Inlägg från: Rödhåriga tjejen |Visa alla inlägg
  • Rödhåriga tjejen

    Vi som gör äggdonation ute i Europa, #2

    Hinos skrev 2009-12-17 17:57:12 följande:
    Idag var jag på ultraljud och då visade det sig att vår lilla Totta inte levde längre, sist vi var där den 1 dec var det två pickade hjärta och nu bara ett.Det är så fruktansvärt då vi redan mist ett barn i vecka 36 och nu är jag i vecka 24, 23+4Knoll är det dock fart på och växer bra och det var fint flöde till navelsträngen. Vi trodde inte detta skulle hända nu när vi gå på ultraljud var 2-3 vecka och så sent in i graviditet men livet är inte alltid rättvisst.
    Åh, neeej, Hinos. Det får bara inte vara sant. Stackars, stackars dig. Det måste vara otroligt jobbigt. Jag skickar en massa kramar till dig.
    Jag tänker på dig.

    Kramar Rödluvan
  • Rödhåriga tjejen
    Caribe skrev 2009-12-20 19:49:10 följande:
    Hej tjejer Efter en ångest dag utan dess like så testade vi tillsammans jag och P alldeles nyss och jag fullkomligt skakade! Och kan ni tro det, det stod Gravid/Raskaana 2-3 veckor på clearblue stickan, kunde inte tro mina ögon!!!!!Är så lycklig, har bett om ett mirakel hela dagen och vi fick ett! Nu har vi klarat första milstolpen
    Stort grattis, Caribe!!! Jag håller tummarna för dig.

    Kramar Rödluvan
  • Rödhåriga tjejen
    Bengalen skrev 2009-12-17 08:39:54 följande:
    Shit, vad spännande Inkan! 3 embryon, wow, GRATTIS! Jag har en fråga till er som är gamla i gemet.Vi tog blodprov på kliniken (AVA Riga) när vi var där förra veckan och fick svaren på dessa i förrgår. Det stod dock inget om vilka blodgrupper vi tillhör så jag skrev och frågade kliniken, tänkte att det kan vara bra att veta nu när de ändå kollade.Fick svar att hon (sköterskan) inte kunde se det i deras databas så hon undrade om vi hade möjlighet att ta dessa prover själv här i Sverige.Min fråga är nu, är det något man behöver ta reda på inför donationen? Det spelar väl ingen roll om donatorn inte har samma blodgrupp?Det känns lite märkligt eftersom det var jag som frågade och nu känns det som att kliniken behöver veta detta, om jag inte hade frågat liksom...Vad tror ni?
    Jag vet inte. Men AVA Riga tog prov för blodgrupp på mig när vi var där på första besöket. I efterhand har jag kollat med dem vilken blodgrupp och RH-faktor (+ eller - ) som min donator har och hon har samma som jag. Men som sagt vet jag inte om det spelar någon roll. Jag har funderat på det men har inte frågat...
  • Rödhåriga tjejen
    kramiiis skrev 2009-12-26 21:18:58 följande:
    caribe och låla tack söta!men det kommer inte bli så mycket postiva inlägg framför är jag rädd... jag är less, arg, förtvivlad och irriterad.Sambon han bråkar och skällt, skrikt  sen vi kom hem och kastat saker (!) ibland... allt jag gör eller säger är fel, jag får inte prata med släkt och vänner för det är bara fel då och bla bla bla... jag tror inte vårt förhållande kommer vara länge till...
    Fy vad jobbigt!!! Jag skickar ett gäng stöd-kramar till dig Kramiiis.
  • Rödhåriga tjejen
    inkan70 skrev 2009-12-28 08:00:30 följande:
    Hej alla tjejer,Vad jobbigt för dig Kramiis hoppas att det löser sig, men jag håller med övriga kolla om ni kan få hjälp någon stans.Jag har en fråga EGV i Riga vill att jag tar ett blodprov på onsdag för att kolla HCG värdet, har ni gjort det och var någon stans i sådana fall?Jag bor i Malmö så det skall ju helst vara här.Annars känner jag mig gravid med många konstiga känslor, har tjuvtestat 2 ggr och fått jätte svaga streck dock streck och känslan i kroppen är väldigt stark att jag är gravid. Skulle haft min mens i lördags men inget sikte av den än. Så förhoppningsvis...Sen vill jag göra ett VUL så fort som möjligt då vi är spända på att se hur många ägg som fastnat, hur tidigt har ni gjort VUL?Kramar Inkan
    Jag tog hCG via min gyn. Det är praktiskt att göra det via gyn för din gyn kan även hjälpa dig med det tidiga ultraljudet. Det är kliniken man gjort ÄD hos som säger när man skall göra VUL.

    Håller tummarna för att dina symtom och känningar är att du är gravid!
  • Rödhåriga tjejen
    Rödhåriga tjejen skrev 2009-12-28 19:22:46 följande:
    Jag tog hCG via min gyn. Det är praktiskt att göra det via gyn för din gyn kan även hjälpa dig med det tidiga ultraljudet. Det är kliniken man gjort ÄD hos som säger när man skall göra VUL.Håller tummarna för att dina symtom och känningar är att du är gravid!
    Förtydligande: Min gyn skrev remissen för blodprovet. Det kunde jag sedan ta via "provtagningen" på min vårdcentral.
  • Rödhåriga tjejen
    Hinos skrev 2010-01-05 18:25:13 följande:
    Jag har legat inne på sjukhuset i natt. Skulle bara kolla trycket och lämna urinprov men då jag hade äggvita i urinen så ville de lägga in mig och gör en urinmätning. Så de samlade min urin i en potta under 12 timmar. De kollade även blodtrycket 4 gånger. Det var lite snopet... och långtråkigt samtidigt som det är skönt att de tar oss på allvar. Jag fick iaf komma hem idag då allt såg bra ut men doktorn sa att vi ses kanske på fredag igen för då ska jag på ny kontroll...
    Skönt att de har koll på dig och att du kunde åka hem igen. Hoppas det ser bra ut på fredag också så du slipper en ny inläggning. Läste i tidigare inlägg att Knoll är livlig och mår bra. Det gjorde mig jätteglad!

    Ha det så bra.

    kram Rödluvan
  • Rödhåriga tjejen

    Carmencita: Jag mår bra. Tack för frågan! Jag har nu gått in i vecka 16 och illamåendet är nästan borta. Men jag behöver fortfarande parera med att äta i tid. Annars är det lätt hänt att jag kräks... Kanske kommer det också gå över? Min trötthet har minskat en hel del också. Så jag börjar orka stata datorn här hemma efter jobbbet igen.
    Jag känner igen mig i det du skrev om mensen - dvs när man inte gör behandling funderar man aldrig på om man fått mens eller inte, men i den här "cirkusen" är blir man (ialla fall jag) osäker på när det kommit igång tillräckligt för att "räknas".

    Caribe: Jag håller tummarna för dig inför ditt ultraljud 14/1. Jag kan tänka mig att det är med blandade känslor som du går dit. Jag tror att det kommer gå jättebra!

    Lycka till alla med era behandlingar! Och ta hand om er!

    Kram

  • Rödhåriga tjejen
    Bengalen skrev 2010-01-10 18:56:17 följande:
    DEN ÄR INNE NU!!!!! och jag är helt skakis i hela kroppen. Tack för era bra och utförliga beskrivningar Låla och Bettina. Jag hittade även en "såhär enkelt ger du Zoladex" instruktion på nätet. Det som avgjorde att vi gav oss på detta själva var att jag även läste att efter att man har öppnat förpackningen skulle sprutan tas omedelbart. Nu har ju min sprutförpackning varit öppen sedan i förmiddags men jag hoppas att implantatet fungerar fortfarande. Jag frågade läkaren på VC om detta men han påstod att det inte fanns några mediciner som blev obrukbara så snabbt efter öppnandet. Så svårt var det faktiskt inte att ta den så jag förstår bara inte varför en utbildad läkare inte vågar sig på en sån sak, det är ju helt otroligt!!!Tusen tack för dina värmande ord Bettina, det avgjorde saken  
    Bra jobbat, Bengalen!!!
    Jag skulle tro att avsikten med att skriva att sprutan skall användas omedelbart är dels att man inte skall öppna den "veckor iförväg" samt att den är troligen steril iförpackningen. Så medicinen/implantatet funkar - det behöver du inte oroa dig för.

    Läkare brukar inte vara lika duktiga som sjuksköterskor på att ge injektioner. De har oftast inte lika mycket övning på detta. (Sen finns det så klart även läkare som är duktiga på detta också.)

    Ha det så bra i klimakteriet nu. {#lang_emotions_sunny}
  • Rödhåriga tjejen
    saknarknytte skrev 2010-01-13 13:45:24 följande:
    Oron blev för stor och i samråd med barnmorskan så beslöt vi oss för ett akut Ultraljud idag. Var så nervös innan att jag bara grät. Lyckan var fullständig när vi såg vårt lilla knytte ligga och sparka. Allr såg bra ut och enligt doktorn så har den vuxit som den ska. Doktorn sa som den förra som gjorde ULtraljudet att det finns inget som indikerar att det ska gå fel så jag ska utgå från att det kommer att gå bra. kramar
    Vad underbart att höra!!

    Kramar
Svar på tråden Vi som gör äggdonation ute i Europa, #2