Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Skumboll skrev 2010-02-16 19:31:29 följande:
    Det skriver han inte men han skriver att de inte kommit fram till någon lösning och att Janome UK har bekräftat att de inte längre får leverera till kunder i de nordiska länderna. 
    Vi var väl så många som köpte där när det var så mycket billigare, så risken finns ju att dom konkurrerar ut dom svenska återförsäljarna.
  • yrväder
    madebyinferno skrev 2010-02-16 20:45:55 följande:
    Provsydde ett skal i dubbel fleece med blindresår och OL runt, sidknäppta. Körde med darlingdiapers mönster och där kan man ju välja två bredder för grenen och resonerade så att jag tog den bredare för skalet och kommer ta den smalare för de formsydda och då borde de ju täcka även om man kör på OL på bägge - men jag får vänta tills imorrn med att testa för objektet sover för natten och ett blöjtest är inte anledning nog med att väcka henne ur skönhetssömnen tror jag stackars fleecefilt som får agera mönstertestare på blöjor, hade nog hoppats på att bli en soffpläd eller något annat fint
    Nej, det kanske är att ta i att väcka de små liven för blöjtestning Är det DDs köpta mönster du testar eller?

    Eg hade jag velat hitta åt ett sidoknäppt mönster som passar syrrans smalfis, hon börjar ju vara så stor nu och då verkar sidoknäppta smartare. Men på modellen jag har tagit fram nu så är dom framknäppta, och lite halvt onesz, man kan knäppa ner dom ett snäpp så att dom ska passa längre. Sen är det extraknappar så att man kan knäppa runt låret, så att dom inte ska glipa där. Men jag vet inte hur jag ska komma runt lårproblemet och längden på blöjan om jag gör en sidoknäppt.

    Ja, stackars fleecefilt, här har lakan fått gå åt för att testa en del mönster, dock inte blöjmönster
  • yrväder
    madebyinferno skrev 2010-02-16 22:52:49 följande:
    Ja det är DD köpemönster, har också en smalfis så det ska bli spännande att se hur de sitter. Testade att sy S nu men det står i instruktionerna att M passar de flesta barn längst så några större kommer jag inte behöva göra till lillan eftersom hon är ganska smal, möjligtvis förlänga lite bara i värsta fall. Om du gör sånna "guissets" (kan varken det svenska ordet lr stavning ) då, det gjorde jag när jag gjorde typ onesize och det fungerade bra. Såg till att mitten var över mitten på blöjan och då täckte de bra över rumpan bakåt när de var nerknäppta, tror de är med i bloggen fast jag kan fota dem bättre om du vill se?!
    Jo jag funderade på gussets, men då måste jag FOE:a hela blöjan och det känns lite för jobbigt....
  • yrväder
    madebyinferno skrev 2010-02-17 18:28:18 följande:
    har inte provat men borde det inte gå med en vändsydd också? provblöjan i fleece fungerade perfekt i strl iaf så nu ska här sys ett gäng innerblöjor och ett par ytterskal, när jag har tid och ork
    Har testat, blir lite för tjockt just där gusseten är för att bli helt bra. Aja, hon överlever nog med framknäppta oxå

    Funkade grenproblemet då? Den blev inte för bred?
  • yrväder
    Skumboll skrev 2010-02-17 19:39:19 följande:
    jo det  går det, men man får visst styra den innan så att den inte krullar ihop sig på väg in.
  • yrväder
    madebyinferno skrev 2010-02-17 19:20:12 följande:
    Nu sydde jag i dubbel fleece och det formade sig bra i grenen, höll bra för ett par ganska stora kissningar också så med en förstärkning i grenen så håller de nog lätt som dagskal eller iaf som reserv Hade iofs inte formsydda med blindresår utan vändsydda i så helt säker på att det fungerar  med blindresår i bägge är jag inte, men ska testa så fort allt är färdigsytt Måste du ha onesize då?? DD mönster kostade ju inte särskilt mycket och innehöll alla strl och en uppsjö med tips och råd och variationer, känske värt att kolla upp?!
    Ok, ja hon vill helst ha onesize, dom jag sydde första vändan växte hon ju ur på 3 månader :-/ nu lär väl växttakten avta eftersom hon är större, men dom onesize jag har testsytt nu funkar på E 6 kg 63 cm och på J 13 kg ca 90 cm, med växtmån dessutom. På E knäpper jag omlott och på J kunde jag knäppa på innersta knäppningen, smalfis han med, dock ska jag nog justera midjan litegrann Innersta på en tvååring känns lite overkill Så förmodligen lär hon kunna ha dom tills nästa sommar minst iaf och då är tanken att hon ska vara/bli blöjfri.
  • yrväder
    Skumboll skrev 2010-02-18 18:11:51 följande:
    Alltså, nu måste jag ha hjälp med min coverpro! Jag har huvudvärk! Hur sitter kantbandaren på era maskiner? Min gick inte att fästa med de två vita skruvarna som följde med, men det låg ett par längre i den lilla lådan som tillhör maskinen som jag använde istället. Ändå sitter inte kantmojängen fast ordentligt, den ruckas lätt. Ska det vara så? När jag kör med kantbandaren så fäster inte gripartråden i övertrådarna, hela undersidan på kantbandet ser ju helt kajko ut (dvs. lösa öglor och ingen undertråd). Sen vet jag inte om jag trätt gripartråden rätt i dendär lilla mojängen högt upp när man precis öppnar luckan. Den som det är en liten fjäder i. Någon som fattar? 
    har du orginalkantbandaren, för isåfall ska den gå att fästa med de vita skruvarna, kan skicka en bild. Har du fått själva maskinen idag? börja isåfall med att testa att sy utan kantbandaren, för den brukar var mekkig att få till.
  • yrväder
    Skumboll skrev 2010-02-18 18:30:05 följande:
    Mysko, jag ändrar inte några inställningar alls oavsett om jag syr en fåll eller över en raglansöm.  (har dock inte börjat använda kantbandaren än då den inte kommit ännu)

    När du öppnar luckan så har du nåt som ser ut som en liten ratt, dra den rakt ut så hoppar griparen ut och blir jättelätträdd. Tryck sedan bara lätt på griparen så hoppar den i läge igen.

    Ska ta fram bilden där nu.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd