Inlägg från: Igelkotten |Visa alla inlägg
  • Igelkotten

    Vi som snart ska ha vårt andra barn! (BF januari)


    virre85 skrev 2010-01-01 18:52:05 följande:
    Usch va jobbigt när man verkligen ha full koll innan. Jag hade en super bra förlossning, hade samma bm hela förlossningen. Hon stannade en halvtimme extra och var jätte gullig. Jag fick ligga hela tiden med ctg för jag kan inte ha elektroden, men de gjorde inget allt gick snabbt ändå. Fick lite mensvärk vid 17.30 tiden på fredagen, vid 22 åkte jag in var öppen 3 cm. Fick eda vid 03 tror jag och Elias kom 06.23.
    På sös höll de på med sin förbenade CTG maskin hela tiden och "störde" mig i mitt värkarbete så jag bara undrar vad det är för elektod du nämner?

    Vad skönt att det gick så bra för dig!!!
    Fragile Flower skrev 2010-01-01 18:50:00 följande:
    Jag funderar också på när vi ska ringa in. Igår hade bil(j*vlen) frusit så vi kom nästan inte in till Spec. MVC. Fick panikringa till svärfar som hjälpte oss och lånade ut sin bil.Då slog mig tanken. Hur blir det om vi måste åka in ifall jag ska föda?.. Bara tanken att stå ute i -20 och vänta på en bil som inte startar! Har 30-40 min. in till sjukhuset beroende på väglag. Så jag hoppas innerligt att jag blir igångsatt!
    Ja, jag hade ju tid för igångsättning när mitt började naturligt så jag är också lite inne på att jag vill "boka tid" till förlossningen!!!!

    Men om det är som du säger, vinter och långt till förlossningen så är det väl ambulans som gäller?!?
  • Igelkotten
    virre85 skrev 2010-01-01 19:10:51 följande:
    Skalpelektrod, som de sätter på bebisens huvud när den ligger i magen. Trodde använde sig av de. Men jag tyckte de gick rätt bra med ctg bara att de ändrade läge och pep en del..
    Nej, de visade inga tecken på att vilja stoppa in nåt till bebisen.
    CTG plattorna höll de på att gräva in i magen på mig för de hittade inte bebisens hjärtljud och inte gav de upp heller! De bara fortsatte att böka och putta, de var några läkarkandidater de satt på den uppgiften....
    Fragile Flower skrev 2010-01-01 19:08:30 följande:
    Antagligen. Jag hoppas verkligen jag slipper åka in med ambulans. Har åkt i 4ggr med anhöriga den senaste tiden så det hade varit grymt pinsamt om jag träffade på samma ambulanspersonal.. Haha.De vill sätta igång mig v. 38 om jag mår bra tills dess. Men något säger mig att jag inte kan hålla mig tills dess, för jag har grymma förvärkar som jag inte hade när jag väntade dottern.Blir spännande det här!
    Det är väl inte pinsamt heller! {#lang_emotions_laughing}  Föda barn måste man ju få göra!

    Hur långt är det till vecka 38 då? Jag började min "vecka 38" idag.
    Men jag har inga förvärkar alls...

    Det är ju skönt att veta att man "får" åka till förlossningen! På det sättet är ju en igångsättning/snitt bättre men annars är det nog bra om kroppen är redo!
    Jag har hört att värkarna kan bli riktigt elaka om de startas med kemikalier.
  • Igelkotten
    Belize skrev 2010-01-01 20:42:16 följande:
    Vårat batteri i bilen dog häromdagen då det var -27 grader. Vi chansar inte på att ladda utan vi köpte ett nytt. Imorgon ska vi ner på stan och parkera i garage för att tina upp bilen...vill INTE ha en djupfryst bil när det är dags...
    Men hur långt är det till "stan" då? Om ni inte har bilen hemma måste du gå då?

    Är det ingen som tänker ta en taxi?

    (Jag åkte buss, tunnelbana och så buss till förlossningen förra gången {#lang_emotions_innocent} )

    Nu har jag en kompis som har bil som ska köra mig men det gäller ju att hon är hemma när det gäller då....

    Jag är lite rädd att vattnet ska gå i en taxi  {#lang_emotions_throwup}
  • Igelkotten
    SgtWaffle skrev 2010-01-01 22:33:24 följande:
    Fy fasen för dig! Nu har jag packat den där nedrans väskan eftersom jag kände mig som en dåligt förberedd mamma när jag bara ignorerade det.Jag kände mig lite duktig och skulle skriva det här och då...Förlossningsbrev!!! Va, faaan ska man behöva skriva brev oxå. Jag trodde att det räckte med att packa en väska, åka de 10 milen till sjukhuset, visa upp väskan och välja ut en unge för att sedan åka hem.Nu hittar jag inte ens mappen med min journal. Jag tror jag skiter i det här med barnafödande. Jag trivs ganska bra med att vara smällfet och otymplig.
    Det trivs du ju inte alls med! {#lang_emotions_wink}

    Nä, något brev behöver man ju inte skriva, då får man bara en massa frågor istället.
    Det är ju för att slippa det störningsmomentet (om man nu tycker att det är det)

