Inlägg från: Mari78 m pojktriss |Visa alla inlägg
  • Mari78 m pojktriss

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    ÄR du fortfarande uppe på fötterna efter helgens göranden ? Jag frös hela vägen hem i bilen och fortsatta frysa trots ett varmt bad. När jag väl kom i säng fortfarande frysandes tyckte maken min "du är ju varmare än en kamin, du måste ha feber". Huvudvärken som en ständig följeslagare och halsen känns som ett stort öppet sår (har riktigt ont) och tja, jag är inte på topp, men betydligt bättre idag än igår. Gör lite småryck i systugan. Jag har ju lite att jobba med där mitt i allt ihopa!
    Men det kunde varit värre Och idag är jag ju ialla fall påklädd och uppe

    Mimmi 71 skrev 2009-12-09 10:55:08 följande:


    Det låter trevligare. För min del så är det lite lugna aktiviteter här hemma som gäller, huvudvärken görs sig fortfarande påmind även om den inte är lika illa som igår. Frusen och trött är jag också så jag funderar på om det är förkylning på gång. Det har jag ju inte tid med när flertal beställningar skall sys och lite julfix och julklappar skall bli till under helgen.
  • Mari78 m pojktriss

    been there, done that!
    Ja, jag är ju som tur är på bättringsvägen nu (så ngn svininfluensa tror jag inte på i alla fall). Fast saknar en hel del ork och energi. Försöker pilla lite här och lite där, för helt ro att vara still har jag inte. Rastlös själ...
    Krya på dig nu vännen!

    Mimmi 71 skrev 2009-12-09 14:19:44 följande:


    Mari78 m pojktriss skrev 2009-12-09 12:24:52 följande:
    Ditt inlägg har jag missat! På mig så dröjde nog symptomen, men här är det nu huvudvärk och feber. Idag har jag inte orkat någo föruto sitta framför dumburken (varför man känner sig så onyttig) och sedan vilat framför TVn. Nu är det dags att ta itu med liten rentvätt och sedan är det matlagning. Jag vill så mycket men orkar så lite......
  • Mari78 m pojktriss

    Mimmi 71 skrev 2009-12-10 20:15:21 följande:


    Använder du dig av Ryon, varför inte Polyester?
    Du har fått ett litet PM av mig. Men nu ger jag upp här för ikväll. Skall kika hur det går med mina auktioner först.
  • Mari78 m pojktriss

    Sent ute, men oj vilken resa! Tur att allt gick bra i alla fall och att du inte skadade dig värre. Stor ond bula räcker.
    Trots att jag verkligen avskyr sprutor och stick å det grövsta så har jag aldrig spänt mig så att jag svimmat. Däremot smoter kärlen undaGOBLIgobli skrev 2009-12-19 14:13:03 följande:


    Helt ot men vill bara beklaga mig lite...Igår fick jag åka ambulans för första gången. Det började med att jag fick svinsprutan på jobbet och en till två minuter senare, direkt när jag gått tillbaka till min truck, började jag må illa och bli snurrig. Klev av trucken och sen blev det svart. Vaknade av att jag satt på golvet och en höll i mit huvud och sa att det blödde. Jag hade alltså rasat bakåt och dammat i bakhuvudet i betongen. Fick en bula som sprack och heter duga. Sen kom ambulansen och de ville ta med mig in för röntgen för säkerhets skull.Allt gick bra till slut, inga skador syntes på röntgen men jag skulle ta det lugnt pga ev. hjärnskakning. Det jag däremot inte fattar hur jag kunde svimma av på det sättet för jag kopplar det till sprutan jag fick. Doktorn hade inte heller någon förklaring till det.Sitter nu med öm arm på stickstället, öm nacke och ett bakhuvud som ff blöder lite.Surfa på fl är väl det jag mäktar med.
  • Mari78 m pojktriss

    Asch då, det där blev ju inget bra *skratt*. Nej, nu är pausen över, "måste" åter till systugan.

  • Mari78 m pojktriss

    *skratt* ja, det är inte lätt att hitta sytid alla ggr inte. Enda anledningen att jag hinner är ju att jag för närvarande är heltidssjukskriven. Såom dagarna kopplar jag av med sömnad lite då och då, medan barnen är på dagis resp frita/förskoleklass. De är ju 6½, snart 4½ och 3 år (jisses, bara dryga två månader kvar till 3-årsdagen). Men att sy är kul så det kommer jag aldrig prioritera bort.

  • Mari78 m pojktriss

    Läste bakåt lite gällande kvalitet på maskiner kontra tillverkningsland. Jag har tre olika (eller 4) och en riktigt internationell maskinpark. Min äldsta maskin är PFAFF expression 2034. Den köptes när PFAFF fortfarande var i tysk ägo och är tillverkad i Tjeckien. Min overlock köpte jag ju bara för ett par år sedan och då vet jag inte om PFAFF var tyskt längre, men den är i alla fall tillverkad i Japan. Kvalitetsmässigt skall det tydligen vara bättre än i Kina och jag älskar den maskinen. Hitintills bara sådana fel som berott på handhavandet, inte maskinen i sig. Sist, för bara ngt år sedan, inhandlades Janome Coverpro 1000. Hittar faktiskt ingen märkning på den gällande vart den är tillverkad, kanske står i instruktionsboken. Samtidigt med den köpte jag också en PFAFF select 3.0. Den är tillverkade i Kina och funkar aldeles utmärkt. Så jag tror att det delvis är förbaskat mkt snack från symaskinsförsäljarna. Allt för att få sälja så mkt som möjligt.

    Finns det förresten ngn som har en svensk bruksanvisning till PFAFF select 3.0 så skicka gärna ett meddelande till mig då. Behöver nämligen lite hjälp!

  • Mari78 m pojktriss

    Nu behöver jag lite hjälp. Jag behöver all input jag kan få ikring min blogg. Vad gillar ni utförandet: http://mari78.blogg.se/aelsklingsbarn/
    Kom gärna med kommentarer i bloggen, positiva som negativa, tips på förslag till förändring etc, om ngt blivit onödigt tillkrånglat. Även om det inte är jag som "bygger" sidan så behöver jag få höra lite om hur andra tänker kring sidan. Tack på förhand

  • Mari78 m pojktriss
    78Misan skrev 2010-02-15 20:39:16 följande:
    För starka kontraster hjärtanen "rör" på sig får ont i ögonen
    Bakgrunden med hjärtana kommer nog få stanna som den är, däremot kommer vi jobba lite mer på det som är i "förgrunden" och göra att det blir lite mindre skarpt hoppas jag. Inte lätt det där.
  • Mari78 m pojktriss
    yrväder skrev 2010-02-16 12:24:21 följande:
    Är det någon som tvättat alla färger av Jnys (nya) stjärntyger tillsammans och vet om det funkar bra?
    Funkar, de färgar inte av sig på varandra.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd