Inlägg från: Schnooglewookiemush |Visa alla inlägg
  • Schnooglewookiemush

    Vi som snart ska ha vårt andra barn! (BF januari)

    Hej, nu har även jag hittat hit!

    Julen har varit helt okej, förrförra julen då jag väntade sonen var mycket värre om man jämför graviditetsmässigt. Dock så var jag endast runt v30 då, nu är jag i v37 samt har en 1½åring att springa efter.

    Sonen fick vattkoppor på julafton! Eftersom jag är sjukskriven så blir sambon hemma framöver, vet inte riktigt hur länge det blir...
    Men det passar oss egentligen utmärkt, för då kan han hjälpa till att få ordning här hemma innan bebisen kommer.


  • Schnooglewookiemush
    Igelkotten skrev 2009-12-27 17:00:44 följande:
    Nej men va' kul att se dig!Skönt att du fick en bra jul! Min man bara jobbar och jobbar, dubbla skift hela Julen och över Nyår blir det ännu mer! Vad avis jag blir på dig som får ha Sambon hemma! Guuuud så skönt!Jag har just släpat mig ut att handla (har vägrat gå ut på 3 dagar!!)Min vänstra fot är så full med vatten att den knappt gick ner i skon....Efter att vaggat runt som en pingvin i 2 timmar vände vi hemmåt jag och dottern, hon var så trött att hon ville somna (hon är knappt 4 år).Efter att ha släpat 2 tunga matkassar och en halvsovandes liten tjej upp för backen hemma stramade det ordentligt i magen men det har släppt nu...(Få se om jag orkar mig ut i morgon eller ej)
    Vad jobbigt att han jobbar så mycket mot slutet! Sambon skulle jobba måndag-onsdag nu till veckan, så han jobbade ändå inte så mycket. Saken är bara den att han ska vara föräldraledig och det var tänkt att han skulle sluta sin praktik som han är på efter nyår, så vi vet inte riktigt om han kommer tillbaka till jobbet öht.

    Någon mer än vi som inte fixat med föräldrapenningen än? Imorgon måste vi fixa det, kan inte skjuta upp det mer! Har ångest över att jag inte fixat det.
  • Schnooglewookiemush

    Har fått blåsor under magen igen. Det gör förbannat ont! Ni som blivit snittade tidigare kan känna igen er, det känns precis som när man är nysnittad! Det är ett sånt dåligt ställe att få blåsor på, hud mot hud...


  • Schnooglewookiemush
    mysan87 skrev 2009-12-27 20:19:35 följande:
    haha är kul att gå in här och läsa, drömmar om träsktroll och dr house själv har jag inga sånna drömmar däremot har jag drömt flera gånger att jag fött barn utan smärta och att den kan prata och sånna sjuka saker, med dottern drömde jag ofta att hon var en katt Vad händer på nyårsafton?Vi har bjudit hem våra vänner på middag, deras dotter är lika gammal som vår och dom ska ha nummer två i mars, så det blir en välldigt lugn nyårsafton för vår del, dom sover kvar också så behöver vi till förlossningen så har vi barnvakt!!Ni som gjort snitt, tog det lång tid för er att återhämta er efter?jag tyckte jag var reativt pigg efter förlossningen med dottern, ville duscha direkt och gick själv till BB utan problem..
    Vi ska vara hos sambons familj som vanligt. Det brukar alltid vara hans mamma, han och jag som styr upp allt och lagar all mat osv. Har sagt ifrån att det inte får bli någon mat som kräver mycket, jag orkar verkligen inte! Jag kan inte ta hand om sonen heller på grund av ryggproblem, så det är inte så att jag kan ha ansvar över honom så fixar de med allt...

    Tre timmar efter snittet släppte bedövningen i benen för mig, då ville jag upp och gå. Det fick jag dock inte för personalen på bb.
    Det gjorde ont i snittet, och jag behövde hjälp upp ur sängen de två första dagarna... Men i överlag så hämtade jag mig fort, var på promenad redan dagen efter. En vecka efter snittet så var jag precis som vanligt, lite smått öm bara.
  • Schnooglewookiemush
    Igelkotten skrev 2009-12-27 20:38:06 följande:
    Vet inte riktigt vad du menar med "fixa föräldrapenningen" Det är väl bara att vänta till förlossningen och sedan gå in på nätet och anmäla?
    När jag väntade sonen var man tvungen att skicka in papper långt i förväg, man fick till och med komma på en låtsasföreläsning av FK så att att allt blev rätt anmält. Har räknat med att samma väntetider gäller nu?
  • Schnooglewookiemush
    Igelkotten skrev 2009-12-27 23:18:33 följande:
    Vad för papper? Du har väl skickat in havandeskapsintyget? När det är klart skickar de ut en förfrågan på din lön som din chef skriver på, när de fått det pappret kan du sköta allt på internet! Jag har redan fått 5 dagar utbetalda då jag tog ut mina dagar i förväg innan jag blev sjukskriven.
    Moderskapsintyget har jag skickat in. Saken är den att varken jag eller sambon har bank-id, det är liksom det vi måste fixa om vi vill slippa papperen.
  • Schnooglewookiemush
    Trolltoka skrev 2009-12-27 23:28:42 följande:
    Det är ju bara att logga in på sin internetbank å ladda ner e-legitimation
    Det är inte så bara för mig.
  • Schnooglewookiemush
    Fragile Flower skrev 2009-12-27 23:45:33 följande:
    Det var jag aldrig med om? Jag anmälde när dottern var född. Och jag skulle kunna tänka mig att väntetiden inte är mer än 30 dagar högst eftersom de redan har alla uppgifter.
    Det var ju ett tag det var såna extrema väntetider hos FK, undrar om det kan ha varit i samband med sonens födelse?
  • Schnooglewookiemush
    Igelkotten skrev 2009-12-27 23:47:47 följande:
    Varför inte? Du har ju bevisligen en dator! Annars skulle du ju inte kunna skriva här! Fixa det där nu så är det klart! Dessutom kan du ju anmäla att du är föräldraledig nu så kan du ju bara kräva ut de dagar som faktisk blir aktuella senare?
    Lider av bl.a. depressioner och utbrändhet, det är därför jag är sjukskriven. Sådana saker som att betala räkningar och fixa t.ex. föräldrapenning är värsta Mission impossible för mig - även om det är enkelt fixat egentligen.
  • Schnooglewookiemush

    Hej allihop! Här är bebisen fortfarande kvar, det blev ingen decemberbebis! Yes!
    Börjar bli less på att vara gravid nu... Plockade fram sonens bebiskläder idag, man hade ju glömt bort vissa plagg! Märkte att vi absolut inte måste köpa något mer förutom strumpor, när jag gick igenom dem kunde jag säga "... Och den här hann han aldrig ha på sig" tusen gånger kändes det som. Ska bara köpa ett par byxor till hemfärden, fick en otroligt fin handgjord body och mössa i julklapp.

    Nu ska jag ta och dricka hallonbladste, har missat att dricka det nu under julen.

    Angående att sätta igång förlossningen så finns det nog inget som funkar direkt. Varnar dock för ricinoljan, ta det inte om någon tipsar er!


Svar på tråden Vi som snart ska ha vårt andra barn! (BF januari)