Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Nu har jag verkligen kört fast och behöver hjälp, jag försöker sy mössor men får inte ordning på sömmen. Jag har en "vanlig symaskin" (Husqvarna 5710 från 70:talet) och använder mig av bindsöm, men sömmen blir jätteful, gör små hål i tyget och ibland trycks hela tyget ner i maskinen och fastnar. Jag har ganska låg trådspänning och tygerna jag använder är interlock från stoff & stil och fleece. Vad gör jag för fel? Är det fel söm, fel på maskinen, ska jag sy längre in på tyget och klippa bort längs kanten efteråt, är det dumma tyger att sy i eller är det helt enkelt fel på sömmerskan?

  • tinni78

    Jag kanske ska förtydliga med att skriva att det är när jag syr ihop fleecen men interlocken som sömmen blir ful och när jag syr ihop bara interlock som tyget trycks ner i maskinen.

  • tinni78
    Annaluskan skrev 2009-12-13 09:14:05 följande:
    Hur lång tid tar det om man beställer på Stoff och Stil?Jag har fått en beställning på en ljusblå Mei Tai, som ska vara till en Thailandsresa. Ingen av tygerna jag hade hemma passade kundens önskemål till panelen framtill. Tänkte kanske kan man be henne kika på tygerna på Stoff och Stil eller liknande och välja där? Tänkte ändå beställa där snart... Vad tycker ni?Och angående detta att låta kunden bestämma helt... hur långt ska man gå?
    När jag beställde för några veckor sedan så tog det drygt en vecka att få hem tygerna.
  • tinni78
    hypatia skrev 2009-12-13 09:29:37 följande:
    Vad använder du för nål? Det kan bli så där om man inte använder en nål avsedd för stretchiga tyger.
    Tack för tipset, tyvärr står det inget om vilken nål som ska användas till vilket tyg i instruktionsboken. Men jag fick sömmen att fungera genom att sy lite längre in på tyget och sedan klippa bort sömsmånen. Tur att jag hade klippt till mössorna förstora så jag tror dom kommer passa ändå .
  • tinni78

    Jag har tänkt att sy en åkpåse till min bebis som kommer i januari (förhoppningsvis stannar den så länge) i polarfleece och undrar vart jag hittar polarfleece i fina färger. Jag var på Ohlssons tyger idag och där fanns bara babyblå, babyrosa och röd men jag vill ha en "könsneutralfärg" eftersom vi inte vet vad det är för kön.

  • tinni78
    drakvinge skrev 2009-12-13 21:54:41 följande:
    Jag har för mig att Calletex har fler färger.....tror det var polarfleece iallafall.
    Vad synd att jag inte hann med att åka dit idag och kolla, då får det väl bli en tur till Örebro snart igen.
  • tinni78
    78Misan skrev 2009-12-13 22:18:18 följande:
    Stoff & stil har många färger på sin polarfleece.
    Jag har kollat där, men hittar ingen färg som jag direkt gillar. Jag skulle vilja ha någon fin grön nyans.
  • tinni78

    Nu har jag bloggat om två väskor jag har sytt . Igår hade jag väldigt mycket ork och sylust så då sydde jag nästan hela kvällen. Det är inte så lätt att hitta båda delar samtidigt när man är höggravid och har en dotter som tar ca 1-1,5 timme på sig att somna på kvällarna.

    tinni78.blogspot.com

  • tinni78
    klara07 skrev 2009-12-18 15:41:04 följande:
    Det priset hann hon ändra på mitt i min beställning. Så jag bestämde mig för att jag inte behövde nåt mer tyg.
    Jag har beställt tidigare idag, undrar vad som händer för oss som beställt före prisfelet upptäcktes? Jag kunde inte låta bli en beställning när det var rea på så gott som allt även fast jag har flera syprojekt som jag måste sätta igång först.
  • tinni78
    Indratvillingmamma skrev 2009-12-18 16:43:17 följande:
    Jag fick ett mail att priset inte gäller.
    Jag fick det också, det var ju orealistiskt lågt. Men jag ändrade från 2 meter till 1 meter så behövde jag inte betala mellanskillnaden.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd