de väldigt intima förhållandet mellan hanna och hennes mamma som fått soc att vakna? dom kan ju vara oroliga för att bebisen ska råka illa ut eller något också. Förhållandet mellan hanna och hennes mor är ju lite för mycket får jag säga.. *rysningar* Inge, vet inte vad jag ska säga om henne, men hennes styvmamma tar ju över lite väl mycket, men hon sa ju det till Inge när Inge var gravid " att om hon tog bebisen för mycket fick Inge säga till henne" Är nog bra för Inge och bebisen om dom kommer ifrån styvmamman, för att Inge också ska lära sig ta hand om bebisen mer, för jag tycker när hon vara i stan var det ju hennes kompis som tog hand om bebisen hela tiden. MS, ja vad ska man säga, jag tycker synd om Tino!
    Jag håller med. Honn låg ju och sjöng och pussade på hennes nakna mage på kvällarna. Jag förstår att myndigheterna satt henne på hem pga mamman. Mamman ser verkligen ut som en missbrukare, eller en föredetta sådan.
    Inges styvmamma är däremot helt normal och vill bara barnets bästa.
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
    Elins mamma 2010 skrev 2010-05-29 17:22:01 följande:
    nu har jag tittat på de 6 avsnitt som jag missat den här veckan och läst i kapp, vad kul att ni skriver så mycket!tänkte ta upp en helt annan grej än vad som diskuterats den här veckan - hon som har Malikk, minns inte vad hon heter, berättade hon om flytten för sonen först när de hade flyttat?? tyckte att hon sa "vi har flyttat till ett hus" eller nåt sånt till honom. Verkar ju jättekonstigt!
    Jag tror att det var pga kamerateamet, som säkert frågar dem om saker. Det brukar vara så. När de inte får den info som de behöver så säger producenten kanske så här.
    Kan du inte berätta för Malikk vad ni precis har gjort. Så gör hon det....man märker ofta när producenten frågat ngt av "mammorna" typ hur har din graviditet varit osv när de inte delar med sig av info som vi "tittare" vill veta.
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
    Doodies skrev 2010-05-31 13:32:25 följande:
    Tyckte så synd om honom när han stod där i fönstret och grät. Då hoppades jag verkligen att dom hade varit där innan och skolat in honom.Men jag fick för mig att dom flyttat långt? Kanske svårt att pendla för inskolning då?Hade dom inte gjort det innan så känns det så självklart att vara där för honom när han börjar första dagen.Var väl inte så att föräldrarna hade häcken full när dom gick där ifrån?
    Man skolar inte in barn i Danmark på samma sätt som här. Inte efter vad jag hört.
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
    Rocktroll skrev 2010-06-07 17:32:01 följande:
    Måste bara säga att jag är superimpad av stine Glad hon hade väll inte ens bedövning och är hur lugn som helst. Ligger bara och ler Glad Så minns jag inte min förlossning haha Tungan ute
    Ja hon må vara gnällig men biter ihop när det är riktig smärta. det var bra jobbat av henne tycker jag också. Riktigt duktig var hon!
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
    bilix skrev 2010-06-08 10:39:05 följande:
    Nåt jag reagerade på vad Line sa i ett av programmen var ungefär: "Han förstår inte att han ska få barn" eller liknande. Då tänkte jag: "Nej, HAN ska inte få barn, DU ska få barn och han är din pojkvän, men inte pappa till barnet."

     
    Hahah...ja hon verkar helt borta och han med. Bara stirrar i tomma intet hela tiden.
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
     Limba skrev 2010-06-08 12:35:07 följande:
    Ja vilka utgifter kan hon ha när hon bor på Mödrarhemmet? Betalar hon boendet kanske? Eller får de så mycket till enbart mat och kläder? Jag reagerade i alla fall väldigt mycket på summan och att hon gjorde av med allt på presenter och dylikt och sen fick låna pengar av Mödrahemmet till mat antar jag. Hon är bara 16 år eller har hon hunnit bli 17, vilket fall som helst så borde det väl ingå att lära sig ekonomi när man bor på ett sånt ställe.
    Men hon lärde sig ju efter en gång. Hon räknade pengar när hon handlade osv.
    Det finns många vuxna som intekan hantera sin ekonomi.
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Stargirl
    sasssyy skrev 2010-06-08 12:46:23 följande:
    jo precis.. men de vuxna hamnar också under socialtjänstens lupp förr eller senare.. iaf om de måste låna pengar av myndigheter för att ha råd till mat (som ju Hanna gjorde)

    Det är mycket pengar att få i handen för vem som helst.. och har hon inte unnat sig något på länge så kan jag förstå reaktionen lite... dock anser jag att man skulle delat upp pengarna, förmeldat dem som man kan göra i Sverige iaf.. att man får lite varje vecka istället, blir svårare att bränna dem på onödigt då... Men jag vet inte om man kan göra så i Danmark.

    Att en ung tonåring inte kan handskas med pengar är inte så otroligt faktiskt
    Ja, det är aldrig ok. Men jag menar bara att det är trost allt en tonåring som redan har svårt att ta ansvar. Det är väl inte så oväntat att hon bränner pengarna på strunt.
    Jag tycker också att det är konstigt att hon fick pengarna i en klump. Men det är väl just därför hon riskerar att bli av med sitt barn /bland annat/ för att hon inte är kapabel till att förstår konsekvenserna av vad hon gör....
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
Svar på tråden Unga mödrar Danmark