    Och du är såååååååååååååå duktig som har packat den där väskan!!!{#lang_emotions_cool}
  • Igelkotten
    SgtWaffle skrev 2010-01-01 22:54:14 följande:
    Jag skrev inget brev förra gången heller. Det enda jag visste var att jag skulle pressa ut en unge och att det säkert skulle göra ont men att det inte är sannolikt att man dör under en förlossning i Sverige.Tji fick jag. Jag blev ju snittad. Så nu har jag bestämt mig för att ta det som det kommer, men varje dag tänker jag att jag borde skriva lite info till personalen om det skulle vara så att jag inte är pratbar när jag kommer in.Men som sagt så ignorerar jag lite att jag ska föda barn och hoppas på att det bara är att visa upp väskan (som det ligger rena trosor, deo och maskara i)
    Visa upp väskan? För att visa att du varit duktig och packat en? {#lang_emotions_wink}
    Eh, maskara?!?

    Jag packade inte trosor (hade på mig landstingets fina nylongrejor men blöja i)
    Deo kanske är bra!

    Viktigast tycker jag är byxor att ha när man åker hem, som inte trycker på något som gått sönder..... {#lang_emotions_embarassed}

    Kamera, det är ju givetvis bra att ha men digitalkameran använder vi nästan dagligen så att packa den i förväg är lite ..... svårt.
    Det samma gäller mina myskläder ju.

    Babyns kläder skulle jag ju kunna packa för all del. Och ska det.... nå'n dag.
  • Igelkotten
    Fragile Flower skrev 2010-01-02 14:12:56 följande:
    Jag är i vecka 36+5 idag så det går sakta men säkert framåt. Jag blev igångsatt med dottern och visst gjorde det ont som satan. Men jag undrar om det verkligen kan bli lättare och mindre smärtsamt utan kemikalier? Jag som tyckte att förlossningen gick jättelätt jämfört med vad andra har berättat om. Men i och för sig så blir väl värkarna starkare på en gång om de trycker i en kemikalier som ska starta upp allt, så det kan stämma.Denna gången hoppas jag att det går riktigt sådär FORT för jag känner inte för att ligga i flera timmar.  
    Jag har hört att det kan gå "fel" när man sätter in kemikalier. Har hört flera skräckhistorier om fruktansvärda värkstormar som bara fortsätter utan paus.

    Min bästa kompis födde snabbt och hon tyckte att det var traumatiskt både för henne och bebisen. Det är nog bäst om det tar "lagom" mycket tid, så man hinner med själv men inte att det drar ut för länge på tiden.

    Jag sov mellan mina värkar så mig gjorde det inget att det tog lång tid.
    (Desstuom tykte jag inte att det gjode ont när de väl bytt från förvärkar till krystvärkar)
  • Igelkotten

    Ja, det låter troligt.

    Det är nog därför jag vägrar förbereda mig också!
    Jag hade så'n stenkoll förra gången och så blev det bara pankaka av allt...

    Nu känner jag att om jag inte har några förhoppningar alls så kan jag inte bli besviken!

  • Igelkotten
    Belize skrev 2010-01-03 12:32:33 följande:
    TJOHO!!!! Har idag passerat 36 fulla veckor!!!! Och ingen bebbe!!!! Fick en ångestattack igår kväll när jag skulle sova... HUR ska jag klara mig utan sonen i 3 dygn???? Syskon har nämligen besöksförbud på BB... vad har jag GJORT???? Jag klarar inte det!!!! Fast nu har jag ju inte så mkt till val...
    Varför ska du stanna på BB i tre dygn?!?

    Om inget är fel får man ju åka hem efter 6 timmar!
    (Dessutom är det säkert bara skönt att få vila utan andra barn som stör)
  • Igelkotten
    virre85 skrev 2010-01-02 17:12:05 följande:
    Förra gången stannade jag bara över natten på bb och jag hoppas att man inte behöver ligga längre denna gången. Gärna de 6 timmarna som är på förslag. Så jag har inte med så mycket.
    6 timmar är ett minimum, och då endast om allt ser bra ut och barnläkaren har haft tid att titta på underverket.

    Ingen blir "utslängd" efter 6 timmar, det är en nedre gräns.
  • Igelkotten

    Jag har hört från många som blir nedringda av släktingar och svarar de inte i telefon kommer de över och ringer på dörren istället!!!

    Men hallå! Man kanske behöver vila lite?

    Min familj är absolut inte så. Ingen ringer för att kolla om det. Ringer de så är det för att höra hur jag mår och om jag behöver hjälp med något och svarar jag inte i telefon så skriver de bara i ett SMS att jag ska ringa om jag vill att de ska hjälpa mig. Ingen som stör eller tjatar.

    Men jag börjar förstå att jag har tur som har det så!

    Jag minns att jag försökte starta förlossningen när jag började gå över tiden förra gången! Drack konstiga saker med Chili i (nå't recept på internet) massa sex, gympa och massa andra saker jag har förträngt...

    Jag var sååååå trött på att vara gravid då! 


    Hon kommer när hon kommer....
Svar på tråden Vi som snart ska ha vårt andra barn! (BF januari)