Inlägg från: IdaVasterflo |Visa alla inlägg
  • IdaVasterflo

    Varför är alla så sockernojjiga?

    jag tycker också att hela sockerfrågan är överdriven. I synnerhet de som menar att barn inte ens ska äta mer än en frukt per dag för att det innehåller så mycket socker. Fråga vilken dietist som helst: nyttigheterna i frukt överväger sockret!


    Folk är så jäkla dietberoende: det går inte att äta sunt och varierat utan att man måste hålla på att exprimentera och utesluta en massa saker hela tiden. Än är det socker, kolhydrater över huvudtaget, mättat fett, allt fett osv. 
    Äter man av allt och försöker balansera det på ett bra sätt så kommer man att må bra, se bra ut och inte lida av något överskott eller underskott av något! 
  • IdaVasterflo
    Knastroll82 skrev 2010-01-01 14:02:42 följande:
    Naturligt socker, så som fruktsocker tror jag inte är något problem, men det raffinerade sockret är ju inte naturligt och inget vi skulle få i oss i naturen.
    Senaste sockerrönen handlade ju i alla fall om att vitt socker är hälsosammare än fruktsocker. Man ska inte lyssna så mycket på allt vad de kommer på. Vem som helst fattar ju att det inte är bra av x antal anledningar att proppa i sig själv och barn en massa socker och godis varje dag. På samma sätt som att det är dumt att äta för mycket av något ämne. Men att hålla på utesluta saker helt är inte den bästa idén. Det enda man har lyckats bevisa genom att utesluta viss mat är att man går ner i vikt, men det behöver inte betyda att det är mer hälsosamt i längden. Allt vi äter är ju av en anledning. Människor äter ju inget som inte fyller någon nytta evulotionärt sett.
  • IdaVasterflo
    Lycklig 4barnsmor skrev 2010-01-01 19:57:36 följande:
    Det där var ju inte sant. Det var en dietist som feltolkade studien och uttalade sig och vips så släpps nyheten utan att kolla upp det. Går säkert söka om det på nätet.
     

    Det har ju ingen betydelse, eftersom många redan har läst det och tror på det. Precis som med alla andra nya rön. Ingen kan ju säga säkert att si eller så är det, det enda man vet är att vi äter för att överleva och vi skulle inte ha utvecklats till at kunna äta socker om vi inte behövde det. Därmed absolut inte sagt att man ska överkonsumera det!
Svar på tråden Varför är alla så sockernojjiga?